פינת השיר האלמוני / האלמותי

פינת השיר האלמוני / האלמותי

טוב, זוהי פינה חדשה בפורום... מעכשיו, כל שבוע, היא הולכת להתארח בפורום שלנו. והשבוע - אלמותי מול אלמוני. שכל אחד יבחר שני שירים שהוא אוהב. אחד - קלאסיקה מדהימה (אלמותי) והשנייה - שיר רדום יחסית שלא הרבה אנשים מכירים שהוא מאוד אוהב... אז יאללה, מי ראשון?

טוב, אני אהיה ראשונה...

אני אתחיל עם אלמותי... אני בוחרת ב"באהבתנו" מתוך "ומאוד לא פשוט לחכות". המילים המדהימות של יהודה עמיחי והלחן האופטימי והיפהפה של יהודית, בהחלט הופכים אותו מבחינתי לאחד השירים הכי אלמותיים שיש. בפינת האלמוני, אני בוחרת את "הבלדה על אדון כמעט וגברת כבר" שמבחינתי לא זכה לכל הקרדיט המגיע לו. השיר, מהאלבום "גלוי ונעלם", עם המילים המדהימות של חנוך לוין, הוא לפי דעתי אחד הסיפורים הכי עצובים וידועים שיכולים להיות... וגאוני לכתוב על זה שיר בצורה כזאת, בלי שמות, עם אנשים אלמוניים.

zoharrr1

New member
כן גאוני לכתוב אלמוני.

עכשיו זה רק שמעון השכן, איתוי וחבריהם

YA2007

New member
והנה הבחירות שלי ../images/Emo138.gif

השיר האלמותי- "באה מאהבה"- כל כך הרבה מחשבות, רגשות, אין מילים בכלל לתאר מה עולה לי בראש ומה זה עושה לי בגוף לשמוע את השיר הזה. בקרוב בתחרות "השיר של כל הזמנים"
השיר האלמוני- "את הכל אזכור"- אין שיר טוב יותר לסגור איתו את "איזו מין ילדה", אלבום כל כך מיוחד, אישי ושונה. הלחן המסתורי, המשפטים המעט מורכבים, הטקסט הנהדר של לאה גולדברג. אור באפילה השיר הזה...

המממ...

אלמותי-``לקחת את ידי בידך`` קלאסיקה ישראלית. השיר הזה לא מתיישן או מתבלה, המילים והלחן שזורים אחד בשני. אלמוני-``אחיזת עיניים`` מתוך גלוי ונעלם. שיר ממש יפה ואמיתי. גם בעצם כל דבר שהיא עשתה עם ששת לא זכה להערכה...יעל.

למעלה