פיסול ורדים עם CMC

זואית

New member
פיסול ורדים עם CMC

אז גם אני מתחילה בעניין הבצק סוכר. עשיתי רק פעם אחת ויצא ממש חמוד. עכשיו אני מתכננת עוגה מכובדת לחגיגת אירוסים של אחותי, ואני לא בטוחה שהבנתי את אופן העבודה עם ה-CMC: באיזה יחס מערבבים עם הבצק? כמה זמן לפני העבודה מערבבים עם הבצק? הרעיון הוא לפסל ורדים ופרחים לעוגה. אני שוקלת לעשות את הכל בצבע הטבעי של הבצק.
 

זואית

New member
ועוד שאלה

אני רוצה לשלב זילופים בעוגה (בזילופים דווקא אני קצת מיומנת). איזה קרם יתאים לזה, לאור זה שזה יעמוד יום-יומיים מחוץ למקרר? שמעתי משהו על רויאל, נדמה לי... תודה!
 

brownie65

New member
בוקר טוב זואית!

אופן העבודה עם CMC: לשים את האבקה, ביחס של חצי כפית ל 250 גר', לתוך בצק הסוכר עד שהבצק אחיד וגמיש. שמים בשקית ניילון ואוטמים היטב. נותנים לבצק לנוח, מינימום שעה, ואז אפשר להתחיל לפסל. בהצלחה!
 

t a l talim

New member
cmc- אבקה הדומה בתפקודה

לג'לטין, ותפקידה להפוך את בצק הסוכר לחומר פיסולי ונח יותר לעיבוד. בעקרון, לכל פיסול יש להוסיף את האבקה. כדאי להכין את הבצק יום מראש- נקבל למחרת גוש בצק קשה, אך לאחר עיבוד ולישה יתקבל בצק נפלא ונח לעיבוד. ולשאלתך השניה- הייתי מזלפת רויאל אייסינג- קרם עמיד ונח מאוד לזילוף.
 

זואית

New member
תודה לשתיכן (ועוד שאלות, כמובן)

יש כשרות ל-CMC? ואפשר לקבל מתכון לרויאל אייסינג? בשביל רויאל אייסינג לבן צריך להשתמש בצבע, או שהוא לבן דיו?
 

t a l talim

New member
בשמחה

רויאל אייסינג- 250-350 גר' אבקת סוכר 1 חלבון ביצה (או אבקת חלבון ומעט מים) כמה טיפות מיץ לימון. מערבבים הכל היטב, ויש לך רויאל! (כמות אבקת הסוכר משתנה מאוד- תלוי בתוצאה הרצויה, גודל החלבון וכד'- תשתמשי ברגש) הרויאל עצמו לבן- אין צורך להוסיף לו צבע מאכל לבן.
 

זואית

New member
אז זה בעצם קצף ביצים? שאוכלים חי?

מכינים במיקסר או מערבבים פשוט בכף? וזה לא מגעיל לאכול את זה? האם לאבקת חלבון יש פחות טעם של ביצה חיה?
 

michahz

New member
מערבבים עם כף. יש שנגעלים לאכול ויש

שאהבים את הטעם. יש אפשרות להשתמש באלבומין שזה חלבון מיובש שקונים בחנויות המתמחות, מוסיפים לו מים, ואז זה פחות חלבוני. יש לזה טעם של סוכר או של לימון אם מוסיפים את מיץ הלימון.
 
למעלה