פינת יוצר 3 בריאן מייקל בנדיס

DARKSEID

New member
פינת יוצר 3 בריאן מייקל בנדיס

עבודות בולטות:
Powers
Alias
The Avengers (כמה סדרות שונות יש לו תחת הבאנר הזה
)
Daredevil
Ultimate Spider-Man
House of M
Secret Invasion

איזה יצירות שלו קראתם? מה אתם חושבים עליו?

שהוא התחיל טוב והתדרדר

ובשלב מסויים היה עדיף שהיה חוזר לכתוב נאומים לפוליטיקאים בריטיים מאשר את הקומיקס הטרחני והנדוש שאליו הוא התדרדר בשנים האחרונות.

DARKSEID

New member
not a fan

read most of his avengers run (until avengers vs. x-men) and i thought it was pretty mediocre.
avengers disassemble - bad art from finch didn't help a really boring and weak plot.
the rest of his avengers run felt decompressed as fuck.
dark avengers was a bad copy of warren ellis thunderbolts.
house of m was one of the most forgettable stories that i have ever read.
secret invasion was him trying to riff on mark millar writing and failing horribly (why are the skrulls act like that and why is norman osborn is declared a savior.)
AvX was shit and he was the main architect of that story.
hate what he did to marvel boy.

he is capable of some good writing some of his avengers were ok ultimate spider-man was ok from what i read. i will elaborate more later

mulon1984

New member
למה להיות קשים?

בנדיס הוא מוזר.
פעם הוא היה תותח בכל מה שהוא עשה. הוא היה ממש כיף.
כיום זה קטע הזוי. אולטימייט ספיידרמן שומר על רמה גבוהה באופן קבוע כבר כמעט 200 חוברות, ויש דברים נוספים שהוא כותב שיוצאים נהדר. אבל בד"כ יש לו דברים די פח. כאילו, New Avengers (מה שיצא אחרי Siege) היה מעולה באוגדן הראשון, ולאחר מכן התדרדר לאללה. האוונג'רס הרגיל שלו היה נורא, אבל על ה-All-New X-Men הוא מקבל מילים טובות (לא קראתי עדיין).
הזוי.

Guid

New member
בנדיס.

האמת? לא קראתי שום דבר שלו, חוץ מאת All-New X-Men שמצליחה להלהיב אותי כמעט בכל חוברת שלה. זו אחת הסדרות שאני הכי נהנה לעקוב אחריהן, ברצינות. (אם כי החוברות האחרונות היו מעט חלשות, יחסית, אבל בסך הכולל זו ריצה מעולה)
אז אני מניח שאני מגדיר אותו כמעולה, כרגע

mulon1984

New member
בדיוק מה שאני מנסה להגיד

לפעמים הוא מעצבן ברמות היסטריות עם סדרות איומות, ואז פתאום הוא מוציא דברים לא רעים בכלל ואפילו מצויינים.

DDN

New member
כמו שכתבו, התחיל טוב והתדרדר

מאוד אהבתי את ההתחלה של NEW AVENGERS (מ2004), אהבתי את HOUSE OF M, אהבתי את הבנייה לקראת SECRET INVASION (לא אהבתי את האירוע עצמו)

אהבתי בהתחלה את SECRET WARS, היום בקריאות חוזרות, אני לא אוהב את מה שזה עשה לעולם מארוול (במקור - אהבתי)

לא אהבתי את SIEGE ולא את מה שנהיה אחרי זה.
לא אוהב את סדרת האוונג'רס הראשית (בעיקר בגלל ג'ון רומיטה ג'וניור, אבל גם בגלל שזה מרגיש קצת מנותק).

אוהב את מה שהוא עשה עם ספיידרוומן (בהתחלה), עם קליט ברטון, עם לוק קייג'.

אוהב את הספיידרמן שלו (באוונג'רס)

אוהב את הALL NEW X-MEN. הוא ידע מתי לעבור לעשות דברים אחרים. כנראה גם הוא התעייף מהאוונג'רס

spidey 82

New member
נראה שהעבודה של בנדיס במארוול

ובצד המאוד מיינסטרימי של התעשייה, השכיחו מרבים את תקופת עבודתו כיוצר עצמאי.

