פיספסנו עוד תאריך חשוב!!

edlessme

New member
פיספסנו עוד תאריך חשוב!!

מזל טוב לדיוויזיון בל יומולדת 10 היה לו לפני 26 יום בערך!

נו, אז מה אתם חושבים..

נצטרך לחכות עוד 10 שנים עד שהם יוציאו אלבום אולפן חדש? או ש-DB הוא האחרון?

itaikuskus

New member
בהתחשב באלבומים של

דיפ פרפל אשתקד ואלבומים אחרונים של פליטי הביטלס הנותרים (מקרטני וסטאר) בוב דילן ועוד ענקי רוק בעבר שעוד פעילים היום שפשוט האלבומים שלהם מכרו כמויות מזעריות ואף אחד לא ממש רוצה לשמוע את השירים החדשים בהופעות ממילא כי זה לא עשירית ממה שהיה פעם,לא שווה לפלויד להוציא אלבום כי הוא צפוי לכישלון מה שכן משחק לטובתם אלמנט החזרה לפעילות אולפן אחרי עשור וחזרה לתפקוד כלהקה אחרי הסיבוב הופעות האחרון אני בעד שיחזרו להופיע,לא לעשות חומרים חדשים

edlessme

New member
למה?

דווקא הדיוויזיון בל לא כל כך נורא.. והוא גם בא איזה עשור כמעט האחרון שבא לפניו... אבל אני מניח שבאמת עוד אלבום פינק פלוידי באמת לא יהיה משו..

rainbow demon

New member
אמנם ברוב המקרים זה נכון אבל

יש גם יוצאי דופן, למשל האלבום האחרון של קווין עם פרדי מרקיורי - INNUENDO הוא אחד האלבומים הכי מוצלחים שלהם, למרות שהמבקרים לא ממש התלהבו ממנו. כמובן שחייבים לציין שקווין פעלו יחסית מעט לעומת אמנים אחרים, ואין לי שום ספק שאם פרדי ז"ל היה איתנו היום קווין היו ממשיכים להוציא אלבומים שבחלקם הגדול נופל מאלבומיהם הגדולים בשנות ה70. אגב אני מתקשה לראות את חברי פינקפלויד ,שנמצאים בפרשת לקראת או במהלך שנות ה60 לחייהם, מרביצים הופעות כמו פעם. לכל היותר הופעה אקוסטית של השירים השקטים יותר שלהם. אפילו סקורפיונס שנחשבים לאמני הארד רוק הפופולרים ביותר נתנו הופעה אקוסטית לפני 3 שנים שיותר נשמעה כמו כנס זקני גרמניה מאשר להקת רוק. אז עדיף שלא.

rainbow demon

New member
הגהה לעצמי../images/Emo5.gif

שורה 5 - להתעלם מהמילה "בפרשת" בקשר לסקורפיונס, התכוונתי לאמר שהם נחשבים לאחד מאמני ההארד רוק הפופולריים ביותר

מצד שני..

