פינת העצות

g a n i

New member
א. תרגישי טוב בעצמך../images/Emo140.gif ו-ב.../images/Emo35.gif

שמעתי המון המלצות על שמן זית + שום כתוש לטיפול בדלקות אזניים, רגע לפני האנטיביוטיקה. תמיד אימהות מספרות שהן מכינות ושומרות במקרר "מחזיק אפילו חודשים" על כל מקרה שלא יבוא, ובכל מקרה מומלץ להשרות ללילה. המורה שלי למיקרוביולוגיה, אושייה רצינית, טוענת בתוקף שהחומרים הפעילים והאנטיבקטריאליים בשום יעילים רק בדקות שאחרי הקיצוץ/מעיכה, ולכן שום מושרה בשמן (בבקבוקון במקרר) או שום בכמוסות חסר תועלת לחלוטין.
יכוליות דבר כזה?
על פתרון התעלומה
 
מה עושים עם ילד שהוא יצרן נזלת?

כבר עשינו את ניתוח השקד השלישי והכפתורים - אני ממש לא מצטערת זה פתר לנו המון בעיות - אבל הנזלת לא נגמרת, ובזמנים קשים אפילו בלילה צריך לנגב את האף. מנגבים לו את האף ושניה אח"כ יש שוב נזלת - אני אל אוהבת את כל תכשירי האפסק למיניהם כי סך הכל "מורידים" לראות ולנשימה ובאמת הנזלת צריכה לצאת, אנחנו כן "משפריצים" לו לאף "מי ים" שעוזר אבל בדיוק ל 5 דקות. ואם כבר בנושא הזה אז עוד שאלה - מה עושים עם היובש מסביב לאף - לעיתים זה כל כך כאוב לו שאני ממש מרחמת עליו - אני כן מנסה עם מים אבל לפעמים או שאין מים או שחייבים מהר מהר ואז מנגבים עם טישו, אפשר להקל במשהו על היובש/אודם/פצע הנוראי הזה. ד"א הרופא שלנו טוען שזה יעבור עד גיל 5, עוד שנתיים למיאק....
 

עינבלית

New member
פותחים מפעל להפקת אנרגיה מנזלת

אין לי מושג איך מורידים את יצור הנזלת בלי להוריד את הליחה לריאות, ולכן אולי עדיף שזה יוצא ולא מצטבר בכל מיני חללים כמו סינוסים וכדומה. אבל מסביב לאף אפשר למשוח לעופרי טיפה של שמן לבנדר או עץ התה, או ישירות על העור או מהול ביחס של טיפה שמן מקור על כפית שמןם זרעי ענבים. עושה פלאים ומחדש את העור!
 

עינבלית

New member
הפרופסורית שלך צודקת בעיקרון

שום הכי אפקטיבי אחרי המעיכה בעודו טרי. אך גם שום מבושל לא צימח שום דבר בצלחות פטרי. עשינו ניסוי כזה במיקרוביולוגיה למתקדמים בתואר הראשון, בהנחיית ד"ר רות זליקסון. אבל לא הייתי מכניסה שום לאוזן, גם לא טרי וגם לא מבושל. סבתא שלי דגלה בשמן זית מחומם מעט ועם כמה טיפות מיץ בצל סחוט טרי. או בנפרד.
 
באמת?

אבל רק לשמן לבד אין סגולות מרפאות. ומה ההבדל בין שום לבצל? הכוונה היא - למה בצל כן ושום לא?
 
עונה לך גם כאן. בדקתי אתמול בלילה

במאמרים מדעיים ומצאתי את הדברים הבאים: החומר הפעיל בשום נקרא אליסין (Allicin). הוא באמת מתפרק מהר וקשה לשמר את פעולתו. אבל - אפשר לשמר אותו בשתי צורות: שמן שום (במאמר נקרא GARLIC OIL ומאחר ויש גישה רק לאבסטרקט אלא אם קונים את המאמר אני לא יודעת איך מפיקים אותו) ואבקת שום (כנ"ל לגבי ההפקה). אפילו כתוב לגבי שמן השום שפעולתו נשארת קבועה לאורך 10 חודשים אם הוא נשמר בטמפרטורה נמוכה מ-6 מעלות צלזיוס. ואחרי כל זה, לא הבנתי את ההמלצה להשרות את השום בשמן הזית לפחות ללילה. הרי החומר הפעיל - פעיל מיד, לא? נשמע לי הגיוני יותר להכין כל פעם טרי. וגם - מצאתי מאמר שחקר הרעלות באיטליה במסעדות בהן מוגש שמן זית עם שום יחד עם הלחם. מסתבר שזה כר פורה לגידול בוטולינום, החיידק הקטלני לתינוקות שבגללו אנחנו לא נותנים דבש עד גיל שנה לפחות. כדי שבוטולינום לא יגדל בשמן הזית + השום, הם צריכים להיות בקירור תמידי ורציף, ולא להיות מוגשים לשולחן או מחוממים. מיד זרקתי את שמן הזית עם השום שהכנתי בצהריים וישב על השיש עד לחימום ושימוש בערב. מעכשיו - רק טרי.
 

shir007

New member
עצירות

לבת שנה וקצת. ניסיתי שזיפים, תפוחים, סלק. כלום לא עזר... רעיונות? תודה
 

עינבלית

New member
../images/Emo119.gifשיעולים שיעולים../images/Emo55.gif

התרופות הטבעית של סבתא שלי לשיעולים הן: חלב חם עם דבש (כפית) כפית דבש עלי טימין מבושלים במעט מים, גם מומתק בדבש. גוגל מוגל= חלמון ביצה טרי מעורבב בחלב חם עד שהמשקה אחיד וצהוב. שותים. אפשר להמתיק (נו, במה להמתיק? בדבש)
רק כמה הסתייגויות:
דבש - לחכות לפחות לגיל שנה - עד שנתיים- מחשש לבוטוליזם. אפשר להמתיק בסוכר חום לפני כן. חלמון ביצה טרי- לא לשטוף את הביצה ועדיין יש סכנת סלמונלה (דברים שסבתא לא ידעה)-קחו בחשבון
 
למעלה