פיסורה

kazabubu1

New member
פיסורה

ד"ר שלום, מקווה שזה הפורום הנכון לשאלתי אני כבר סובל כשלושה חודשים מפיסורה ורק השבוע פניתי לכירורג מכיוון שלא יכולתי לשאת בכאב והרגשתי את שרירי פי הטבעת מתכווצים. הרופא אבחן טונוס ספנקטרי מוגבר, ופיסורה אנלית בקו אמצע אחורי. הוא המליץ לי על אמבטיות חמות, שתיה מרובה, דיאטת סיבים, שתיית אבילק פעם ביום, ומשחת נפידיפין 4 פעמים ביום למשך שלושה שבועות. אני לא אדם שסובל מעצירות וכמובן מאז הביקור אצל הרופא היציאות הן רכות. אני מטופל כבר שלושה ימים ושאלותיי הן: 1) בנושא הצואה אני מבקר פעם ביום בשירותים, הכאב החד פסק לאחר שלושה ימים של טיפול אבל נורא נורא שורף לי, האם הגיוני שבזה שאני נמצא פעם ביום בשירותים הפיסורה תוכל להירפא בכלל? ואם כן לאחר כמה זמן בערך אני אמור להרגיש בשינוי (ממה שהבנתי בקריאה בנט הטיפול השמרני הוא לא יעיל ב-50 אחוז מהמקרים)? 2)אני מת מפחד מניתוחים ולכן רציתי לדעת האם יש בעיה לבצע זריקת בוטוקס לאחר הטיפול בנפידיפין? ומה הסיכוי להירפא בטיפול בבוטוקס?

פיסורה

שלום רב עושה רושם שאתה כן מגיב לטיפול. המטרה של הטיפול היא ליצור 1-2 יציאות רכות ביום, לא שלשוליות. גם שלשול כמו עצירות אינו טוב לפיסורה. התגובה בדרך כלל מתרחשת תוך מס ימים עד שבועות אחדים. שיעור התגובה לטיפול שמרני גבוה יותר מ 50%. למי שנכשל בטיפול שמרני אפשר לנסות בוטוקס לפני ניתוח שיתרונו הגדול בכך שכמעט ואין תופעות לואי אך שיעור התגובה 50-80%. בסופו של דבר אם אין ברירה מומלץ כן לעשות ניתוח כי ההצלחה מעל 90% ושיעור הסיבוכים נמוך. דר קריב

למעלה