פינת השבוע

Mottek

New member
פינת השבוע

סוף סוף היה שבוע מעט חם וכמעט קייצי, ולא רציתי לאפות ולהשתמש בתנור. אבל אז נתקלתי בבעיה כי רוב המתכונים שלי אפויים. אז הצלחתי למצוא כמה מתכונים קלים וטעימים ברשת אבל עכשיו אני צריכה את עזרתכם. מה אתם מכינים בלילות חמים? על האש אנחנו עושים בדרך כלל בסופי שבוע. הילדים שלי לא ממש אוהבים סלטים, אז אם יש לכם רעיונות ומתכונים מוצלחים מאוד אשמח אם תוכלו לשתף אותי.
אז מה היה לנו השבוע?
מאכל של עדשים עם ירקות. היה כל-כך קל להכין, פחות מ30 דקות עבודה!
בנוסף הכנתי גם מאכל של קינואה עם פרות יבשים. הילדים לא התלהבו, אבל בעלי ואני נהננו מזה. התמונות אולי לא משהו, אבל שווה לנסות.
מה אתם בישלתם השבוע? אשמח אם תשתפו במתכונים מוצלחים שלכם. וכמובן אם יש לכם מתכונים מנצחים לקיץ. אם יש לכם שאלות, הארות או הערות אשמח לשמוע מכם כאן או בפרטי.
 

Mottek

New member
קינואה ופרות יבשים

כל-כך פשוט להכין, ויצא ממש מפתיע וטעים. אפשר להכין את הקינואה בבוקר ורק לערבב את הכל ביחד לפני שיושבים לאכול.

המצרכים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים (או לפי ההוראות)
1 חופן פטרוזיליה
6 עלי מנטה
1/2 בצל אדום
1 שן שום
1/2 כוס פרות יבשים (צימוקים, שזיפים, אפרסקים וכדומה)
1/4 כוס שקדים
1 קופסת שימורים גרעיני חומוס
מלח/פלפל לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. לבשל את הקינואה לפי ההוראות. לצנן.
2. לכתוש את הפטרוזיליה, המנטה והשום במעבד מזון.
3. לכתוש את השקדים (לא לפירורים, להשאיר חתיכות גסות).
4. לכתוש או לחתוך את הפרות היבשים (אין צורך לחתוך את הצימוקים).
5. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות (אין צורך לטגן).
6. לערבב את כל המצרכים ביחד עם הקינואה: עשבי תיבול, שקדים, פרות יבשים ובצל.
7. להוסיף מיץ לימון, שמן זית ולתבל לפי הטעם.
 

Mottek

New member
עדשים וירקות

מאכל פשוט ומשביע. שני הקטנים לא התלהבו, אבל ההפסד כולו שלהם.

המצרכים:
1 כוס עדשים
2 כוסות מים (או לפי הצורך)
2 תפוחי אדמה
3 גזרים
1 בצל
1 כף ג'ינג'ר
4 שיני שום
1 כפית כמון
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית קארי
1/4 כפית הל
1/2 כפית כוסברה
1/2 כפית קינמון
מלח/פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לקלף ולחתוך את תפוחי האדמה והגזר לקוביות של 2 ס"מ.
2. לקצוץ את הבצל ולחתוך לקוביות.
3. לגרור את הג'ינג'ר ולקצוץ את השום.
4. במחבת גדולה לחמם קצת שמן ולטגן כלות את הבצל, שום, גזר וג'ינג'ר. לאדות עד שהגזר מתרכך.
5. להוסיף את העדשים, תפוחי האדמה והמים ולהביא לרתיחה.
6. להוסיף את התבלינים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כ20-30 דקות.
7. לערבב מידי פעם ואם צריך להוסיף עוד מים. להמשיך לבשל עד שהעדשים מתרככות.
 

Mottek

New member
מה? לאף אחד אין מתכונים קיציים בשבילי?

מאוד אשמח אם תשתפו מה אתם מכינים לארוחת ערב בימים החמים כשאין חשק להדליק את התנור.
אני מאוד זקוקה לרעיונות והמלצות.
 
