פינת העיתונות

DoronModan

New member
פינת העיתונות

דיברתי כאן לא מעט על חשיבות קריאה באספרנטו, והמלצתי להתחיל בקריאת עיתונים, שכן אז לא מוגבלים לספר שלם שחייבים לסיים אותו כדי להנות ממנו, אלא ניתן לבחור ידיעה קצרה בלבד.
חשבתי שיהיה נחמד אם מישהו יקרא כתבה/ידיעה מאיזשהו עיתון אספרנטו, ויביא סיכום שלה כאן. אפשר, לא חובה, לסרוק את הידיעה.
כחבר UEA מן המניין יכולתי להוריד מאתר UEA את ESPERANTO-revuo מספטמבר. כמו כל גליון ספטמבראי, הוא מספר בעיקר על עניינים שונים בקונגרס UK האחרון (שהיה השנה ב-ניטרה, סלובקיה)
מי שמעוניין בגליון, שיכתוב לי.

מיכי 10

Member
קראתי כרגע,

אבל לא רוצה לבקש, כי לא נראה לי שיהיה לי זמן לעסוק בזה, ואז סתם תתעצבן ששלחת.
אבל את הרעיון עצמו, אשמח לבצע בזמני החופשי {שאני לא יודעת מתי זה יהיה:)}, ואז לסרוק קטע באספרנטו שאבחר בעצמי מאיפשהו, ואנסה לסכם אותו.

מיכי 10

Member
האם זו (שבצילום המצורף) הרשמה חינמית ל-revuo?

אני לא חברה ב-UEA, אלא תורמת להם רק -.30 ש' בשנה, ומקבלת הודעות שונות שלהם - חלקן בדואר (ישראל) וחלקן במיילים.

mucxjo

New member
לא. זהו טופס כניסה לא הרשמה

את ההרשמה צריך לעשות מול uea . כנגד זה מקבלים קוד וסיסמה( בדרך כלל לדוא"ל אחרי שמשלמים או לבד או דרך יהושע ) . במסך שהצגת אי אפשר להרשם אלא רק להזדהות. גם אחרי שיש לך שם וסיסמה את העיתון זכאי להוריד רק מי שתנאי החברות שלו כוללים זכות לעיתון. אחרי דמי חבר של 30 ש"ח (שזה בעצם רק כדי ש uea תוכל לרשום מספר גדול יותר של חברים ) יש מדרגה של 90 ש"ח שמזכה בעיתון ברשת ( ואם את מתחת לגיל 30 ... גם אפשרות לגשת ל kontakto העדכני) , ואחריה יש מדרגה ( נדמה לי ש 180 ש"ח ) שתמורתה את מקבלת את העיתון המודפס הביתה.

מיכי 10

Member
תודה. מה זה "אם" אני מתחת לגיל 30
ברור שכן
ĉu ne

ובאמת תודה על תשובתך, מוצ'יו. עכשיו זה ברור.
ולא, אני לא רוצה מינוי. סתם רציתי להציץ שם.

mucxjo

New member
וזה גם המקום להזכיר את ה le monde הצרפתי

מבחר כתבות חדשות מתורגמות לאספרנטו מועלות לאתר בכל ראשון לחודש לועזי. הכתבות קצרות ( למרות שהעורך הראשי סרג' חלימי לא עושה רושם בעדנו ...) והמתרגמים מקפידים לשמור את אוצר המילים מצומצם :
[URL]http://eo.mondediplo.com/[/URL]

מיכי 10

Member
תודה מוצ'יו. איזו הפתעה מעניינת.

אשמור את הקישור בתיקיית אספרנטו שלי. הצצתי, ושמחתי שההודעות המתורגמות קצרות.

mucxjo

New member
ועוד הפניה לעיתון והפעם מסין

חברינו רפאל הנריק זרבטו מברזיל עובד כבר שנה שניה ב el popolo cxinio, וכותב כתבות קצרות ומעניינות ( מי שנפגש איתו ב ijk בנצרת יכול היה להתרשם ממנו ממקור ראשון , איש שיחה ואדם מקסים וטוב לב ) . בקישור למטה כתבה עדכנית שבה הוא מספר חוויות מביקור מולדת שערך לאחרונה בברזיל :
[URL]http://www.espero.com.cn/2016-11/04/content_39638655.htm[/URL]

למעלה