פיסטולה אנלית חוזרת?

eaz1514

New member
פיסטולה אנלית חוזרת?

אני בת 52 , לפני כ-10 חודשים עברתי ניתוח פיסטולה פשוטה שנוצרה כתוצאה מאבצס פריאנלי שנוקז כירורגית חצי שנה לפני כן ולא נרפא. כחודשיים אחרי הניתוח הפצע נסגר, ההפרשות פסקו והחיים חזרו למסלולם. לפני כשבוע הבחנתי בכאבים, נפיחות והפרשות דמיות ונוספות מפצע הניתוח שנפתח שוב. למחרת הייתי אצל הכירורג המטפל בי אשר לא ראה אבצס או פיסטולה ושלח אותי לבדיקת TRUS ליתר ביטחון . אני ממתינה 3 ימים שיקבעו לי תור, הכאב נעלם וההפרשות התמעטו. האם יתכן שהפיסטולה חזרה? האם יתכן שהיה אבצס אשר התנקז ממקום הניתוח למרות שזה היה לכאורה סגור? ואם הפיסטולה חזרה ניתוח חוזר הוא בלתי נמנע ? עד שאקבל ואעשה את ה-TRUS יחלוף מינימום חודש ואני אמורה לטוס לחו"ל לשבועיים, אני לא יודעת אם לבטל את הנסיעה או לא . אודה לתשובות. יום טוב אילנה,

פיסטולה חוזרת

שלום יתכן שהפיסטולה חזרה ויתכן גם שהיה אבצס שהתנקז דרך אזור ניתוח קודם וכך נוצרה הפיסטולה מחדש. במקרים כאלה כן בדרך כלל ניתן לראות בבדיקה גופנית שהפתח החיצוני של הפיסטולה פתוח או מפריש. אם הכאב נעלם וההפרשות התמעטו קרוב לודאי שאם היה זיהום או אבצס הם בשלבי החלמה. עדיין קיים סיכוי שתתפתח פיסטולה כרונית שתצריך ניתוח, אך אין זה ודאי. אף שקיים סיכוי קטן להתלקחות אבצס לא נראה לי שהדבר מצדיק ביטול הנסיעה. אולי כדאי שתיבדקי שוב לפני כן. דר קריב

למעלה