פינת הספר

Clueless Angel

New member
../images/Emo63.gif הצעה לסקירת ספר ../images/Emo63.gif

צהריים טובים, מציעה לגולשים בפורום פילוסופיה לנוער לסקור את הספר: חלום התבונה - סיפורה של הפילוסופיה מראשיתה עד הולדת המדע המודרני \ אנתוני גוטליב - הוצאת ידיעות אחרונות. הספר ישלח בדואר וישאר אצל הסוקר, מתנת תפוז אנשים. המעוניינ\ת מתבקש\ת ליצור איתי קשר באמצעות מסר-תפוזי או- למייל התפוזי שלי [email protected] המשך צהריים נעימים, שלכם, Clueless Angel

בארבאבא

New member
סקירה שלי-סאות'פארק ופילוסופיה

שם הספר:
סאות'פארק ופילוסופיה.
שם הסופר:
ריצ'רד הנלי-עורך.
תקציר הספר:
לגמרי מגניב בטירוף! זה מה שכל הידוענים האינטלקטואלים שלנו אומרים על סאות' פארק ופילוסופיה - גדול יותר, ארוך יותר, חודר יותר!' אשטון קוצ'ר, ברק אובמה, טום קרוז, אל גור, אן קולטר, מל גיבסון, ברברה סטרייסנד, ג'ואל אוסטין, ריצ'רד דוקינס, הילארי קלינטון, ג'ון טרבולטה, ביל גייטס, אופרה וינפרי וסטיבן קולברט לא מסרו את תגובתם עד רגע הירידה לדפוס. אבל ריצ'רד דלטון, רנדל א. אוזייר, ארון פורצ'ן, ריצ'רד הנלי, סופיה בישופ, טום ויי ומייקל פ. פאטון הבן הסכימו פה אחד שסאות' פארק ופילוסופיה - גדול יותר, ארוך יותר, חודר יותר. שזהו ספר "לגמרי מגניב בטירוף!" לא תלמדו כאן איך להבעיר את הפלוצים שלכם....אבל כן תקבלו תשובות על כמה שאלות פחות דחופות: איך אתם יכולים לנסוע בזמן בלי להיעלם לתוך חור התחת שלכם, האם זה מממקיי לנתק מהמכשירים את טרי הצמח, למה החינוך האמריקני נשאר מאחור.... אז אלא אם כן אתם מפגרים, סיינטולוגים או האידיוטים הכי גדולים ביקום, אתם בטוח תגידו בעצמכם: "בן אדם, זה לגמרי מגניב בטירוף!"
ביקורת שלי:
הספר סאות' פארק ופילוסופיה בעצם מיועד לחובבי סאות' פארק,אלו שראו את הסדרה הבינו אותה וצחקו ממנה. הספר הוא מקבץ של 22 מאמרים הבוחנים את הדת, המוסר, הפוליטיקה,המדע וההומור הוולגרי-שנון של הסדרה. סאות' פארק היא למעשה סדרה פילוסופית הבוחנת ועוקצת את החברה שלנו[האמריקנית,בעיקר]. מקריאת הספר עולות מספר שאלות כגון האם אלוהים הוא טוב מוחלט או שיש בו גם רע?האם סמים הם לא גרועים כל כך כמו שדואגים למכור לנו?והאם יש לכל אחד מאיתנו "מאפשרים",אנשים שנותנים לנו לחרוג ומאפשרים לנו לעשות דברים שבעצם לא טובים לנו? למעשה,אין חידוש למה שרואים בטלוויזיה.הספר מרחיב את הנושאים שרובנו בעצם הבנו,כמו השנאה של קרטמן ליהודים[וגם שחורים,היספנים,היפים,נוצרים וכו']. לסיכום,הספר כתוב בצורה ירודה מעט,אך משעשעת.אולי בגלל התרגום. עדיין מצאתי את עצמי מעלה חיוך ומשחזרת בראשי פרקים. כמובן שאני ממליצה בחום לראות את הסדרה החולנית-גאונית הזאת לפני שקוראים את הספר,אחרת לא תבינו כלום. [וגם אם אתם לא מתכננים לקרוא את הספר-אני עדיין ממליצה לראות את הסדרה] בסופו של דבר..מחשבה אחת עיקרית עלתה בראשי לאחר קריאת הספר. האם החברה שלנו כיום היא באמת ליברלית ופתוחה,או שהיא בעצם פרימיטיבית ושמרנית בתחפושת של ליברליזם? [הוצאת:פן הוצאה לאור,ידיעות אחרונות,ספרי חמד. מחיר:88 ₪]

aviel931

New member
לא קראתי כמה זמן לצערי

אבל אהבתי את הספריםשל אין ראנד מרד הנפילים, וכמעין המתגבר[שזה הספר הראשון שעדיף לקרוא קודם]

סיר חע

New member
התחלתי לקרוא את כמעין המתגבר.

הוא נשמע ספר כזה חמוד, וגם כל ההקדמה שלו, ניראתה כאילו היא צועדת לעלילה סופר-מעניינת. לצערי, לדעתי ההקדמה הייתה ארוכה מידי [יותר מ-70 עמודים], ולכן נאלצתי לפרוש באמצע. אני מתה לדעת מה פספסתי, ואולי לנסות לקרוא את הספר הזה שוב. ולכן, בתור אחד שקרא אותו, תוכל לספר לי בבקשה על מה הספר הזה?!

aviel931

New member
על אדריכל כפי ששמת לב

יש מצב את אפילו לא מכירה עדיין את כל הדמויות. בכל מקרה בסוף הוא גם מצליח מאוד וגם מקבל את הפרנקון הבת[שכחתי את השם הפרטי...].. יש הרבה מהפכים בספר...שוה לקרוא ת700 עמודים שלו...אני קראתי על פני חודשים כי אני קורא רק בשבתות

Mahamudra

New member
ספר ממש חמוד לדעתי ../images/Emo45.gif

לא מרשים יותר מידי אבל אפשר להבין את הכוונה...

aviel931

New member
מרד הנפילים טוב יותר

לדעתי.. אבל הבנתי שמעין המתגבר הוא כען הקדמה...

למעלה