פינת השבת- מתכון ללחוח (מוקדש ל-
גריפון היקר) לחוח החומרים: 3 כוסות קמח 3.5 כוסות מים חצי ריבוע שמרים טריים 1 כף סוכר 1 כפית מלח אופן ההכנה מערבבים את השמרים, המים, המלח, הסוכר וכף קמח. מניחים להתפחה כפולה. שמים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות. מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט שמן. נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ, כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.
גריפון היקר) לחוח החומרים: 3 כוסות קמח 3.5 כוסות מים חצי ריבוע שמרים טריים 1 כף סוכר 1 כפית מלח אופן ההכנה מערבבים את השמרים, המים, המלח, הסוכר וכף קמח. מניחים להתפחה כפולה. שמים את הקמח בקערה עמוקה, מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות. מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט שמן. נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ, כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.