פינת התרבות

פינת התרבות../images/Emo42.gif

והפעמ בפינתי יצירה של מישהו שלא כל כך פעיל בזמנ האחרונ בפורומ... ושמו מוטי moty18 קבלו: אמונה? בסימן שאלה..! יושב לי על החוף,חוף של שלום. יושב וחושב,איך לסלק את כל הבאבילון. צריך להיכנס לתוכו הוא אמר. אבל שכח שבאבילון הוא כל כך מר. אז תגידו לי אתם,האם יש עוד סיכוי? האם הסוף כל כך צפוי? למה שהאמונה לא תנצח את השנאה? למה שהקינאה לא תרד אל השממה? תאמין באלוהים,כך הוא אמר.רבי שכזה...! שאלתי אותו,איזה אלוהים? יש כל כך הרבה..! אלוהים,אללה,בודהה,ג'ה במי לבחור? כולם אותו האל,ההוא שיוציא אותנו מהשחור. אז תגידו לי אתם,האם יש עוד סיכוי? האם הסוף כל כך צפוי? למה שהאמונה לא תנצח את השנאה? למה שהקינאה לא תרד אל השממה? אז חשבתי אולי להציע לאלוקה הצעה. שאולי תעזור לו לחזק את האמונה. תשמיד את הבאבילון לתמיד! אמרתי לו. ועד עכשיו,היה שינוי קטן ותו לו. אז תגידו לי אתם,האם יש עוד סיכוי? האם הסוף כל כך צפוי? למה שהאמונה לא תנצח את השנאה? למה שהקינאה לא תרד אל השממה? כנראה שאין עם מי לדבר אמר לי חבר. אין דרך לנצח את הבאבילון. כנראה שאצתרך לחזור לבית הראשון,לחוף השלום. רק חבל שהוא רק אצלי בדימיון. אז תגידו לי אתם,האם יש עוד סיכוי? האם הסוף כל כך צפוי? למה שהאמונה לא תנצח את השנאה? למה שהקינאה לא תרד אל השממה? *הסבר קצר על באבילון=באבילון באמונת הראסטאפרים(מעין כת,דת ג'מייקנית של אנשי הראסטה) זה עוד מימי התנ"ך. באבילון זה ממלכת באבל העתיקה שבה היו שיבטי ישראל לאחר קריסת עם ישראל. הראסטפרים רואים עצמם כחלק משיבטי ישראל הקדומים(שבט יהודה שסמלו הוא האריה) ולכן מאמינים שהיו גם תחת שילטון באבלי בבאבל. כיום באבילון מתבטא כרוע של העולם,הרדיפה אחריי הכסף,תאוות הבצע,הקינאה,וכל זוועות העולם האחרות. הראסטאפארים מאמינים שבאבילון יכול להשמיד את העולם. שיהיה לכולנו המשך לימודימ טובימ ומהנימ...
שבת שלומ

טם טם טם...

קודם כל זה מאוד יפה! אחלה מסר אחלה מילים... אבל סתם עצה אם אתה ממשיך לכתוב... שיר טוב הוא שיר שגורם לך לחשוב, ואם אתה אומר הכל בצורה כל כ ישירה אז הוא קצת מפספס את המטרה..צריך להשאיר קצת משמעות נסתרת, דברים שיבינו גם בלי לאמר אותם בברור! המון בהצלחה(=

moty18

New member
את צודקת,ולא צודקת..

אם לא הייתי מביא הסבר על באבילון,הרבה לא היו מבינים על מה השיר. וזה היה משאיר להם בלב סימני שאלה רבים,על מה מדבר השיר.. יש יותר מסתורי,ומעורר מחשבה מזה? אם כן,אני יישמח לשמוע,וללמוד משהו חדש,זה חשוב לי מאוד,תודה לך. וד"א השיר נכתב לפניי שנה,יש לי עוד המון שירים שלא פירסמתי ולא הראיתי.

babilon is going downnnnnn

למען האמת לא ממש אהבתי את השיר.... מילים טיפה ילדודיות כאלו... יענו ברורות ומובנות וחרוזים פשוטים ומבנה פשוט... אבל המסר נכון כמובן... ונשמע כאילו שאם תשקיע טיפה יותר מחשבה איך להפוך את השיר ליותר מעניין ומותח וזורם כך שאנשים ירצו להמשיך לקרוא הוא יכול לצאת ממש טוב... אולי הפזמון לא צריך לחזור כ"כ הרבה פעמים. וגם לא אהבתי את הכותרת... וזהו ניצן מפסיקה להיות זונה. (מצטערת אני מאמינה בכנות תמיד) בהצלחה בכל

moty18

New member
לקחתי לצומת ליבי...

זה טוב להיות אמיתי.. וכמו שאמרתי,זה השיר הראשון שרשמתי לפניי שנה בערך. מאז רשמתי עוד המון,ואני מאמין שהכתיבה השתפרה.. תודה על ההערות ועל ההארות.

למעלה