פינת התיאוריה-מרווחים-
טוב, רציתי להתחיל בדברים קשים יותר ממרווחים, אבל בתכלס, זה דיי הבסיס, ומאוד קשה ללמוד דברים אחרים בתיאוריה בלי לדעת את המרווחים עצמם. למרות שאני מנחשת שרוב חברי הפורום מכירים ויודעים מרווחים. -נלקח מויקפדיה, אני לא יכולה להסביר את זה יותר טוב- מרווח הוא מונח מוזיקלי, המתאר את המרחק בין שני צלילים, נמוך וגבוה, אם כשהם מושמעים יחד כהרמוניה ואם בזה אחר זה, כחלק ממהלך מלודי. המרווחים מחולקים ל-3 סוגים: מרווח זך, מרווח קונסוננט, מרווח דיסוננטי:
זך-מרווח זך הוא מרווח שנעים לאוזן לשמוע אותו, והוא מרווח "צלול".
קונסוננט-מרווח קונסוננט הוא מרווח שלא צורם לאוזן, אך יש בו "חיכוך" מסוים
דיסוננטי-מרווח דיסוננטי הוא מרווח שצורם לאוזן ו"מתנגש" עם צליל אחר המרווחים עצמם- פרימה זה המרווח הראשון, שהוא מרווח בין תו לאותו התו. פרימה נחשבת למרווח זך באופן מעשי אין הוא מהווה מרווח, משום שאיננו מכיל אפילו את היחידה הקטנה ביותר - חצי טון. סקונדה זה המרווח השני, שבא מהמילה second. המרווח סקונדה הוא מרווח בין 2 צלילים, כמו בין דו לרה. הסקונדה מתחלקת לשני סוגים-סקונדה קטנה, שהיא מרווח של חצי טון בין צליל לצליל, לבין סקונדה גדולה, שהיא מרווח של טון שלם. הסקונדה צורמת ואינה נעימה לאוזן. טרצה זה המרווח השלישי. המרווח טרצה הוא מרווח של 3 צלילים, כמו בין דו למי. טרצה נחשבת . למרווח קונסוננט. הטרצה מתחלקת גם היא לקטנה - טון וחצי - וגדולה - שני טונים. קוורטה זה המרווח הרביעי. המרווח קוורטה הוא מרווח של 4 צלילים, כמו בין דו לפה. קוורטה נחשבת למרווח זך 'טריטון זה מרווח מיוחד, שצורם לאוזניים באופן מיוחד. טריטון בא מהמילה three באנגלית, כי טריטון זה מרווח של 3 טון. בשל אופיו המיוחד, אין המרווח טריטון שייך לקבוצת המרווחים הדיסוננטים, הוא נמצא בין קוורטה לקווינטה, בן שלושה טונים שלמים ומכונה "מרווח השטן". קווינטה זה המרווח החמישי. המרווח קווינטה הוא מרווח של 5 צלילים, כמו בין דו לסול. קווינטה נחשבת למרווח זך סקסטה זה המרווח השישי, שבא מהמילה Six. המרווח סקסטה הוא מרווח של 6 צלילים, כמו בין דו ללה. סקסטה נחשבת למרווח קונסוננט סקסטה קטנה היא בת ארבעה טונים וסקסטה גדולה בת ארבעה וחצי ספטימה זה המרווח השביעי. המרווח ספטימה הוא מרווח של 7 צלילים, כמו בין דו לסי. ספטימה נחשבת למרווח דיסוננט. ספטימה קטנה היא בת חמישה טונים וספטימה גדולה בת חמישה טונים וחצי אוקטבה זה המרווח השמיני. מרווח אוקטבה הוא מרווח של 8 צלילים, כמו בין דו, לדו. אוקטבה נחשבת למרווח זך. היא בת שישה טונים, מביאה את הסולם מחדש אל צליל הטוניקה שלו, אם גבוה ואם נמוך יותר.
סולם הבנוי כך: טון - טון - חצי-טון - טון - טון - טון - חצי-טון, הוא סולם מז'ורי
סולם הבנוי כך: טון - חצי-טון - טון - טון - חצי-טון, טון, טון. הוא סולם מינורי. מקווה שייצא טוב, נעמיקה. ביידהוואי- הפינה הזאת תהייה כל יום רביעי, אז כל מי שרוצה להשתתף בה שיכתוב
ואת מה שהוא ירצה להסביר עליו ואני יעשה רשימה, אל תשכחו להסתכל מה אחרים עושים, בשביל שלא יהיה פעמיים=]
טוב, רציתי להתחיל בדברים קשים יותר ממרווחים, אבל בתכלס, זה דיי הבסיס, ומאוד קשה ללמוד דברים אחרים בתיאוריה בלי לדעת את המרווחים עצמם. למרות שאני מנחשת שרוב חברי הפורום מכירים ויודעים מרווחים. -נלקח מויקפדיה, אני לא יכולה להסביר את זה יותר טוב- מרווח הוא מונח מוזיקלי, המתאר את המרחק בין שני צלילים, נמוך וגבוה, אם כשהם מושמעים יחד כהרמוניה ואם בזה אחר זה, כחלק ממהלך מלודי. המרווחים מחולקים ל-3 סוגים: מרווח זך, מרווח קונסוננט, מרווח דיסוננטי: