פינת השטות האינטרנטית../images/Emo129.gif כחלק מ"סטייה" אישית אני נוטה לכתוב את המילה מאגיה בגוגל ופשוט לזרום עם האתרים שנראים לי רלוונטיים. בדרך מצאתי את השטות העתיקה שאני בטוח שרק אני וכוכב ה שחר זוכרים אותה מאגיה אדומה: "מאגיה אדומה היא המאגיה הכי חזקה שיש היא בנויה ממאגיה שחורה ולבנה יחד הפירוש של המילה מאגיה זה כוח , כישוף, ועוד כדומה.. מאגיה שחורה היא מאגיה אשר עוסקת בדברים שחורים (רעים) ויש לה כוח חזק מאוד מאגיה לבנה היא מאגיה קצת פחות חזקה מהשחורה היא עוסקת רק בדברים טובים כגון רפואה אלטרנטיבית וכ'ו מאגיה אדומה בנויה משניהם יחדיו ולכן המאגיה האדומה היא בעלת הכוח הכי חזק שיש השלבים הם כאלה...." מי רוצה לקחת על עצמו פרוייקט כדי להצביע על כל טעות וטעות בפיסקה הקטנה הזאת? תקבלו עוגייה. בנוסף, אם אתם ממש רוצים להכנס לאתר- הכותבת דאגה לכתוב את המידע הזה בפונט שחור על רקע שחור- אז אל תשכחו לסמן למוות. שטות נוספת מגיעה מאתר שאין לו קשר בכלל לכל נושא המאגיה אלא בנושא ה"קססה". יש מאמר שנקרא מהו הכישוף- ואומר שטויות במיץ- שאחת מהן היא: "אי אפשר להתערב ברצון החופשי. דהיינו, לא ניתן להשפיע על משהו טבעי אצל בני אדם." הלו הלו, יש זרמים שלמים של לחשי שינוי מחשבה ושליטה בבני אדם- בואו לא נזרוק אותם לפח בגלל שאתם החלטתם שהם לא קיימים. ודבר שלישי ואחרון שצרם לי יותר מכולם- מאמר ניסתר בפורטל קטן ולא מורגש שנקרא Ifeel שמתאר את הוויקה בארץ. דבר ראשון, הם מראיינים את ד"ר ירון זעפרן אז כבר ציפיתי לאיזו תגלית או לפחות מאמר ברמה גבוהה ואז אנחנו נופלים. הוויקה מושווה למאגיה ומשתמשים במילה לחליפין: בתחילה נאמר שוויקה היא דת הכישוף הפופלארית ביותר אבל אחר כך נוצר הרושם שמאגיה ווויקה זה אותו הדבר. ואחר כך נופלים לטעות היסטורית קריטית : "ג'ראלד ב. גארדנר, בן משפחה מכובדת מליברפול הוא אבי הוויקה המודרנית. הוא פעל באנגליה באמצע המאה ה-20 והוציא את ספריו בשנים 1951-1953 - שנות התחייה הוויקאנית, והוא אחראי להתעוררות המחודשת של העניין בוויקה.". ענו לי על זאת אם כך- אם הוא אב הוויקה- כיצד הוא יכול להצית מחדש התעניינות בוויקה? הוא אפילו לא נתן שם לדת הזאת (השם וויקה מיוחס לרוברט קוקריין שמקבל בשנים האחרונות עדנה מחדש) עוד דבר מעצבן "כדי להגיע ולהיות מכשף בדת הוויקה, לא די בקריאת ספרים. כשגארדנר הגדיר את הוויקה המודרנית הוא הוציא לאור את הספר "בלילה כשיש צללים" - המאגד בתוכו את כל הטקסים, הלחשים והידע של דת הוויקה. כל מכשף מתחיל מקבל את הספר הזה והוא מועבר בקוון מדור לדור. כל מכשף חדש שמצטרף מעתיק לעצמו את ספר הצללים וכותב למעשה את הספר שלו מתוך החוויות שצבר ועל בסיס הקטעים שהוא מתחבר אליהם." הדבר הנכון רק לקאוונים סגורים של וויקה מסורתית. עם עם ספרי צללים וגרימוארים של מאגים אקלקטיים? כנראה שאלו נעלמו. ראוי לציין שיש מעט מאוד אם בכלל אנשים בארץ שנחנכו לוויקה מסורתית בארץ ו\או נמצאים בקאוונים- אז למה זה ראוי לתעד תופעה חברתית שלא קיימת, בזמן שמזניחים את מה שכן קיים להעלם בין הכיסאות? בקיצור- זוועה.