פינת הקיטור (בערך: או האםאתן חושבות

Michal7

New member
פינת הקיטור (בערך: או האםאתן חושבות

שהייתי לא בסדר?) אז ככה, גיסי (זה שמביא לי כל מיני רעות חולות--מילולית) אמר לבעלי בעבודה שהוא היה מאושר לו הכנתי לו מהבורקסים שלי. הוא שאל אם ישלם לי באם אעשה לו, ובעלי אמר שלא אקח ממנו כסף, אך הוא בטוח שאם יקנה את המצרכים אכין לו. אני אמרתי מיידית לא! ובעלי המום בקיצור אמר לי שאני מתנהגת באופן אנוכי ומגעיל. לא עניתי לו אבל בפנים אני חושבת, אתה הרי יודע שאני לא סובלת אותו, אז מביא אותך לחשוב שארצה לעשות משהו למענו? (האמת לו זה היה כל מישהו אחר הייתי עושה זאת, לו היה לי כוח. כרגע משימת לעמוד על הרגלים לתקופות ממושכות גדולה עלי). יתרה מזאת זה רק ייתן לו סיבה לבוא לכאן לעיתים יותר מזומנות! פיחחחחחחס!
רק זה חסר לחלות לעיתים יותר מזומנות... אז מה אתן אומרות?

swann

New member
לדעתי, דברו בפתיחות על הנושא

את ובעלך. קודם, שידע שלמקרה הזה (אולי גיסך בהריון ויש לו craving לבורקס שלך?), בכל מקרה את לא במצב של לעמוד הרבה על הרגליים ושירד ממך. חוצמזה על כל ההשפעה השלילית של אחיו עלייך ועל ההריון... מצד שני הוא משפחה, האם את יכולה להשאיר אותו מחוץ לחיים שלך? נשמע שזה בלתי אפשרי. אולי יש דרך לגשר על הפערים בינכם ושלא תהיה כזו השפעה עלייך כל פעם שהוא אצלכם. האם הוא לא מסתדר איתך כמו שאת לא מסתדרת איתו? יכול להיות שהוא לא מודע לעניין הזה בכלל? לא יודעת אם זה הזמן והמקום לפתוח את הנושא, אבל מן הסתם באיזהשהוא שלב זה יהיה בלתי נמנע.

mise

New member
לדעתי.

את בסדר גמור. זה חוסר טאקט בעליל לבקש מאשה הרה לעשות כל מיני דברים, בפרט כאלו שדורשים ממנה מאמץ. "היה מאושר לו הכנתי לו מהבורקסים שלי". תסלחי לי: איזה טמבל. (אני לא יכולה להתאפק, זה ממש הצליח להרגיז אותי). לדעתי את צריכה לדבר עם בעלך ולהסביר לו שכרגע את המעגל המשפחתי הקרוב לו ביותר והנאמנות הראשונה שלו היא כלפיך, לא כלפי אחיו. כלפיך וכלפי התינוק שגדל לך ברחם. את לא צריכה להתעסק עם אחיו. את צריכה לסדר את העניינים עם בעלך. להגיע איתו להבנות והסכמות ואז הכל יהיה בסדר. ברגע שהדברים יהיו ברורים ביניכם, בעלך הוא זה שיעמוד מול גיסך ואת בכלל לא צריכה להתמודד איתו. אני מבינה שמהלך העניינים עם גיסך לא היה מזיז לך לולא בעלך היה עומד לצידך. נניח שבעלך היה מספר לך שאחיו ביקש ממנו שתכיני לו מהבורקסים שלך וכו' והוא היה אומר לו: "אני ממש לא מתכוון לבקש מאשתי ההרה לעמוד על הרגליים ולהכין בורקסים, אם יתחשק לה להכין בורקסים מעצמה, אני מבטיח להביא לך לטעום", את ודאי לא היית מתרגשת, נכון? אולי רק מזה שבעלך עמד לצידך וחשב עליך. סדרי את העניינים עם בעלך. אני הייתי מערבת גורם שלישי, אפילו מקצועי, כדי לחדד את הנקודה הזו.

שָׂרָה

New member
תגידי לבעלך שאת היית שמחה ש...

גיסך היה מכין לך אוכל ומנקה לך את הבית

Michal7

New member
את צודקת לגמרי (ותוספת)

אז זהו שבקול רם ציינתי בפניו את המצב האובייקטיבי של הקושי לעמוד על הרגליים לתקופות ממושכות. ולזה הוא ענה, נו באמת את מכינה ארוחות הרבה יותר מורכבות מזה SO DONT GO THERE. (רק שכח כמובן שמזמן הפסקתי לעשות את הארוחות המאוד מורכבות האלו, ולמה לעזאזל אתה חושב שאני מתעקשת שאני רוצה מדיח כלים וע-כ-ש-י-ו??!! אוף! תודה על התמיכה. כמובן שביודעי שהחולרע רוצה מהבורקסים שלי (אני באמת שלא קלפטע מקצועית), כאשר אכין אותם בסופו של דבר, מן הסתם מתישהו אחרי הלידה, אשלח את בעלי אליו עם תבנית חד פעמית וכמה בורקסים. אבל עם המזל שלי בעלי יעדיף שהוא יבוא אלינו...
אה, ולמיטב ידיעתי גיסי לא יודע שככה אני מרגישה כלפיו (שחקנית טובה כנראה). ועד כמה שאני יודעת הוא לא חש כך כלפי (או לפחות אינו חושף זאת בפני בעלי). במובן מסויים הייתי מעדיפה לו היה סולד מני, ככה לפחות לא הייתי צריכה לסבול את נוכחותו כאן EVERY SO OFTEN.

למעלה