פינת יוצר 2 ג'ייסון אהרון

DARKSEID

New member
פינת יוצר 2 ג'ייסון אהרון

עבודות בולטות:
The Other Side ׁׁ(הסדרה היחידה עליה הוא היה מעומד לאייסנר
)
SCALPED
WOLVERINE: Get Mystique!
Ghost Rider
Wolverine: Weapon X
PunisherMAX
Astonishing Spider-Man & Wolverine
Avengers vs. X-Men
Wolverine and the X-Men

http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Aaron

מה אתם חושבים עליו? איזה סיפורים שלו קראתם?

אמרת סקלפד אמרת מופת

מולון חוץ מלחרחר ריב יודע מדי פעם להועיל לפורום. (הכל בהומור, נא לא למחוק את ההודעה) הוא המליץ על הסדרה הזו לפני שלוש שנים בערך והיא פשוט מדהימה. העלילה מותחת, המון דמויות באות ויוצאות, הדמויות נבנות היטב, הרקע האינדיאני משרת היטב את העלילה קיצר אין לי מילה אחת רעה להגיד על הספר הזה. שילוב נהדר של צייר ושל עלילה, עלילה טובה, קיצר על סף המושלם ומבחינתי חוץ מהיסטוריה של האלימות אני חושב שזה הקומיקס הטוב ביותר שאני קראתי. הבעיה היא שלא קראתי כלום שלו חוץ מזה אז אני לא יכול להשוות.

נ"ב

לפני זמן מה שקארן ברגר עזבה את ורטיגו היה דירוג של עשר החוברות הטובות ביותר בכל תולדות ורטיגו.
היה דירוג אלתרנטיבי יותר ואחד יותר בקונצנזוס. שניהם לא שווים אם סקלפד לא בפנים. (אולי אני מגזים אבל באמת שבקטנה). כל מקרה הנה שני הדירוגים למי שלא ראה אותם לפני שנה
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=42561
http://www.newsarama.com/15643-10-vertigo-series-that-changed-comics.html

כמה קראתי ומה חשבתי

א. פריצ'ר, את האוגדן הראשון, (בינתיים). אהבתי, לא נפלתי מחכה לבאים. הוא טוב סך הכל.
ב. THE INVISIBLES שיכה בי הברק אם אני מבין מה גראנט מוריסון רוצה להגיד בקומיקס בכלל או בזה בפרט. הזוי, לא ברור, משכתי עד הסוף בכח ההתמדה. לא מומלץ במיוחד, לא עשה לי חשק לקרוא את הבאים. (אפילו לא בטוח שהבנתי הכל). (להוציא מהכלל לגבי מוריסון את WE3 והבטמן שלו מ-1989)
ג. Y the last man נפעמתי אבל קראתי בינתיים רק את שלוש הראשונים
ד. פייבלס, טוב אבל מוערך יתר על המידה. קראתי את שלושת הראשונים רק כי מצאתי ביד שנייה אחרת לא הייתי טורח לקרוא אחרי הראשון
ה. סנדמן תשעה מתוך עשרה, חלקם, (הרביעי לצורך העניין) יהלומים טהורים לצורך העניין וראויים לכל הערכה שנתנו להם. העשירי הוא ספר די מבעס שלא לאמר ספר תחת שמסיים את הסדרה בצורה ממש מיבשת ומאכזבת
ו. דבר הביצה/אלן מור הרצה נהדרת מה שאני קראתי. שאלוהים הלא קיים יברך את איביי ואת אלן מור לגבי ספר זה
מה שלדעתי חסר ברשימה הם כמה ספרים שיצאו בבודדים והם לא פחות מנפלאים, בן בגלל העלילה והן בגלל הציורים. הספרים האלה כבר שחוקים בביקורות אז ארשום רק שמות, וי פור ונדטה, היסטוריה של האלימות, סקלפד ו-It's a Bird יצירת מופת שאני לא בטוח שקיבלה את תשומת הלב לה היא ראוייה.

DARKSEID

New member
בקשר לפריצ'ר ו THE INVISIBLES

פריצ'ר - האוגדן הראשון הוא רק הקדמה לסיפור, באוגדן השני,שלטעמי הוא הטוב בסיפור, הסיפור עולה מדרגה וממש תופס אותך חזק. האוגדן השני של פריצ'ר מכיל את אחד הסיפורים הטובים ביותר שקראתי.

