פינת השאלה המטרידה:

גנגי

New member
פינת השאלה המטרידה:

טניס, טניס שולחן, פינג-פונג, מטקות (=משחק חופים): באיזו מין הבאים משחקים כל אחד מהמשחקים, ומה ההבדלים ביניהם? 1. מטקה 2. רקטה 3. מחבט הדגימו, פרטו ונמקו. *מנהלים בפורום זה מנועים מלהשתתף בחידון נושא הפרסים. החידון נושא העיראקים פתוח לכול.

גדי קטן

New member
ובפורומתכונים

הרבה פעמים מטגנים במחבט, אבל זה כמובן רק לאחר שמטבלים את האוכל כראוי.

גדי קטן

New member
נענית לאתגר (לפחות חלקית)

מטקה-מטקות לגבי מחבט ורקטה, אני חושבת שזה אותו הדבר רק בשפות שונות (מחבט - עברית, רקטה - לעז, מטקה - שפת הים). טניס שולחן=פינג פונג, לכן סביר להניח שמשחקים בעזרת אותו הכלי כלומר- עם מחבט=רקטה

גנגי

New member
אני מבקשת הבהרה:

(גוונים בלבד, בבקשה!) האם "מטקה" זה רק המשחק, או גם הכלי שבאמצעותו משחקים?

הייאני ג'אי.

אך צר לי לאכזב אותך, תרומתי תהיה דלה, אם לא אפסית. בזמני העדפנו חינוך "משפטי" (רח' הרצל 34, קומה ב') על-פני זה הים-תיכוני, כך שאין כוחי גדול בעסקי המטקאוּת/רקטאוּת וכיוצא בהללו. עם כל זאת דומה עלי, שבימי חורפי המְשחקים בחוף השתמשו ברקטות, ועם חלוף העתים, היו אלה למטקות. בשחוק הפינג-פונג השתמשנו אך ורק ברקטות, וככל שהיו עבות יותר, כן נתגדל כבוד בעליהן. מחבט - מילה היפה לשדרני ספורט (ואולי למטגנים המטבלנים, כאמור); אנו לא העלינוה על דל שפתינו. טניס, מי שמע ומי ידע עליו בזמני - ספורט לעשירים, ולבן-כפר כמותי לא היה חלק ונחלה בו. אך למיטב ידיעתי, טובי השחקנים מצליחים בעיקר כשהם משתמשים ברחת, וקצת פחות כשאין ידם משגת, והם נאלצים להשתמש במחבט - - -סתאאם.

אטיוד5

Active member
אאמ ...

סליחה, כן? אבל עד כמה שמשגת דעתי "דומה עלי" הוא המשפט הנכון היחיד בכל המסה השחוקית הלזאת.

אטיוד5

Active member
אולי כבר ענו לך

מטקה הוא לא שם של משחק, כמו שמחבוא הוא לא שם של משחק. שם המשחק הוא מטקות. משחקים את משחק המטקות עם מטקות כשלכל שחקן יש מטקה ביד. במשחק הזה מחבט לא בא אל שפתי המשתתפים אלא אם כן הם פלצנים נוראיים. מחבט משמש למשחקיים יותר "עיליים" דוגמת פינג-פונג וטניס. בפינג-פונג עדיין מדברים על מטקות ובטניס הרקטה יצאה מזמן למסלול שמימי.

אטיוד5

Active member
אין עוד, נגמר לי.

איזה עוד רצית? נשאר משהו בלתי מכוסה? או, אפרופו מטקות ובלתי-מכוסה, נזכרתי משהו. אבל אויה זה לא לפורום הזה, זה מתאים יותר לפורום איי מרשל והקאריביים (בתולה וביקיני).

גנגי

New member
לא.

רוצה מאחרים. עוד דעות. עוד רעיונות, עוד התייחסויות. אולי במקומות שונים קראו לזה בשמות שונים, למשל. אתה כבר פטור.

Raffael

New member
פעם מחבט הטניס היה רקטה

עד שגדלנו קצת. המטקה תמיד היתה מטקה ושימשה למשחק מטקות. לפינג פונג השתמשנו לפעמים במטקה ולפעמים במחבט. יותר במטקות (של פינג פינג כמובן). אגב, אצלנו לפחות, שיחקנו הרבה יותר טניס שולחן ופחות פינג פונג. כך או אחרת, המשחקים האלה היו נדירים וזמניים ולא השאירו חותם משמעותי על זכרונות הילדות כמו מחבואים, סטנגה או כדורגל. לשכונה ההיא קראו ע"ש יושב ראש הכנסת רומנים, מרוקאים, פולנים, התערבבו בחולות... גשם של גוגואים! בור ערבי ובור יהודי. (סחרוף, קולע בול).

גנגי

New member
יופי.

גם אני אמרתי שפינג-פונג משחקים במטקות, אבל ההוא שמנהל את הפורום צחק עליי (נורא) ואמר שמה פתאום. אתה רואה?

למעלה