פינת הקאנג'י - 漢

Tenguy

New member
פינת הקאנג'י - 漢

פעם היתה לי פינה בפורום המבארת את אופן הכתיבה, פרטים חשובים יחד עם המשמעות ההיסטורית של סימניות הקאנג'י ... אבל עקב לחצים וסיבות כאלה ואחרות בשנה-שנתיים האחרונות, לא היה לי זמן בכלל לפורום ולעוד הרבה דברים....

טוב, אנסה שוב לחדש את הפינה, ושוב עם מובאות מן הספר שלי, שבינתיים בו הוספתי לכל הסימניות את הקריאות הסיניות עם משבצת של כיתוב של קווי הסימנית - קו אחר קו.
אוקיי, אם מתחילים לדבר על סימניות קאנג'י, אז החלטתי להתחיל מחדש דווקא בסימנית 漢 , שבטח רבים וטובים, ריבות ונעלות תהו מה לכל הרוחות דווקא הסימנית הזו עם שורש המים ורכיב ימני שקשה למצוא דומה לו בסימניות האחרות - היא שנבחרה כסימנית של שושלת האן, ולאחריה ההסטוריה כבר קיבעה אותה כסימנית של העם הסיני.

אני מביא פה את הכל אודות הסימנית 漢 שהיא סימנית בסיסית, שנלמדת בכיתה ג' (Grade 3). ההסבר מכיל משמעות עם הרחבה למטה, עם מספר קווים, שורש ובסוגריים את מספר השורש
שימו לב שמובא כאן רצף של ציור (בצד ימין) --> הסימנית בכתב הברונזה (1000 לפנה"ס) --> הסימנית בכתב החותמות הקטן (100 לפנה"ס) --> הסימנית בכתב סטנדרטי של ימינו, עם ספרור הקווים לפי סדר כתיבת הקווים (Stroke order).

בשבוע הבא - אביא שתי סימניות קאנג'י המספרות על גלגולי הסימנית המזהה של העם היפני : 和 , וזה לדעתי אפילו סיפור יותר מעניין

מקווה שתהנו...

herouth

New member
איזה יופי!

מעניין שבכתב החותמות השתחלה לשם גם קצת אדמה. מנין היא צצה?

Tenguy

New member
תתפלאי, בלא מעט סימניות ה-火 הפכה ל-土

במרוצת הדורות ובמהלך תמורות הפישוט של דרך כתיבת הסימניות.
בסימניות אחרות רכיב אש הפך לקומבינציה אחרת, כמו ארבעת הקווים בתחתית הסימנית אדום (赤).

קומבינציה שהיא יותר דומה לסימנית המקורית של אש, היא שלושת הקווים שבראשית הסימנית אור (光).

Tenguy

New member
לגבי הסימנית 漢 בכתב הברונזה

רואים יפה נהר שזורם מתחת לדמות אדם, המצוי בין מדורה מעליה מתוח עור חיה מצד שמאל, לבין כלי ציד (או שיפוד עם שלוש חתיכות בשר
) בצד ימין.
יש גם תיעוד בעת העתיקה כי באיזור 漢中 חי עם עתיק שלא היה סיני, ונחשב בעיני העם הסיני כברברים, משום שאכלו בשר נא ומלבושם היה עשוי מעורות של חיות או מנוצות של צפורים. אז זה בהחלט משעשע שדווקא העורות המתוחים של הברברים שחיו לאורך הנהר עד המאה ה-4 לפנה״ס, בסופו של דבר התגנבו לסימנית שהפכה לזיהוי של העם הסיני.
ראו קישור : http://en.wikipedia.org/wiki/Rong_people

Tenguy

New member
בבקשה

אגב, לגבי ההערה על הסימנית 漢 בכתב הברונזה - עדיף לסייג ולומר :
"אז ישנה אפשרות משעשעת שדווקא העורות המתוחים של הברברים שחיו לאורך הנהר עד המאה ה-4 לפנה״ס, בסופו של דבר התגנבו לסימנית שהפכה לזיהוי של העם הסיני.

למעלה