THE INVISIBLES - אתה פשוט לא מבין את הגאונות של מוריסון
.
תראה, אני אהבתי את THE INVISIBLES. הראשון הוא באמת לא אוגדן טוב במיוחד, אבל הסיפור משתפר ככל שהסיפור מתקדם. זה סיפור שמצריך קצת סבלנות והבנה מצד הקורא אבל הוא בהחלט טוב.
אני מבין לחלוטין אנשים שלא אהבו את הסיפור (בתקופה הזאת מוריסון באמת היה מסומם. הוא אפילו טוען שנחטף על ידי חייזרים), כי הסיפור מבקש אולי קצת יותר מדי מהקורא. אחת הסיבות שאני אוהב את THE INVISIBLES כי הוא משתפר בכל קריאה מחדש ואני מוצא בו רבדים חדשים, דבר שלא קורא עם רוב הסיפורים שקראתי. לא סתם המטריקס מתבסס על הסיפור הזה וכתבו עליו ספרים
http://www.amazon.com/Our-Sentence-Up-Morrisons-Invisibles/dp/1466347805

יש גבול

אני לא מוכן לקבל ספר שהוא פשוט לא מובן לי ואני לא מצליח לרדת לדעתו של הסופר. לא מבין, לא קולט, לא מצליח לצלוח את חומת המגניבות/תחכום/אכזריות כלפי הקוראים של הסופר. שני סופרים ניצחו אותי עד היום, מוריסון עם האינויזיבל שאיכשהו צלחתי וג'ימי קוריגאן ששבר אותי והעפתי לכל הרוחות. אין לי בעייה שקומיקס יאתגר אותי, יש לי בעייה שקומיקס ישבור את רוח הקורא. הזוי מדי בשבילי ואמרתי בסוף הספר מה לכל הרוחות קראתי עכשיו. לא אמשיך איתו ולא ברור לי איך צלחו אותו. לגבי פריצ'ר, בקרוב גיסי יקבל את הבא ואני אקרא אותו. עשיתי איתו הסכם אדיר, הוא יקבל במתנה את האוגדן הראשון אבל הוא גם קונה את כל השאר.

DARKSEID

New member
like i said i completely uderstand your

dislike for the story, but some people ,like myself, appreciate the complexity of the story. i think its brilliant piece of literature that keeps getting better.
as for ג'ימי קוריגאן i thought it was good
.defintaly needs a reread some day

i think i trade it from you. you got we3 and caliber i think

mulon1984

New member
מה לא הבנת????

אתה באמת מצפה שבן תמותה כמוך יוכל להנות מקומיקס של מוריסון מבלי שהוא קרא את הספר על הקומיקס????
באיזה עולם אתה חי בכלל????

אל תשכח שגם ל-Filth

יצא ספר נלווה. מוריסון באמת הארד קור יומרני (חוזר ואומר, לפי דעתי לא באופן גורף, אולי הוא באמת גדול עלי)

DARKSEID

New member
i dont think he is "big on you", you just

don't like his style, and thats perfectly fine. take me for example, i really hate mark millar style, but there are still works of his that i do like, red son was excellent, the flash run and Aztek: The Ultimate Man were good, his spider-man was also ok and i really want to read his superman run.
what i am saying is, when you want to read a writer that his style is not of your liking, just pick a work of his that he wrote in a different style, or a work when his style was less prominent in the book.

DARKSEID

New member
and why exactly is this comment necessary?

invisibles is considered by a lot of people as one of the best comics vertigo has ever published. i didn't read the book myself, i have, however, read the comic about 2-3 times and every time i found new meanings and understood the work better. the main reason i like grant morrison so much, is because a lot of times when i read his works again i enjoy them more then when i read them the first time. i gave the link to the book, to show that some people look it this book as a great work of literature, and that people do understand this comic.

god, i hate writing in english (i dig to much
)

spidey 82

New member
מה קראתי (או לא), הגיגים רק אם תבקש יפה.

סנדמן: האוגדן הראשון בלבד וגם זה היה לפני שנים. אשלים מתישהו.
פריצ'ר
פייבלז כאמור בשירשור אחר, כרגע באוגדן 13.
YtLM: קראתי פעם את הגיליון הראשון בהדפסה חוזרת, גם הסדרה הזו נמצאת על כוונת ההשלמות-בעתיד-כלשהו.
אינוויזיבלס: כנ"ל, הלכתי לאיבוד בדיוק כמו איןכמואורי.
הלבלייזר: לא חושב שקראתי משהו בכיכוב ג'ון קונסטנטין חוץ מההדפסה המחודשת הזו של מיני-סדרה כחלק מסדרות DC Comics Presents ו-Vertigo Resurrected לפני שנים ספורות.
http://www.comicbookdb.com/issue.php?ID=224466
סיפור לא רע עם אמנות מגניבה ומשעשעת של פיליפ בונד.
טרנסמטרופוליטן ו-100 בולטס: גם משתיהן קראתי רק את הגיליונות הראשונים בהדפסה חדשה. לא אהבתי.
אנימל מן: לפני שנים רבות הורדתי את כל הסדרה והיא צרובה על דיסק איפשהו. עד היום לא יצא לי לקרוא.
דום פטרול: עוד סדרה על הכוונת, למרות מוריסון של אותן שנים.* בעיקר בגלל מאלה והמוח.
סוואמפ ת'ינג: עוד גיליון "ראשון" (מס' 21 בסדרה שרצה אז שנות ה-80) בהדפסה חוזרת. Meh.
DMZ: הזמנתי בשעתו את הגיליון הראשון, משום מה לא המשכתי. אולי אשלים פעם.

