פינת השבת והפעם טבית עירקי

פּרפרית

New member
פינת השבת והפעם טבית עירקי

מומלץ ביותר שלב א': להשחים בצל (2 גדולים) במעט שמן להוסיף כף פפריקה מתוקה וכפית מחוקה פפריקה חריפה מלח (לפי הטעם) כף רסק עגבניות כרעיים להוסיף שתי כוסות מים ולבשל העוף. --------------------------------- שלב ב': להוציא הכרעיים למדוד רוטב: על כל כוס אורז שתי כוסות מים (נוזלים שכוללים את הרוטב) כף אבקת מרק עוף (לא חייב) כפית בהרת עירקי. --------------------------------- שלב ג': לסדר על האורז את הכרעיים ומי שרוצה גם ביצים קשות לכסות ולהכניס לתנור למשך הלילה. --------------------------------- בתאבון
ושבת שלום
 
את זה עוד לא הכרתי

נשמע יאמי לגמרי, אבל אפשר הסבר פשוט לשאלת מאותגרת בעניני אוכל עירקי? מה זה ואיפה קונים- בהרת עירקי? תודות
 

פּרפרית

New member
על מה לא שמעת?

על טבית? או בהרת? בהרת זה תערובת של כמה תבלינים ביחד- אל תתפסי אותי במילה אבל אני חושבת שזה תערובת של שום, אגוז מוסקט, פלפל, פפריקה וכוסברה. אפשר לקנות את זה בכל חנות תבלינים.
 

kisslali

New member
וגם בסופר

וגם: תריחי את זה טוב טוב לפני שאת משתמשת!!!! כל מי שאני מכירה, כולל אותי, לא סובל את זה! זה תבלין מאד קונטרברסי וכדאי לבדוק לפני שאת תקועה עם סיר שלם! מה שכן, בעלי, ז"ל - שהיה עירקי לגמרי - אכל עשר שנים טביט בלי גרגר של בהרט, (שלא לדבר על עשרים השנים שקדמו לכך אצל אמא שלו). אפשר לעשות טביט יאמי לגמרי גם בלעדיו, זה פשוט עניין של טעם! פרפריתוש - לא אישי - אחלה מתכון! נשיקות ללי
 

פּרפרית

New member
זה בגלל האגוז מוסקאט

לא כולם אוהבים את הטעם שלו בבישול.
לא לקחתי אישית. אפשר בהאלט בלי בהרת, אבל.....
 
תודות

אני אבדוק, אריח, אטעם, ואני תמיד בעד נסיונות חדשים (באוכל בעיקר). כבר בדקתי איפה קונים כאן טרי טרי. (מה שלא הכרתי זה את הבהרת העירקי)
 
למעלה