פינת ה-
טופיק

Diana M

New member
פינת ה-../images/Emo32.gifטופיק../images/Emo36.gif

פינה זו נפתחת ביוזמתי וביוזמת נגה33 ומיועדת לכל חבר בפורום או אחרים אשר רוצים/זקוקים/ מעוניינים להעביר מסר אישי, להעלות נושא, לשאול שאלות, לקבל תשובות שלא דווקא שייכות לכלל חברי הפורום. אז לשרותכם הכניסו הכל תחת שירשור זה.

תזונה נכונה ל-PDD

רציתי לשאול מספר שאלות בנוגע לתזונה נכונה לילדים עם PDD. אודה לך אם תוכלי לענות לי על מספר שאלות ספציפיות בנוגע למאכלים מסוימים שמותר או שרצוי להמנע מלאכול. או שתוכלי להפנות אותי לתזונאית או לרופא עם ידע בתחום.

doroniz

New member
cfgf

דיאטת cfgf (ללא קזאין ללא גלוטן) היא הידועה מבין שיטות התזונה לאוטיזם/PDD. פירוש השם: Cazain Free Gluten Free. כתובת אינטרנט: http://www.gfcfdiet.com קזאין הוא החומר שנמצא בכל מאכלי החלב וגלוטן הוא החומר העיקרי בחיטה. מכאן, שאם רוצים להכיל את הדיאטה הזאת צריך להוציא את החלב ומוצריו (גבינות, מעדנים) ואת מוצרי החיטה (לחמים, פסטות וכו´) ולמצוא לכל הנ"ל תחליפים (הקיימים בשוק אם כי יקרים). אנחנו ניסינו לתקופת מה לעבור למוצרי חלב סויה עם בננו כשהיה בסביבות גיל 3. לא ראינו שינוי דרמטי, אולי בגלל שלא היתה לנו מספיק סבלנות. תנסי את קבוצות הדיון באתר אלו"ט (חדש) - אולי תוכלי למצוא שם אנשי מקצוע או הורים שהתנסו בדיאטה הזאת או בדיאטות אחרות. כתובת אלו"ט: http://www.alut.org.il בהצלחה, דורון

מס´ הבהרות בקשר לשאלתי

ניסינו לחשוב על דיאטות של גלוטן וכו´ אך זה ממש בילתי אפשרי כי אלה הדברים היחידים שהוא מסכים לאכול. כמובן שלא פירות וירקות וגם ביצים ובשר טחון לא. לאחרונה חזר לאכול מעדנים ורק משוקולד, וזאת בעצם הבעיה!!!!!!! שמעתי ממספר הורים שהשוקולד ממש גורם לילדים ל-HAY כמו שמים. בני נהיה ממש לא רגוע וחזר מנוחה לאחרונה ולכן חשבנו שזה בגלל השוקולד. הוא אמנם אוכל בדר"כ שוקולד חרובים אך גם עוגיות "חברים" עם מילוי שוקולד וגם קונפלקס "כריות" עם מילוי שוקולד וגם ופלים עם מילוי שוקולד וכן הלאה....... שאלתי היא כמה לתת לו ביום ומה להוריד לגמרי מהתפריט על מנת שירגע קצת? עלי לציין גם שאנו מטופלים בתרופה הומאופטית שבתקופה הקרובה אסור לו לאכול יותר משורה של שוקולד ביום, אחרת זה מנטרל את התרופה. תודה

doroniz

New member
תזונה "נכונה" ושאר טיפולים

לשמחתי עומר (ככה קוראים לבן המתוק שלי) דוקא רוצה לגוון את האוכל שלו. יתרה מזאת, הוא משוגע על ירקות ופירות - מהבחינה הזאת הוא חריג לכיוון ההפוך מילדים "רגילים". במקביל - הוא יכול לאכול לאורחת ערב 4 ואפילו 6 מעדני חלב מבוססי שוקולד (או לא - למשל, דניאלה שזה המעדן האהוב עליו מאז היותו תינוק). באותו אופן - לחם, פסטה, דגני בוקר ושאר פחמימות הם מזון אהוב עליו. לכן, בבואנו לחשוב על דיאטת CFGF התחלנו (לשון רבים - אשתי ואני) לחשוב על תחליפים. היתה תקופה שניסינו מעדנים על בסיס סויה, אבל זה יקר לאללה. בשלב מסוים לא ראינו שיפור משמעותי בהתנהגות וויתרנו על הרעיון של ה-CFGF. כניסינו טיפול הומאופטי עומר כבר היה גדול מספיק (לפני כשנה) כדי להבין שאין שוקולד בכלל בבית. היו קטעים מאוד קשים, אבל מה לא עושים בשביל לנסות משהו נוסף. עם הזמן נוכחנו לדעת שגם זה לא שיפר דרמטית את הביצועים של עומר (אני ציני, אני יודע). היום, אחרי נסיונות של שיטות שונות אנחנו משוכנעים כמעט לחלוטין שהטיפולים ההתנהגותיים הם המפתח לקידום האוטיסטים (PDD זה שם יפה יותר). כל זאת כאשר המטרה היא לעשות את החיים יפים, נעימים וקלים יותר - לא לרפא/לצאת מזה/ושאר ביטויים דומים. חיזקו ואימצו, דורון (אבא של עומר)