מתכונים קיציים

- שעועית ארוכה מוקפצת בגרד לימון ושמן זית
- סלט קוסקוס עם הרבה ירוקים וקוביות דלעת. לקוסקוס: מכינים קוסקוס כרגיל, מערבבים עם שמן זית, מעט סילאן, די הרבה לימון וקצת כורכום. מערבבים עם כוסברה, נענע ופטרוזיליה קצוצות דק ועם קוביות דלעת קטנות שנחלטו קלות והוקפצו במעט שמן זית. לחלופין אפשר פשוט עגבנייה ומלפפון...
- פרש רולס: מרטיבים דפי אורז וממלאים בגפרורי ירקות לפי טעמכם (גפרורי גזר, נבטים, חסה, אבוקדו, גזר, פטריות...) וקצת אטריות שעועית שקופות. מגלגלים את הירקות בדפי אורז וטובלים בצ'ילי מתוק, סויה או רוטב חמאת בוטנים וסויה.
- סלט פירות - מי אמר שארוחה חייבת להיות מלוחה?
אחשוב על עוד כשאהיה פחות עייפה :)
 

noaronen1

New member
עוד רעיונות לארוחות קלילות ומהירות לקיץ

פאנקייקים לארוחת ערב עם פרי
ארוחה מקסיקנית - אני משתמשת בתחליף טופו - כמו בקר טחון והילדים מאוד אוהבים. חותכת עגבניות לחוד, מלפפון לחוד, חסה לחוד, גוואקמולי, גרגרי חומוס, סלסה, והילדים מרכיבים איך שבא להם (וגם אנחנו)
אצלנו יש ערב של סלט אבוקדו וסלט טונה - ילך עם הילדים שלך? ליד לחם בתנור (או לחם טרי טעים) וירקות חתוכים
קלחי תירס עם ירקות חתוכים ואבטיח ומלון לקינוח
פסטה עם שמן זית, גבינה בולגרית וזיתים שחורים וגם אורגנו /בזיליקום - תבלין לא עלים -הילדים לא אוהבים את העלים הירוקים אבל את העלים היבשים כן.
שקשוקה אדומה או ירוקה

הולכת לישון - לילה טוב!
 

me too

New member
סוף סוף אני יכולה להשתתף


הכנתי מרק ברוקולי מוקרם, יצא מאוד טעים, אבל נשארו לי סיבים מהברוקולי, וקשה לאכול את המרק

טחנתי עם בלנדר יד וגם במקסר, יש למישהי רעיון איך להציל את המרק רגע לפני שהוא הולך לפח?
 

Mottek

New member
איזה יופי שאת משתתפת!

אז קודם כל, את חייבת לצרף מתכון למרק אם הוא יצא ממש טעים. זה פשוט חובה!
חוץ מזה, האם ניסית לסנן את המרק כדי להפטר מהסיבים?
אפשר גם לנסות להעביר דרך מעבד מזון או בלנדר לכמה דקות ולראות אם זה עוזר. ואם לא, אז לא נורא, לומדים מטעויות.
כעקרון אם את מתכוונת להשתמש בכל הברוקולי, כדאי לקלף אותו (אפילו קולפן של ירקות עובד).
בהצלחה ותחזרי לעדכן.
 

me too

New member
מתכון ועוד

אז המרק הזה ילך לפח, מחר אכין אחד חדש רק עם הפרחים, בשקית היו גם הגבעולים (?, הרגל?) של הברוקולי, אני אנסה להכין בלי.

המתכון, לקחתי מהשקית של הברוקולי הקפוא

1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 cups תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
6 cups ציר בשר או ירקות
שקית של ברוקולי
1/3 cup שמנת לבישול 35% , אני השתמשתי ב 15%.
מלח, פלפל.
הכנה:
לטגן את הבצל בחמאה, אני טיגנתי בקצת שמן, להוסיף שום ותפוחי אדמה ולטגן 5 דק'.
להוסיף את ציר הבשר/ירקות ולהביא לרתיחה, להוסיף את הברוקולי ולבשל 20 דק'.
למעוך את הברוקולי ולהוסיף את השמנת.
להוסיף מלח/פלפל לפי הטעם.
בתאבון
 
למעלה