פיספוס של מלכות

t s a c h i

New member
פיספוס של מלכות

שיקחתי בטורניר KO 90 אנשים. אני הייתי עם כ 6000 ציפים ונשארו 40 איש בטורניר. קיבלתי בעמדת הדילר שני מלכות. זה שמדבר ראשון פתח את הד בהימור דיי גבוה, לאחר מכן שחקן אחר נכנס אול אין, ועוד שחקן השווה לו בלי לחשוב בכלל. לשניהם היה יותר ממני והנחתי שלפחות אחד מהם יושב עם אסים או קינגים, כי זה לא היה משחק רגיל בשולחן, ולכן החלטתי לקפל את המלכות כי לא רציתי לעוף. בסופו של דבר שני שחקנים היו באול אין , ושניהם פתחו AK אוף סוט. כמובן שאם לא נכנסתי ליד , אז לא נפתח להם כלום , ואני הייתי מנצח אם הייתי נכנס. הדברים האלו יותר מעצבנים מבאד ביט, כל כך כעסתי על עצמי שלא נכנסתי. השאלה היא האם זה היה נכון לא להיכנס בשלב כזה?

eyal5005

New member
בעיקרון

אני לא יודע אם זה מהלך טוב למרות שיש באמת סיכוי שאם כל כך הרבה שחקנים נכנסו לאחד יש KK/AA. אבל יש עוד כמה אלמנטים- דבר ראשון לא ציינת את האופי של השחקנים.. כמובן ששחקנים שמשחקים loose יש יותר סבירות שהיד שלך תנצח. קח בחשבון שגם מישהו עם 88 או 99 מעמדה מוקדמת היה יכול לעשות אול אין ולקוות שמישהו עם AK ישווה. בנוסף, אם באמת יש הרבה שמשווים ויש להם מוניטין טוב יכול להיות כמו שציינת ששניים עם AK ועוד אחד עם JJ או K J או A Q כך שבמצב כזה גם הסבירות שיבואו עוד face cards על הפלופ נמוך וגם יש לך יתרון כי לך כבר יש made hand. דבר אחרון אחרון- אני אישית חושב שעם יד כמו KK או AA אנשים לא היו דוחפים ישר אול אין מearly position כי הם היו רוצים להוציא כמה שיותר כסף מהיד. ביד כמו AK אתה צריך שיבוא לך גם פלופ תואם כך שמי שמעלה עם יד כזאת מקווה שלא ישוו לו עם זוג ביד. חפירה

קצת קשה לדעת בלי עוד פרטים

כמו צי'פים וסגנון משחק של השחקנים. אבל עם השחקן UTG פותח ברייז גדול ומקבל 2 אול אין והשוואה, בלי read על השחקנים שהם מאוד loose אפשר לזרוק מלכות במצב כזה. אם זה היה KK הייתי משווה.

t s a c h i

New member
רוב השחקנים שיחקו מאוד פאסיבי בשולחן

הבליינדים עדיין לא היו מאוד גבוהים, לא זוכר בדיוק כמה. לשני השחקנים שנכנסו היו אותה כמות ציפים כמו שלי בערך. משום מה היה לי הרגשה רעה שלאחד מהם יש בטוח אסים, וזה היה נראה לי נכון לזרוק אותם, כמובן שטעיתי. מה גם שפולטילט נוטה לחלק לכמה שחקנים באותה יד POCKET גבוה.

אם הם מאוד פאסיבים ופתאום מתעוררים ודוחפים

אול אין, אז זה נוטה יותר ללזרוק את היד. המשפט האחרון, הוא סתם שטויות.

t s a c h i

New member
כן , זה היה המצב.

האמת שעכשיו אני יותר רגוע, למרות הפיספוס. קראתי בספר שפורסם פה של ה S&G, שבבלינדים התחלתיים יחסית, אם שניים נכנסים אול אין, לא מומלץ להיכנס איתם עם מלכות. ככה שאני חושב שפעלתי נכון.

darkAI

New member
המשפט האחרון זה שטויות כמו שאמר הזה לפני

אבל חלקית נכון. זה שפול טילט נוטה לחלק לכמה שחקנים pocket גבוה זה שטויות. מה שכן - הסיכוי שלמישהו אחר יש זוג ביד כשלך יש זוג ביד הוא בערך 42.5%. בהנחה שאתה מחשיב TT+ כזוג גבוה, הסיכוי שמישהו אחר בשולחן יש זוג גבוה הוא 16.34%, או אחת לכל 6 פעמים שאתה מקבל זוג גבוה, מישהו אחר יקבל זוג גבוה. זה יחסית נדיר אבל לא כזה נדיר. מה שכן, זה מסוג הידיים שאתה תזכור אח"כ ולכן זה יראה כאילו זה קורה לעיתים יותר קרובות ממה שזה באמת.

