פיספוסים....

תימולש

New member
פיספוסים....../images/Emo4.gif

ביתי בת השלוש,נגמלה מטיטלים לפני כחצי שנה ביוזמתי,היא פיספסה מעט בהתחלה ומאז לא פיספסה בכלל. היא נכנסה לגן חדש (גן עירייה-בגלל זה הגמילה) והשתלבה היטב ללא בעיות. בשבוע האחרון היא פשוט משתינה בגן בישיבה,בבית כשהיא ניגשת לאסלה היא מתבוננת בה ומשתינה ובלילה מתוך שינה. עכשיו הקטע המוזר הוא שהיא לא מודעת בכלל היום היא קמה ומספרת לי שהיא ניגשה לשירותים ושהאסלה הייתה רטובה,כשבדקתי המיטה הייתה רטובה וכל כולה מלאה בפיפי. ניגשתי לגננת הבוקר והיא אמרה לי שהילדה מפנטזת שהיא עושה הולכת לשירותים ורואה ילדים שם ולכן היא עשתה אתמול במכנסיים. אני ממש חסרת אונים,היא ילדה מאוד פיקחית ומאוד בוגרת,וכשאני שואלת למה היא לא הוכלת להתפנות היא טוענת ש"הפיפי רוצה לצאת והוא יוצא לבד" מה אני עושה? או מה אני אומרת לה? תודה תודה

שלומית

שלום שלומית גיל 3 הינו עדיין גיל צעיר יחסיתואם לילדה יש פספוסים זה לא נורא. במקרה שלך בו הינך מספרת כי הילדה היתה כבר גמולה במשל כחצי שנה והכל היה בסדר יש לחפש אם יש משהו שהתנה בחייה ומעיק עליה וזוהי הדרך בה הינה מביעה זאת. הכל מקרה הייתי ממליץ על בדיקת שתן אצל רופא הילדים ולנסות לשוחח עם הילדה ככל האפשר ולנסות להבין. אם בדיקת השתן תקינה ולא ניתן לעלות על דבר המעיק על הילדה לאחרונה הייתי ממליץ לך לדבר עם הגננת ולהתחיל בגן וגם בבית השתנה קצובה של כל שעתיים וא"כ ניתן להגדיל את מרווחי הזמן. בהצלחה וכל טוב ד"ר יוסי בנימיני

למעלה