פינת התוספת: אורז עם עדשים כתומים

sjarjar

New member
פינת התוספת: אורז עם עדשים כתומים

לאורז: 1 כוס אורז ארוך 1 כפית שמן 1 כפית שטוחה מלח 1.5 כוסות מים רותחים לעדשים: 2 כפות שמן זית 1 בצל חתוך לרצועות דקיקות חופן קטן צמוקים 5 משמשים יבשים חתוכים לקוביות 2 שיני שום גדולות קצוצות 1 כוס עדשים כתומות שטופות 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל שחור 1/2-1 כפית מלח 1 כוס מים רותחים מכינים את האורז: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את האורז ומחממים אותו. מוסיפים את המלח והמים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שכל המים נספגים. מכבים את האש מכינים את העדשים: מזהיבים את רצועות הבצל בשמן זית. מוסיפים את הפירות היבשים, השום, העדשים והתבלינים. מערבבים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את המים הרותחים, ומבשלים בערבוב דקותיים בערך, עד שכל הנוזלים נספגים, והעדשים בדרגת 'אל-דנטה'. מוסיפים את האורז לסיר העדשים ומערבבים. מכסים את הסיר במגבת, ועליה את המכסה. מבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות ליצירת תחתית שחומה ופריכה, מכבים את האש, ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות לפני ההתנפלות. לאורז: 1 כוס אורז ארוך 1 כפית שמן 1 כפית שטוחה מלח 1.5 כוסות מים רותחים לעדשים: 2 כפות שמן זית 1 בצל חתוך לרצועות דקיקות חופן קטן צמוקים 5 משמשים יבשים חתוכים לקוביות 2 שיני שום גדולות קצוצות 1 כוס עדשים כתומות שטופות 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית קינמון 1/4 כפית כורכום 1/4 כפית פלפל שחור 1/2-1 כפית מלח 1 כוס מים רותחים מכינים את האורז: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את האורז ומחממים אותו. מוסיפים את המלח והמים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שכל המים נספגים. מכבים את האש מכינים את העדשים: מזהיבים את רצועות הבצל בשמן זית. מוסיפים את הפירות היבשים, השום, העדשים והתבלינים. מערבבים ומטגנים יחד דקה. מוסיפים את המים הרותחים, ומבשלים בערבוב דקותיים בערך, עד שכל הנוזלים נספגים, והעדשים בדרגת 'אל-דנטה'. מוסיפים את האורז לסיר העדשים ומערבבים. מכסים את הסיר במגבת, ועליה את המכסה. מבשלים על אש נמוכה 10-15 דקות ליצירת תחתית שחומה ופריכה, מכבים את האש, ונותנים לו לנוח 20 דקות לפחות לפני ההתנפלות.
 
למעלה