פינת הסופ"ש

פינת הסופ"ש

איך היה השבוע שלכם

מה התוכניות לסופ"ש

ולשאלה השבועית
:
איפה לדעתכם עדיף לגדל ילדים- בישראל או בחו"ל
למה

carlimi

New member
ילדים צריכים לגדול

איפה שטוב להורים שלהם.
כשטוב להורים שלהם, לרוב יהיה גם להם טוב.

shuttles3

New member
אני איתך

מדייקת טיפ-טיפה: "כשטוב להורים שלהם, יהיה גם להם טוב עד שיגיעו לגיל ההתבגרות"
.

alphadelta

New member
יש תשובה נכונה?

לילדים שלנו עדיף לחיות פה. עם אבא ואמא שלהם;) אבל ברצינות, אנחנו פה מבחירה. 100%. ולכן זה המקום הנכון לנו לגדל את ילדינו. כמו כל דבר בחיים יש יתרונות ויש חסרונות. לשם ההגינות אציין שנעשיתי אמא בארצות הברית, כך שאני לא יודעת ממקור אישי מה זה לגדל ילדים בארץ.

השבוע שלי.

שבוע ימים בארץ, וזה מרגיש כמו חודש.
למרות שאני מתארחת אצל אבא שלי, בקיבוץ שהוא בית בשבילי, והבית עובר לניהולי הבלעדי, אני מתארחת, אני לא בבית שלי.
שבוע של בניית "מערכות" יחסים מחדש. אתם כנראה מבינים על מה אני מדברת.
המון בריכה, ים, חום של 30 מעלות פלוס שגומר אותי. אני באה מכ-15 מעלות בממוצא בקיץ והנפילה לחום הזה קשה לי מאוד.
המון מפגשים עם אנשים שלא פגשתי המון זמן, כולל חברה ישראלית שחיה בסקוטלנד
יותר קל להפגש בארץ.
הכסף נוזל לי מהארנק, כאשר כל קפה ועוגה עולים 40 ש"ח מינימום, עלויות שאני לא רגילה להוציא, אבל מה לעשות כאשר אני נפגשת עם אנשים מחוץ לבית?

למזלי יש לי אוטו צמוד, רק ממה, ביום שישי, בצהרי היום, 30 מעלות + אני עם שתי אחייניות שלי ובוני חוזרות מכיון ת"א על כביש מס' 1, והאוטו עושה רעשים נוראיים וריח של גומי שרוף. כל הסרטים של מכוניות פוגעות באנשים שעומדים בצידי הכביש עוברים לי מול העיניים, איפה אני עוצרת? הגעתי עד גשר, שם השוליים יותר רחבים. מכוניות שהיו שם לא שאלו עם אפשר לעזור, המכונאי מהקיבוץ, ענה לטלפון אבל לא עזר (האחיינית שלי דיברה איתו ולא הבינה מה הוא אמר, אבל זה לא היה בכיוון של לעזור) ואחי כבר בדרך, רק מה הוא בדיוק מבין?

עוצרת לא רחוק מאיתנו מכונית עם נגרר לחזק את הכבלים, ובחור צעיר, ערבי נגש אלינו לשאול אם הוא יכול לעזור. אני, הגיבורה הגדולה מתקרבת לאחיינית שאליה הוא ניגש להעביר מסר שאני האחראית כאן
ושרק לא ישלוף לי סכין, והוא שואל בעברית לא משהוא מה קרה ואם הוא יכול לעזור. הסברתי והוא שאל אם אני יכולה לפתוח מכסה מנוע. פתחתי ונצמדתי, שיבין שאני בודקת מה הוא עושה, אבל הוא ממש לא, ושלף חגורה קרועה. הוא כנראה ידע מה הוא עושה, והסביר שאני יכולה להמשיך לנסוע (אחרי שבירר שאין לי עוד דרך ארוכה) אבל אין לי הגה כוח ואין מזגן. הודתי לו בכל ליבי ואיחלתי לו סופ"ש נפלא.
תזכורת נפלאה לזה שרוב האנשים בעצם הם אנשים טובים, ולא חשוב איזה דת או גזע הם, הם פשוט רוצים לחיות את חייהם בשקט.

שבוע נפלא לכם

וואו מפחיד! איזה חוויות יש לך בביקור הזה

וכן כל מה שכתבת לגבי הביקור והאנשים-מוכר , מזדהה מאוד.