Shaycus

New member
שאלה

אמרת שיש למישהו זוג ביד יש סיכוי של 42.5 אחוז שלמישהו אחר יש גם זוג ביד התכוונת למה שרשמת או שטעית כי זה פשוט נשמע לי לא נכון סטטיסטית שאם יש לי זוג 9 ביד יש סיכוי של כמעט 50 אחוז שלמישהו אחר בשולחן יש גם זוג ביד בין אם זה של 2 או של Kינגים או שהבנתי אותך לא נכון? (ד"א על איזה שולחן אתה מדבר של כמה אנשים?)

bang01

New member
זה לא נכון. אני לא תותח סטטיס' אבל הנה החשבון

בשולחן של 9 ידיים, הסיכוי השקלף השני שיחלקו לך יהיה זהה לראשון בערך (=פוקט פייר) הוא 3/35 (שלושה קלפים טובים לך מתוך 35 שנותרו בחבילה, בהנחה השרירותית שאתה על הכפתור). זה יוצא 8.5%. זה הסיכוי שמתוך 9 ידיים אחת תהיה זוג. אם אתה רוצה שתי ידיים עם זוג, כופלים את שתי ההסתברויות: (8.5\100) * (8.5\100) = 64\10000 = 0.0064 = 0.64% כלומר, כשיש לך זוג ביד, הסיכוי שלעוד שחקן בשולחן של 9 שחקנים יהיה זוג הוא 0.64%. אגב, אם אתה רוצה לדעת מה הסיכוי ששלוש ידיים יהיו עם זוג, תעלה את ההסתברות בחזקה שלישית. ארבע ידיים בחזקה רביעית וכן הלאה. אם התבלבלתי פה בחישוב או בחשבון אני אשמח שיתקנו אותי.

זה לא שהתבלבלת, יש לך טעות בסיסית:

זה לא משנה אם זה 9 ידיים או זה 2 ידיים. הסיכוי לקבל פוקט פייר הוא 5.9%. לג

bang01

New member
זה ממש לא נשמע הגיוני

אם אתה יכול להראות לי את החישוב אני אשמח. תחשוב שאם אתה מחלק שתי ידיים, אתה מקבל קלף אחד, ואז אחד בתיאוריה נשרף על היד השני, ואז אתה מקבל עוד קלף. זאת אומרת שהקלף השני מגיע מחבילה של 50 קלפים. לא הגיוני שההסתברות לקבל קלף עם ערף ספציפי מחבילה בת 50 קלפים הוא זהה לסיכוי לקבל קלף עם ערף ספציפי מחבילה בת 40 קלפים. זה פשוט לא מסתדר עם המתמטיקה.

זה לא מסתדר לך בראש, עם המתמטיקה

אין אפשרות שזה לא יסתדר כי זה מתמטיקה ( סטטיסטיקה ליתר דיוק ) . תחשוב שבחבילה שיש בה 52 קלפים , לקחתי 16 קלפים ( כאילו עוד 8 שחקנים) מראש החבילה ושמתי אותם בסוף כך שאתה בודאות לא תקבל אותם. עכשיו יש לך יותר סיכוי? נקצין את זה- יש 26 שחקנים, עכשיו מה הסיכוי שלך לקבל זוג...? לפי התיאוריה שלך זה יוצא 100%... עכשיו אתה תסלח לי אם אני אתייחס אחרת לתגובה שלך לשאלה ששאלתי נכון?