עד היום לא הספקתי להשלים את AKA Goldfish (סיפורו של נוכל שחוזר לעיר הולדתו כדי להחזיר את בנו מזוגתו לשעבר העומדת בראש ארגון פשע) ו-Torso (סיפרו האמיתי של אליוט נס - גיבור הסרט "הבלתי משוחדים" במרדפו אחר רוצח סדרתי בקליבלנד, שקדם לאירועי הסרט) של בנדיס, אבל קראתי את Jinx (פריקוול לגולדפיש, שם גיבור הספר הקודם נכנס לחייה של ציידת ראשים ומסבך אותה בענייניו) ו-Fortune and Glory (בנדיס מתאר את חוויותיו בהוליווד, לפני שעבר למארוול, וניסיונותיו הכושלים להפוך את יצירותיו לסרטים). שניהם ספרים טובים בדרכם, האחד מותחן פשע פילם נוארי וחבל שבנדיס נטש את הז'אנר כשאימץ את גיבורי העל לחיקו; השני הוא מצג מפוכח, הגם שמגוחך, על עיר הסרטים והאנשים שמנהלים אותה.

דרדוויל של בנדיס הייתה מצוינת, הגם שנכנסתי אליה בשלב מאוד מאוחר. למרות מהמורה קטנה או שתיים, אליאס היא אחד הדברים הכי טובים שיצאו תחת ידיו.

אולטימייט ספיידר-מן הייתה טובה לפרקים עד שהפסקתי לקרוא אותה מסיבות כלכליות (בערך כשבאגלי פרש והוחלף באימונן). לא מפתיע שכיום היא נחשבת כנקודת האור היחידה של מה שנשאר מליין האולטימייט.

לאוונג'רס אף פעם לא התחברתי (אולי כי לא קראתי את הסדרות שלהם...) עד שבנדיס התחיל לכתוב את ניו אוונג'רס. היא הייתה מאוד מרעננת וטובה, עם כמה נקודות רעות (מרבית קשת הסיפור השנייה עם הסנטרי, הסיפור המחריד עם הקולקטיב). אחרי סיקרט אינווייז'ן אני מחוץ לעניינים.

SI הייתה עמוסה בחורים עלילתיים ועד היום אני נוטר טינה לבנדיס על כך שהתעלם ממייל ששלחתי לו בנוגע לאחד מהם. בסופו של דבר, אהבתי את רובו של האירוע המרכזי עם חלק מהסיפורים התומכים, אבל לא כל כך את הסיום.

האוס אוף אם היה מאוד נחמד, אבל במבט לאחור אני לא אוהב את ההשלכות של האירוע (כל מה שקרה לאקס-מן ולמוטאנטים) ובהחלט לא את העובדה שבסה"כ מדובר בעוד פרק נוסף בסדרה בלתי פוסקת של אירועים על גבי אירועים שנמשכת עד היום.

Secret War התחיל מאוד מבטיח והפך לאחד מהפרויקטים האלו שמתעכבים כמעט לנצח, ואז זוכים לסיום עלוב שמרגיש כאילו שוכתב ברגע האחרון. לפחות האומנות של גבריאל דלאוטו סיפקה נחמה כלשהי.

הריצה הקצרה של בנדיס על אולטימייט אקס-מן סיפקה את אחד מסיפורי המוטאנטים הכי אהובים עליי אי-פעם, גיליון 41.
http://marvel.wikia.com/Ultimate_X-Men_Vol_1_41

לפאוארס נכנסתי עם האוגדן האחרון של הסדרה המקורית, Forever, על חייו של כריסטיאן ווקר* מאז שחר האנושות (ומאוחר יותר גם קראתי את האוגדן המהודר של שתי קשתות הסיפור הראשונות). ולאחר מכן עם הסדרה החדשה במארוול\אייקון. מאוד אהבתי אותה עד שהעניינים התחילו להסתבך עם ישויות קוסמיות והתמקדות במוטיב כוחות העל על חשבון הצד הפלילי\משטרתי, אבל אז הפסקתי לקרוא קומיקס (כאמור, סיבות כלכליות).
* לפני כמה שנים דירגתי אותו במקום הראשון ברשימת הדמויות הכי טובות שיצר בנדיס.
http://panelsonpages.com/?p=20869

לפני כמה שנים יצאו מהדורות חדשות של שני אוגדנים שאוספים את הסדרה Sam and Twitch שכתב בנדיס בתקופת האינדי שלו, סדרת משטרה בכיכובם של צמד בלשים בגיל העמידה שיצר טוד מקפרלן על דפי Spawn. היו שם כמה קטעים מאוד בנאליים וצפויים, והציורים של אנג'ל מדינה לא ממש מתאימים לסגנון של בנדיס, לפחות בזמנו; אבל בשורה התחתונה די נהניתי.
http://www.amazon.com/Sam-Twitch-Mi...TF8&qid=1381827564&sr=8-1&keywords=1582405832

למעלה