פינת הצמח השבועי: הבבונג

מורגי

New member
פינת הצמח השבועי: הבבונג ../images/Emo142.gif

היום אני קצת מקדימה (ואולי גם מגזימה) אז ההבבונג, בעצם, פרח יפהפה שדי מזכיר סביון לבן (או שמא, לא?) וגדל ברוב חלקי הארץ ובעיקר בשולי הדרכים, באיזורים ההרריים, בצפון ובהרי יהודה. גם הבבונג, כמו הלימון, משמש לתעשיית הקוסמטיקה והרפואה. והנה בשבילכם:
הבבונג מצויין לפצעים פתוחים ומוגלתיים, מקל על הצטננויות ומוריד חום. כמו כן הוא יעיל נגד אדמת. הוא יעיל גם לדלקות באיברים הפנימיים - הכבד והכליות ואף יעיל נגד אדמת.
הבבונג מחטא זיהומים ומוריד נפיחויות.הוא גם יעיל בסילוק תולעים.
ניתן להשתמש בו כטיפות לכאבי אוזניים, וכן טיפות אף לנזלת.
במחלות נשים - הוא יעיל בעיקר למניעת דימומים, וכן לסידור המחזור ולמניעת כאבים בזמן המחזור, ואף מגביר את החלב למניקות.
כאבי ראש תדירים, בחילות, סחרחורות - יעלמו בטיפול קבוע של בבונג.
הבבונג גם מרגיע כאבים בקיבה ובמעיים ומרגיע כאבי עצבים.הבבונג מתפעל את כלי העיכול, מסלק גזים.
שטיפת הפה בתמיסת בבונג תועיל לדלקות חניכיים, לכאבי שיניים, לדלקות גרון, מחלות דרכי הנשימה, ושיעול חזק. כמו כן, דלקות וכאבי עיניים יעלמו עד מהרה ע"י טיפול בתמיסת בבונג.
משחת בבונג מצויינת לרוב מחלות העור, לנפיחויות ולפצעים.
בספרי הטבע העתיקים מוזכר הבבונג גם כיעיל נגד עצירות בדרכי השתן, ע"י שתיית תה הבבונג או השריית חופן בבונג בליטרמים למספר ימים, ושתיית 2 כוסות ליום ממים אלו.
צורת השימוש: מרתיחים מים ומכניסים בהם את הבבונג, עדיף את הצמח בשלמותו כולל שורש. במקרים רגילים יש להרתיח את הנוזל עד שיהיה כצבע התה (צהוב בהיר יחסית), ובמקרים חריפים יש להקפיד על צבע סמיך וכהה. ככל שירבו הצמחים במים - כך תהיה התמיסה חריפה ובעלת תכונות רפואיות גדולות יותר. אם המשקה חזק מידי, אפשר להמתיק אותו, זה לא גורע מתכונותיו הטובות. לפצעים ודלקות חיצוניות: יש להשתמש בבד, גזה, צמר גפן, ולעשות קומפרסים קרים לדלקות ונפיחויות. לטיפול בעור (מסייע אף לקמטים!) - הכנסת תמיסת הבבונג למי האמבט. למחלות דרכי הנשימה ודלקת סימפונות - שאיפת אדי הבבונג ע"י מכשיר אדים. דלקות גרון ובחלל הפה - גרגור מי בבונג. שבת שלום וכולם!
 
צמח פלאי ../images/Emo99.gif ולצמיחת שיניים...

נותנים לתינוק/פעוט קמומילה הומאופתית. מבקשים מבית המרקחת את הקמומילה בפוטנציה(דילול) של 9 CH ונותנים 3 טיפות או 1-2 גלובולים. מספיק בדרך כלל מנה אחת. מרגיע את הכאב. אפשר גם להשתמש בשמן אתרי קמומיל רומי. מוהלים 1-2 טיפות של כף שמן שקדים ומעסים את הלסת מבחוץ בתנועות עדינות מעגליות. עד לאוזניים. גם לגזים/קוליק אצל תינוקות-קמומילה. 3 טיפות. לא יותר. או שאפשר לעסות לתינוק את הבטן עם שמן אתרי קמומיל רומי-טיפה אחת על כף שמן שקדים. מעסים מסביב לפופיק עם כיוון השעון בלבד. קמומילה הומאופתית-גם לכאבי אוזניים. במקביל לטיפול עם טיפות בצל/שמן זית ושום/פיגם.
 

iditush11

New member
וואוו תודה על האינפורמציה מורגי!!

אני יודעת שתה קמומיל הוא נהדר להרגעת הבטן, במיוחד שאני סובלת מכאבי מחזור שתייה מרובה של תה קמומיל מרגיע לי את הכאבים. תודה בובה על ההשקעה!!
 

ה מוזה

New member
שטיפות בבונג לשיער

מוסיפה עוד עצת סבתא בעלות שיער בהיר יכולות לשטוף את השיער עם חליטת פרחי בבונג ( מבהיר את השיער ) כך שזה טוב למי שגוון שיערה בהיר ורוצה מעט להדגישו ובכלל אם אינני טועה קמומיל עושה טוב לשיער הראש כשם שהוא טוב לעור הפנים
 

ה מוזה

New member
עכשיו בכלל נזכרתי

שגם על המדפים יש שמפו קמומיל וסבון קמומיל , מוצרים לתינוק משחות וכו' על בסיס קמומיל אז כנראה שזה כן טוב גם לשיער כשטיפה טבעית מחליטת הפרחים
 
למעלה