* דווקא פעם קראתי את Sebastian O שלו מתחילת הניינטיז, גם מורטיגו, ואהבתי.

mulon1984

New member
לקח לו זמן

היצירות המוקדמות שלו היו טובות, אבל לא תמיד מדהימות במיוחד (תלוי איזו ספציפית),
אבל כיום כל קומיקס שצבחרו עם השם שלו עליו זה הימור בטוח (להוציא את AVX שם היה אנסמבל של יוצרים).
הוא יודע לכתוב דמויות מדהים,
יודע לכתוב מצחיק, דרמטי, אפל, מרגש... מה שתרצו.
פשוט מבריק.
רק המחשבה לאן הוא עוד יגיע מעבירה בי צמרמורת של התרגשות.

spidey 82

New member
The Other Side

מצריך לפחות קריאה נוספת, מה שלא עשיתי מאז קראתי לראשונה לפני כמה שנים, כדי להעריך את הסיפור. עדיין סיפור מלחמה מרתק עם אמנות מעולה של קמרון סטיוארט.

Scalped
קראתי את 4 או 5 האוגדנים הראשונים, צריך לחזור ולהשלים את הסדרה אחרי שנים שהם זנחתי אותה.

וולברין
הקשת של אהרון היא אחת הטובות שקראתי בתולדות הגמד הקנדי. השת"פ שלו עם רון גארני הוא אחד האהובים עליי. על הסדרה של וולברין שקיבלו מאוחר יותר ויתרתי אחרי גיליונות ספורים, כשהפסקתי לקרוא קומיקס של מארוול.

המיני סדרה שכתב כחלק מ-Manifest Destiny הייתה מעולה, מחווה לסרטי וקומיקס הקונג פו של שנות השבעים עם דמותו המשעשעת של מאסטר פו.

http://static.comicvine.com/uploads/scale_super/9/98212/1796343-wolvie_md_3_lucybutler_dcp_010.jpg

הסיפור הראשון המקצועי של אהרון, לא רבים יודעים זאת, פורסם ב-2002 כבאק-אפ בגיליון 175 של וולברין (1988), אחרי שאהרון הצעיר זכה בתחרות כתיבת סיפורי וולברין. סיפור חביב על היתקלות של וולברין עם גזענים אלימים במדינה דרומית כלשהי.
http://www.comicbookdb.com/issue.php?ID=10260

את וולברין והאקס-מן אני מתכנן להשלים מתישהו.

DARKSEID

New member
pretty good writer. what i read of his works

SCALPED -
read the first trade 4-5 years ago and it was really good, I just didn't have the time to continue with the story. I did however bought vol 2-5 when there was a discount because the first trade was so good can't wait to read them.

punishermax
- there was almost no drop off in the quality from garth ennis run and that says a lot. i'm waiting for april when i can buy his entire run in omnibus form. i'll elborate more later (when i can write in hebrow)

Avengers vs. X-Men -
can't believe he was part of this abomination. more later.

Wolverine: Weapon X
- some good stories some boring stories very uneven run.

more later when i can write in hebrow

yoavhi1994

New member
Scalped

כנראה הסדרה שאני הכי אוהב, קראתי כמה מהאוגדנים לא פעם ולא פעמיים, והיא פשוט גאונית!
כבר כתבתי ואמרתי כל כך הרבה פעמים למה היא כזו שכבר נגמר לי הכוח :)

האמת שלא קראתי שום דבר אחר שלו, בעיקר בגלל שאני נמנה באופן כמעט מוחלט לכל מה שקשור ביקומים הראשיים של מארוול/די.סי.

אבל לאחרונה שמעתי שהולכת לצאת סדרת עצמאית חדשה שלו, Southern Bastards, ואני מלא ציפיות לגביה.

Guid

New member
לא יצא לי לקרוא משהו שלו,

אבל אני חייב לציין שבתמונה ששמת, הוא דומה שתי טיפות מים ל'זעפני' מהסדרה Once Upon a Time... [בתמונה שצירפתי]
הרגשתי מחוייב כלפי עצמי לומר את זה בקול, סורי... תרגישו חופשי להתעלם

למעלה