פינת הספר - ספר שאני קוראת כעת

יערית 1

New member
פינת הספר - ספר שאני קוראת כעת../images/Emo63.gif

סלמאן רושדי - שאלימר הליצן לוס אנג'לס, 1991. מקסימיליאן אופולס, ממעצבי העולם המודרני, ראש המטה ללוחמה בטרור של אמריקה, נרצח לאור יום על פתח ביתה של בתו הלא חוקית אינדיה. הרוצח הוא הנהג הקשמירי שלו, איש מסתורין שמכנה את עצמו שאלימר הליצן. בתחילה נראה כי הרצח הינו התנקשות פוליטית, אבל עם הזמן מתברר שהוא אישי עד מאוד. זהו סיפורו של מקס, של רוצחו ושל בתו - ושל האישה הקושרת ביניהם. זהו סיפורה של אהבה עזה שמשתבשת באופן גורלי; זהו אֶפּוֹס שמתרחש בקליפורניה, בצרפת, באנגליה, ומעל הכול בקשמיר. בלבו קורותיו של גן עדן עלי אדמות של פרדסי אפרסקים ודבורי דבש, של הרים ואגמים, של נשים ירוקות עיניים וגברים רצחניים: גן עדן חרב, לא ממש אבוד, ובכל זאת מנותץ. חיים נעקרים, שמות משתנים ללא הרף, דבר אינו קבוע, ועם זאת הכול מקושר. סיפור המעשה של סלמן רושדי סובב את העולם ונע כחץ דרך אירועים היסטוריים, לוכד את לב הקוראים ואת רוחו של עידן נטול יציבות. סלמאן רושדי הוא מחברם של ספרים רבים, בהם "פסוקי השטן" אשר הסעיר את העולם המוסלמי ו"ילדי חצות" שנקבע כספר הטוב ביותר שזכה אי פעם בפרס "הבוקר".

בזכותך אני אתחיל לקרוא אותו ../images/Emo63.gif

יש לי אותו בבית כבר המון זמן ואני בין לבין עם כל מיני רבי מכר וטרם הספיקותי לעיין בו
שיהיה אחלה יום היום אלך לבחור לנו 4 במאה

יערית 1

New member
שנאמר "אבה במאה"../images/Emo3.gif

סבבה אני רק אתמול התחלתי לקרוא בו. מקווה שתקני ספרים יפים כפי שאת יודעת לקנות תמיד ונא להעבירם לי לקריאה
לאחר מכן

