פיסורה וכאבים בפי הטבעת

sunshaine

New member
פיסורה וכאבים בפי הטבעת

ד"ר קריב שלום, אני בת 21 ולפני כשנה אובחנה אצלי פיסורה אצל פרוקטולוג. טופלתי באמצעות משחה מקומית ושמן פראפין. די הקפדתי על השימוש במשחה אך לצערי לא יכולתי להתמודד עם השמן... לאחר טיפול זה המצב השתפר מאוד אך לפני כ3 חודשים המצב חזר לקדמותו ואף נהיה גרוע הרבה יותר. נכון להיום אני סובלת מכאבים בכמה נקודות שונות בפי הטבעת (3 בערך) והתחושה בעת יציאות היא בלתי נסבלת. אני מטפלת עם משחה טבעית מקומית שנקראת "פרסטו ג'ל" אך המצב לא ממש משתפר. רציתי לשאול מה עליי לעשות? במה אפשר להשתמש במקום השמן פראפין שיהיה נסבל ויתר? האם יש טיפול אחר יעיל יותר? מה זה בדיוק הניתוח, מתי משתמשים בו ומה הסיכונים שלו? תודה רבה

כאבים

שלום רב ממליץ לך להבדק תחילה כדי לודא האם מדובר בחזרה של פיסורה או בבעייה אחרת. אם אכן פיסורה בדרך כלל מתחילים טיפול במרכך צואה (אפשר לקחת פגלקס למשל במקום שמן פאראפין) ובחומר מרפה שריר פי טבעת (ניפדיפין משחה מקומית למשל). אם טיפול זה נכשל לאחר מס שבועות ניתן לנסות זריקת בוטוקס מקומית שלעיתים מועילה. אם כל הנ"ל נכשלים מבצעים ניתוח שבו מבוצע חיתוך מבוקר וחלקי של השריר הפנימי. הסיכון שבניתוח זה פגיעה בתיפקוד השריר אך הסיכוי לכך נמוך אם החיתוך מבוצע בצורה מבוקרת. דר קריב

למעלה