פינת הספר../images/Emo22.gif
והשבוע-האלכימאי הספר המוכר ביותר של הסופר המפורסם פאולו קואלו. (אין חשש לספויילרים או שום דבר שיהרוס את הספר) הספר מספר את סיפורו של הנער סנטיאגו,רועה צאן שאוהב את חיי הנדידה שבעיקבות חלום שחזר פעמיים הולך לחפש אוצר הטמון ליד הפירמידות במצריים. הנער מאמין שהיתבוננות בטבע ו"הקשבה" לכבשים שלו יחד עם קריאת ספרים מספקת לו את כל הידע שהוא צריך לדעת עוד בתחילת מסעו נאמר לו שלכל אדם יש ייעוד שהוא מגלה מוקדם בחייו ועליו לציית לו ושאלוהים עוזר לאדם בדרכו להשלים את ייעודו. הספר מראה תפיסת עולם שבה לא משנה באיזה אלוהים אתה מאמין,הגורל נותן לך אותות שמובילות אותך לייעוד שלך,בין אם זה חלום בין אם זה הופעת פרפר,סביבינו יש סימנים והעולם מדבר איתנו ללא הרף בשפה אוניברסלית ואנו רק צריכים להקשיב וללמוד. לא רק שלכל אדם יש ייעוד,לכל דבר יש יעוד...ודבר לא יוכל להגיע לייעודו כל עוד יפריע ליעוד של אחר,דבר זה מתבטא בכל תחום בחיים וגם באלכימיה. בספר חוזרת כמה פעמים התפיסה של שפה אוניברסלית שהיא מעבר למילים שבה האדם מדבר עם הרוח השמש השמיים והעולם,כמו כן גם חוזר המשפט שאומר שהחיים רוצים שתחיה את הייעוד שלך ויעזרו לך להגיע אליו. דבר אחד עורר את המחשבה שלי-הסיפור מראה דוגמאות של דמויות שעקבו אחר הסימנים והגיעו לייעוד שלהן וכן דמויות שלא הקשיבו לסימנים ופיספסו. אבל היה את מוכר הבדולח,דמות שמאוד היה לי קשה להבין אותה. מוכר הבדולח מוצג כאיש טוב שחי על פי הקוראן,הוא מעסיק את הנער שמהווה לו ברכה ונוהג עימו בהגינות. מוכר הבדולח טוען שהוא רגיל למצבו ולכן הוא נמנע משינויים והיתקדמות,ובמובן הזה הוא ההפך מהנער שמתפתח ללא הרף בדרך לייעודו. למרות שמוכר הבדולח מסביר שהוא נמנע משינויים גם אם הם לטובה,הוא מתיר לנער לעשות אותם. מוכר הבדולח משתוקק ללכת למכה (מכיוון שהוא מוסלמי ומצווה עליו לבקר במכה לפחות פעם בחייו). הוא יכול ללכת ואין סיבה מוצקת שהוא לא יעשה זו,ועם זו הוא מסביר לנער שהוא לעולם לא יילך למכה מכיוון שהתקווה ליבוא לשם יום אחד היא הדבר שהוא חי למענה,הוא ראה אנשים עניים ממנו מבקרים שם והוא משתוקק ללכת למכה יותר מכל ועם זו מכיווון שהתקווה לקיים את המצווה היא הדבר אשר מחזיק אותו בחיים הוא לעולם לא ייסע לשם. וזה החלק שנשאר איתי מהאלכימאי,ואני עדיין מהרהר ומנסה להיכנס לראש ולהבין את הדמות של מוכר הבדולח. מלבד כל אלו,על גורל ייעוד סימנים ושפה אוניברסלית יש דבר שבעיקבות קריאת הסיפור אני אנסה ליישם בחיי. מסופר שם איזשהו משל...אני אהרוס לכם את הקריאה אם אספר אותו,אבל המשל דוגל בליהנות מהדרך תוך כדי השגת המטרה/הייעוד,לשמור על ריכוז ועדיין להיסתכל מסביב. אני ממליץ על הספר בחום,בנוסף לזה שהספר מספק הרבה חומר טוב למחשבה הוא מספר סיפור יפהפה וכתוב בצורה מדהימה (אשכרה שסיימתי לקרוא את הספר...ספר די קצר סיימתי בקריאה רצופה הנחתי אותו ואמרתי בקול רם בחדר הריק "זה סוף טוב!" ,אין הרבה ספרים שגרמו לי לדבר אל עצמי בקול רם)