אהבתה של סלטנאת / שרה אהרוני ../images/Emo63.gif

ההוצאה: ידיעות ספרים "סלטאנת יעקובי נולדה בליל חורף קר בעיירה גולפיגאן, השוכנת הרחק מדרום-מערב לטהראן. בתעודת הזהות האיראנית נרשמה, כנהוג, רק שנת הלידה - 1930." "פתיתי השלג צללו ונערמו בקצב גובר והולך ברחובות העיירה כאשר פקע פקק הלידה של טאג'י, אמה. היא ניתקה מהחלון, ועיניה, שעקבו עד כה אחר הלובן המכסה את כיעורו של ה'מחלה', הרובע היהודי העני שבו התגוררה, נחפזו כעת לבחון את סממן הלידה." "מזל טוב טאג'י, יש לך בת, מלכת יופי. זאת מלכה אמיתית! מה דעתך לקרוא לה סלטנאת?" "לאט ובסרבנות נשלחו ידי האם אל התינוקת. היא אחזה אותה בזרועותיה בהססנות ובחנה את גופה הצנום. מן הפנים הזערוריות הזרועות כתמים אדומים הופנו אליה עיניים עצומות… טאג'י העוותה פניה והרחיקה ממנה את התינוקת. "אלוהים, מה זה הפרצוף הזה? אילו כתמים דוחים. בשביל הדבר הזה התאמצתי כל כך וסבלתי את כל הכאבים? וזה אפילו לא בן." המפגש הראשון הזה קבע את גורל היחסים בין השתיים. סלטנאת נשלחה בגיל צעיר לשרת באחוזה גדולה של משפחה עשירה. יופיה, שכלה החריף ושמחת החיים שלה כבשה עד מהרה את לבו של בנו המבוגר של בעל האחוזה. בין השניים נרקמו יחסי ידידות שהפכו עד מהרה לסיפור אהבה סוער והם החליטו להינשא. בלב פועם ובהתרגשות ציפתה סלטנאת לחייה החדשים, אך אמה הקנאית סירבה לאפשר את הנישואים האלה, מפני שפחדה שבתה תתכחש למשפחתה ותתנשא עליה. היא כפתה על בתה אירוסין לבן המעמד הנמוך שהתכונן לעלות לארץ ישראל. סלטנאת נאלצה להיפרד מאהובה העשיר ולעלות ארצה. היא הקימה משפחה, ילדה ילדים אך לא שכחה את אהובה הרחוק. שרה אהרוני (1952), מורה ומנהלת בית ספר לשעבר, פרסמה עד כה סדרת ספרים על ישראל ושישה ספרי ילדים. אהבתה של סלטנאת מאת שרה אהרוני בהוצאת ידיעות ספרים, עורכת: לילך פלדמן, עטיפה: נעמה נחושתאי, 302 עמודים. והמלצתי
ספר שנקרא בשטף ללא יכולת להפסיק כתיבה קולחת מהווי היהודי בפרס ספר שנושק לדיעות הקדומות והרצון העז לנסות ולהבקיע בקיעים ולפרוש כנף . סיפור על אהבה כנגד כל הסיכויים אהבה שחוצה גבולות וימים ממליצה בחום .

ספר סוחף ואוטנטי

אני אוהבת ספרים שמביאים מהווי עדה כזו או אחרת וזה סיפור אמיתי שמאוד קל להתחבר אליו . הזכיר לי בהווי שלו את סמטת השקדיות ( שכחתי את שם המחברת)

עכשיו נפתח ../images/Emo63.gif

ואני אנסה לרכוש אותו היום יושה רושם של ספר מעניין כמו שאני אוהבת איך אפשר לסרב לסיפור אהבה ?

טאKילה

New member
יערית איזו יוזמה יפה ../images/Emo63.gif

רעיון נפלא לפתוח פינת הספר ולהביא לכאן כל אחד את המלצותיו. קבלי ח"ח

יערית 1

New member
תודה טאקוש מאחר וכולנו כל כך אוהבים לקרוא

חשבתי שזה יהיה נחמד שכל אחד ישתף וימליץ

קלימרו 1

New member
קורא כרגע את "הערעור"

של ג'ון גרישם. מתחיל מרתק, הופך למעניין [בלבד] אני כרגע ברבע האחרון שלו וממשיך מתוך תקווה לסוף מפתיע ומתוך נימוס לגיבורי הסרט.. [לא נעים לי שיפגעו מעזיבתי באמצע]

יערית 1

New member
קלימרו יקר יו אני גם כזו

חוששת להעליב את הסופר כשספר משעמם אותי וממשיכה לקרוא גם אם לעתים זה מתיש ולא מעניין... מעין נאמנות כזו לא לעזוב ספר באמצע. אגב, לא נעים לי לספר אבל לא מזמן קראתי את "מישהו לרוץ איתו" של דויד גרוסמן (כן, רק כעת) והתיאורים בו היו ארוכים ומשעממים מידי לטעמי...ובכל זאת סיימתי לקרוא עד הסוף.

יערית 1

New member
חחח חיוש מתוקה

כן, נעים לדעת שיש אנשים נוספים עם דפוסי חשיבה דומים.

כמוך כמוני, קלימרו ../images/Emo13.gif

קצת לא נעים לא לסיים ספר. הספר היחיד שניסיתי והתייאשתי היה "מישהו לרוץ איתו", קצת התבאסתי אבל עבר לי.

יערית 1

New member
מישהו לרוץ איתו של דויד גרוסמן חחחח

תראי מה כתבתי מעלה לקלימרו על הספר הזה

למעלה