פיסורה חוזרת

kerento2

New member
פיסורה חוזרת

שלום, אני מחפשת עצה לגבי טיפול בפיסורה שחוזרת כבר שנתיים אצלי, כל חודש-חודשיים. הכאב הוא לא נורא ועובר אחרי כמה דקות, והדימום לא חזק, אבל בכל זאת - אחרי טיפול בנפידיפין שעברתי לפני שנה וחצי, וטיפול ברקטוצורין שעברתי לפני חודשיים אצל רופא אחר, זה עדיין חוזר (גם בין הרופאים התופעה חזרה, וניסיתי להתעלם ממנה, כי זה כל פעם עובר אחרי יומיים שלושה..) אני אציין שבנוסף שיניתי את התפריט שלי כדי להקל על התופעה, אבל אני לא רואה שינוי גם עם התפריט החדש. מה אני יכולה לעשות כדי שהבעיה לא תחזור כל פעם?

פיסורה

שלום רב אם אכן מדובר כעת בפיסורה, ויש לודא זאת, והטיפול השמרני נכשל, ניתן להמשיך בשני כיוונים. או הזרקת בוטוקס מקומית (יתרון - תופעות לואי מינימליות, חיסרון - יעילות חלקית, מחיר), או ניתוח להרפיית שריר פי הטבעת (יתרון - יעילות גבוהה, חסרון - דורש הרדמה, יותר תופעות לואי אם כי עדיין שיעור הסיבוכים נמוך מאוד). שוב, זאת בתנאי שהאבחנה כעת היא פיסורה (רקטוצורין אינו טיפול יעיל לפיסורה) ושמוצה טיפול שמרני. דר קריב

kerento2

New member
שאלה לגבי הניתוח

האם הרופא הכירורג הוא זה שמבצע את הניתוח או שצריך ללכת לבתי חולים לאישפוז? ביקרתי אצל רופא כירורג, והוא החליף לי את הרקטוצורין בנפידיפין (הוא התפלא שהרופא הקודם נתן לי את המשחה הזו וטען שהיא לא עוזרת, כמו שאתה מציין. מה גם שהיא שרפה לי..), הוא גם המליץ ללכת לניתוח במידה והתופעה חוזרת, והוא מניח שהיא תחזור..

פיסורה

שלום רב הניתוח מבוצע על ידי כירורג בחדר ניתוח אך בדרך כלל אין צורך באישפוז אלא ניתן לאחר מס שעות ללכת הביתה. דר קריב

למעלה