בהחלט נהנות

אחרי התגובה שלך קראתי את הפוסט שלי שוב, והבנתי שמשום מה העלתי שם דווקא את הקשה
מענין.

אנחנו מאוד נהנות פה. הבגדים הקצרים וקלילים, החום האנושי המחבק בישראל הוא נפלא בשבילי, לא כל כך בשביל בוני, שלא מתלהבת מחיבוקים. האוכל המוכר ואוירה של חופשה נפלאה. מאוד מאוד נהנות פה, ותודה שכתבת מה שכתבת

לשאלת השבוע

זאת לא שאלה של שחור ולבן ולכל אחד נכון דבר אחר. לי מאוד נכון לגדל את בוני במקום בו אנחנו חיים, במצב בו אני נמצאת.

בדיוק אתמול דיברתי על זה עם בת דודתי. היא אם חד הורית לתאומים בני 4 וחצי. והיא דיברה על זה שהיא מנסה לא להשאב ללחץ ו"תיקתוק" לוחות הזמנים של הילדים ומטלות הבית, ופשוט להיות עם הילדים בפעילויות פשוטות וכיפיות לא פחות.

אני יושבת בבריכה של הקיבוץ אחה"צ ומתאספות לידי אמהות לילדים, ומה שאני שומעת מהם זה סיגנון חיים אינטנסיבי וקשה מאוד מבחינתן. אני חייבת לשים את המערכון הזה פה, הייתי על הריצפה מצחוק

https://www.youtube.com/watch?v=t0DPXmQrqgk

een ogenblik

New member
אין לי מושג

מעבר לזה שלא גידלתי ילדים בישראל אי פעם, ולא בימים אלו, כך שאיני יכולה להשוות לגידולה של כאוס בבלגיה כיום, חו"ל זה כל מה שמחוץ לישראל. ישראל, אם מישהו פיספס, בטלה בשישים לעומת שאר העולם.
*גם בלגיה, דרך אגב.
*ועוד דרך אגב, גם ישראל ובלגיה יחד בטלות בשישים מול שאר העולם.

כל זה עוד לפני העובדה שילדים מגודלים על ידי אנשים ספציפיים במיקרו חברה ספציפי, כך שגם אם תהיה השוואה רלוונטית לישראל ככלל מול העולם ככלל, עדין המיקרו יכול לשנות את התשובה מקצה לקצה.
שאלות מסוג "איפה עדיף לגדל ילדים?" הן כה כלליות, שהן הופכות לריקות מכל תוכן ובלתי ניתנות למענה.

forglemmigej

New member
שבוע לח שמרגיש כמו שנת תרלח

וכמו שלושת השבועות הקודמים מנחם אותי שעוד שלושה שבועות אגיע לארץ של שמש קופחת ומאירה.
מה שכן פירות הקיץ בשלים כבר קטפתי ה-מווון דובדבנים להכין ליקר .
מצער אותי מה שקורה בארץ נהדרת כשכל יומיים יש סקנדל או פסטיבל "גיזענים" , כל אחד הוא ניצול של הילדות שלו , ולא של המוצא העדתי ולפעמים אני אומרת שעזבתי ושאחרים ישמרו על הארץ כי אני נשברתי וזה גם מצער אותי לא פחות.

shuttles3

New member
היה סופ"ש נחמד

ממממ... חצי מהסופ"ש היה נחמד. אתמול הילדון היה ממש ממש נודניק ושום דבר לא בא לו בכיף. ווידאנו 100 פעמים שלא כואב לו כלום. לרוב בימי שבת הוא "מחלים" מהשבוע שעבר וקצת קשה לו, אבל אתמול היה די קשה לכולנו. בערב הוא אכל 6 קציצות בשר וסוף סוף העלה חיוך על הפנים
. אפילו בעלי לא זוכה לכל כך הרבה קציצות
. אולי ביום שבת הבאה אנסה את הטריק כבר בבוקר?
את היום העברנו במגרשי משחקים, כי לא היה חם מידי. בבוקר - מגרש אחד, בערב (אחרי שנ"צ), במגרש אחר, יחד עם חברים. היה כבר קצת קשה פיזית, הרי שעוד הספקתי להעביר אימון יפה בחדר כושר באמצע היום. עכשיו הילדון כבר במיטה ואני זרוקה על הספה עם רגליים למעלה סוף סוף.
&nbsp
שבוע נפלא לכולנו!

למעלה