Diana M

New member
התייחסותה של נעה שיף דיאטנית קלינית

לנושא תזונה נכונה עבור ילדים עם pdd נעה שיף מנהלת פורום תזונה של בית חולים רמב"ם. להלן תגובה וכן קישור לפורום שלה להתייעצות נוספת. "דיאנה שלום! בנוגע לילדים הסובלים מאוטיזם/pdd ישנם שני אספקטים תזונתיים חשובים ושניהם עולים בדיון ששלחת לי: א. תזונה ייחודית כטיפול אשר עשוי לשפר התנהגות תקשורתית. כאן מדובר (כפי שציין אחד המשתתפים בדיון) בתפריט אשר מקפידים להוריד ממנו באופן מוחלט שני חלבונים המצויים במזון. חלבון אחד הוא קזאין. חלבון זה מצוי בחלב ומוצריו. החלבון השני הוא הגלוטן המצוי בחיטה, שעורה,שיפון ושיבולת שועל. יש עדויות, חלקן קליניות אשר נחקרו באופן מסודר וחלקן מתצפיות בשטח, לגבי יעילות הטיפול. לטעמי יש חשיבות רבה לנסות תזונה ייחודית זו אצל כל ילד מאובחן בגיל צעיר ככל שניתן. בילדים שמגיבים לה, חל שיפור משמעותי בהתנהגות. יש לזכור שלא כולם מגיבים לתזונה והגיל בו מתחילים אף הוא קובע את יעילות הטיפול. ההסבר המדעי הוא רגישות מסויימת במערכת העיכול לחלבונים אלה. כתוצאה מרגישות זו חלק מהחלבון (פפטיד), חודר את דופן המעי מבלי שהתפרק לחומצות אמינו ועובר בשלמותו לזרם הדם. כאשר הוא מגיע למוח, הוא יכול להיות רעיל ולגרום להפרעות במישורים שונים, הן בהתפתחות המוח והן בפעיולותו התקינה. קיימים מרכיבים נוספים במזון שאנו הולכים ומשתכנעים היום כי הם חיוניים להתפתחות המוח ותפקודו באופן אופטימלי. למשל מתחיל להתגלות הקשר בין חסר בחומצות שומן רב בלתי רוויות ארוכות שרשרת חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6 ובין מחלות שונות הקשורות בתפקוד המוח. מרכיבים נוספים חשובים הם יוד, ויטמין A, ויסודות קורט אנטי חמצוניים כמו נחושת, אבץ, סלניום ומנגן. סך כל החומרים הללו קרויים "צבר נוטריאנטים החיוני למוח" והם כולם מצויים בכמויות יפות במזון ימי (דגים, פירות ים, אצות). ב. תזונה מאוזנת בריאה טובה לילד לשם התפתחות וגדילה. על מנת להשיג שילוב בין שתי המטרות החשובות האלו, הכרחי להתייעץ בדיאטנית אשר תנחה באופן אופטימלי כיצד לזהות את המזונות האסורים, כיצד להחליפם בחוכמה על מנת לא להפסיד מרכיבים תזונתיים חיוניים (כמו סידן למשל), ואיך להעשיר במרכיבים הידועים כמשפיעים לטובה. כמו כן, מומלץ להמשיך ופוגשה באופן עיקבי על מנת שתוכל לעקוב אחר הגדילה. אשמח אם תעבירי תשובתי לפורום שלך. ההורים מוזמנים להפנות שאלות נוספות ישירות לפורום שלנו. נועה"

נונינה

New member
תזונה - מזוית אחרת

גם לי ילד פדד, ואני מחפשת דרכים להרחיב לו את רפרטואר האוכל שהוא מוכן לאכול. בכל מה שנוגע לג´אנק - ביסלי,במבה, סוכריות שוקולד הוא אוכל ממש הכל אבל בנושאי אוכל הוא ממש מוגבל אין מה לדבר על ירקות פירות - תפוח ובננה בלבד עוף - שניצל משלושה סוגים בלבד צ´יפס, לחם עם ריבה או טוסט אם גבינה צהובה (חידוש של הקיץ האחרון) ומעדני חלב בטעמי שוקו ווניל. למישהוא יש הצעות ? ניסיון שהצליח ?

נ ג ה 33

New member
נסי לשלב לו

שניצל עם ירקות מבושלים בצורת מאפה, פשטידה למשל. זה ילך? ומה לגבי בשר טחון? הבן שלי למשל לא מתלהב מקציצות בשר אבל למוסקה הוא לא אומר לאו. כך הוא מרוויח גם חצילים ועגבניות. (לו אין בעיה עם ירקות). דוגמא נוספת-במקום עוף מבושל או בתנור, אנחנו מכינים לו עופות על גחלים.. פשוט אותה גברת בשינוי אדרת
לגבי ירקות-נסי להקפיץ עם פסטה (אם אוהב) או עם קרוטונים או אולי להניח על גבי פיצה ביתית ולקלות בתנור.

נ ג ה 33

New member
עוד כמה רעיונות..

לגבי פירות-נסי להכין לבנך שייקים עם חלב או יוגורט בתוספת פרי שמוכר לו+פרי חדש. אם הוא אוהב קטניות, נצלי אותם למריחה על פרוסת לחם מזינה. לדוגמא-ממרח עדשים, ממרח חומוס - הרווחת חלבון מלא.

למעלה