bang01

New member
אם היית מסביר ולא מתווכח היה יותר פשוט

אבל הבנתי בסוף את הטעות שלי שם. החישוב שלך עדיין נכון רק לגבי הקלף השני שאתה מוציא מהחבילה. תחשוב על זה ככה: יש לך קערה עם 10 כדורים, 5 שחורים ו-5 לבנים. אתה מוציא כדור אחד. מה ההסתברות שהכדור הבא יהיה באותו צבע? 4\9 נכון? 44.5%. עוד קערה עם אותם 10 כדורים. הוצאת כדור אחד. עכשיו הוצאת עוד 5 כדורים וזרקת לפח בלי להסתכל. מה ההסתברות שהכדור ה-7 יהיה באותו צבע כמו הראשון? 44.5%? לא. צריך לקחת בחשבון שיש הסתברות שחלק מהכדורים בצבע נמצאים בפח. אני כבר כמה דקות מנסה לחשב את זה, אני נותן פה הצעה ואם היא לא נכונה אני שוב אשמח אם תתקן אותי. ואם תוכל להראות גם חישוב שכולנו נלמד ולא רק נריב זה יהיה אחלה. לצורך הפשטות בוא נאמר שאתה מוציא כדור אחד, זורק אחד לפח בלי להסתכל, ומוציא עוד אחד. מה ההסתברות שהכדור השלישי והראשון באותו צבע? יש הסתברות של 44.5% שהכדור שנזרק הוא באותו צבע כמו הראשון. לכן בקערה נותרו 3 בוודאות, ועוד 44.5% מעוד אחד. כלומר 3.445 כדורים בצבע חלקי 8 כדורים שנותרו בקערה = 43% שהכדור יצא באותו צבע. מסכים איתי?

אתה טועה

הסיכוי ישאר 44.5%... אני אנסה להסביר בדרך אחרת - נניח אני מבקש ממך לבחור קלף אחד מחבילה (הפוכה כמובן) ושואל אותך מה הסיכוי שהקלף הזה הוא As? התשובה היא כמובן 1/52... לאחר מכן אני מבקש ממך להיפטר מ-51 קלפים מהחבילה ושואל אותך מה הסיכוי שהקלף הנותר הוא As? אני מקווה שאתה מבין שהסיכוי כעת הוא גם 1/52...

bang01

New member
הסיטואציה שלי ושלך לא זהות

אתה מדבר על אירוע אחד, ואני על לפחות שלושה אירועים. אני אשאל כמה מבינים מה החשבון ונפרסם פה, אני חושב שאני יורה פה מעל הפופיק המתמטי שלי :)

שוב אתה טועה

מה זאת אומרת אירוע בודד? באותו האופן אני יכול לנסח את השאלה - 1. תיקח את החבילה ותוציא קלף אחד. 2. תיקח את החבילה שנשארה ותוציא קלף אחד. 3. תיקח את החבילה שנשארה ותוציא קלף אחד. .......... 51. תיקח את החבילה שנשארה ותוציא קלף אחד. 52. מה הסיכוי שהקלף שנשאר הוא As? האם כעת מדובר ב-51 אירועים? האם זה משנה את התוצאה?

Wish Master13

New member
הסבר מתמטי

יש כלל בהסתברות (מה שאתם עושים פה זה חישובים הסתברותיים ולא סטיסטיקה) שנקרא כלל ההסתברות השלמה. הוא שימושי מאוד כדי לחשב הסתברות של מאורע שיש לו מספר התניות. אם נחזור למקרה שיש קערה עם 10 כדורים - 5 לבנים ו-5 שחורים, אכן ההסתברות ששני כדורים שתוציא אחד אחרי השני יהיו באותו הצבע היא 4/9. עכשיו, זה לא משנה אם תזרוק כמה כדורים מהקערה (בלי שתדע איזה צבע הם, וכמובן עד 8 כדורים כדי שלא יגמרו הכדורים בקערה) ואז תוציא עוד כדור - ההסתברות תישמר. אני יכול להוסיף לזה חישוב מתמטי שעשיתי, אבל צריך ידע בסיסי בהסתברות ובחוק בייס (אם בא לך, חפש על זה בויקיפדיה - זאת הסתברות בסיסית).

לא התווכחתי, רק הסברתי.

בכל מקרה ההסבר שנתן לך פה הצב בנוסף להסבר שלי יכלו לעשות לך סדר. אבל אולי לי זה נראה קל יותר להבנה כי במסגרת התואר למדנו גם סטטיסטיקה.

למעלה