קיים הבדל מהותי בין הלהקות האחרות שציינת - קווין והסקורפיונס - ודומותיהן, לבין הפלויד. אני לא מדברת כאן על ההבדלים בסגנון המוסיקה ובאיכותה - שהם ברורים, לטעמי - אלא על הצד הויזואלי של להקות אלו. בעוד קווין, הסקורפיונס, ולהקות אחרות התבססו על הופעות חיות אקסטרווגנטיות, כאשר הנגנים עצמם הם חלק מה-show, אצל הפלויד זה היה ההפך: הנגנים נשארו בצל, די אנונימיים, כאשר מופע התאורה, האפקטים והגימיקים למיניהם (החזיר, בובות מתנפחות וכו'), הם שהיו מוקד ההופעה. ולמה זה חשוב? כי כאשר אמנים שהקריירה שלהם היתה מבוססת על המראה החיצוני שלהם, מתעקשים לנגן את אותם שירים שפרסמו אותם בגיל 20 גם כשהם בעשור השישי לחייהם, זה נראה לעיתים קרובות פתטי. לעומת זאת, אמנים ששמם הטוב נבנה על איכות מוסיקלית נטו, יכולים להמשיך להופיע, בהצלחה, גם בגיל 100. הפלויד הוכיחו את זה, לטעמי, בסיבובי ההופעות שלהם בסוף שנות השמונים ובשנות התשעים. בעוד מרבית הלהקות בנות-דורם נעלמו או צימצמו את היקף הופעותיהן באופן משמעותי, הפלויד (יחד עם הסטונס וה"מי") המשיכו להופיע בהצלחה, ובמקרה של הפלויד, אפילו יותר גדולה מבעבר. לקהל בסיבובי הופעות אלו לא היה אכפת בכלל איך הם נראים - רוב הקהל, כך טוענים, לא ידע בכלל מיהם חברי הלהקה, והם הסתובבו בקרב הקהל לפני ההופעה, ללא שמישהו זיהה אותם. לכן גם לקהל לא היה משנה שווטרס אינו מנגן עוד בהרכב, והעדרו לא השפיע כלל על מכירות הכרטיסים (דבר שעיצבן את ווטרס יותר מכל, לדבריו). בנוסף, יש לזכור שהם בעצם לא הפסיקו להופיע מעולם, רק שהם לא מופיעים בתור הפלויד. לווטרס יש קריירת סולו מצליחה למדי, וסיבובי ההופעות שלו בחמש השנים האחרונות הם הצלחה מסחרית. גילמור מופיע אף הוא, אף כי הוא הקטין את היקף הופעותיו במודע. הופעתו בפסטיבל מלטדאון בשנת 2001, במיוחד, היתה הצלחה אמנותית גדולה, לדעת הביקורת (וגם לדעתי). השאלה הרלבנטית, לטעמי, היא האם הם מעוניינים להקליט אלבומים נוספים בתור הפלויד? ההחלטה, בסופו של דבר, היא בידי גילמור. רייט הודיע פומבית שהוא מעוניין בכך, והוא מקליט יחד עם גילמור בשנים האחרונות בלאו הכי; מייסון יצטרף מן הסתם. גילמור רק צריך לרצות. ובינתיים, הוא לא רוצה.

rainbow demon

New member
ועדיף שלא...

יש לי הרגשה שכולנו נתאכזב מהתוצאה, עם כל ההערכה שיש לי לגילמור בתור כותב. במוזיקה, כמו בקזינו, צריך לדעת מתי להפסיק. אם כי אני אשמח לסיבוב הופעות חדש של הפינק פלויד, רצוי בארץ:)

הבעיה בקאבקים לדעתי היא

שהאומנים מנסים לשחזר את מה שהם עשו פעם ולא לחדש. הם מגיעים לגיל מבוגר וזה מבאס אותם אז הם רוצים להרגיש שוב כמו פעם ומנגנים את אותם שירים או מנסים לשמור על הפוזה לעומת אומנים כמו בוב דילן וניל יאנג שהגיעו לגיל הזה וכותבים חומרים חדשים שמדברים על זה כמו האלבום שדילן הוציא אם אני לא טועה ב-1997 ואני לא זוכר את השם שלו, נראה לי out of time או משהו דומה שהוא דיסק אדיר.

GingerBread Man

New member
דילן הוא ממש לא דוגמה טובה

אם אני לא טועה הוא נידב את שיריו ולאחרונה גם שיחק בפרסומת של ויקטוריה'ס סיקרט

N a V e

New member
2 נקודות:

1.הדיוויז'ן בל עולה על כל אלבומי ה"איחוד" כביכול של הלהקות הקלאסיות משנות ה-70.אני חושב שבדיוויז'ן בל יש הרבה אלמנטים של אלבום איכותי,מעין סגירת מעגל של הפלויד.בשנות ה-60 הם הקדימו את זמנם,והנה,בשנות ה-90,כל העולם כבר עבר את התהליך אותו פינק פלויד עברה בתחילת דרכה.הקטע Marooned והעבודת גיטרה בו מאשרים,לפי ראות עיני,את התפיסה הזו. 2.אני אהיה מאושר מאוד אם פינק פלויד תתאחד.אך ללא ווטרס...ספק אם יש בכך צורך.סיבוב ההופעות pulse בעיני הוא סיבוב מסחרי בהרבה,שאין בו כל מטרה לחדש משהו עבור המעריצים.אין מה לדבר,פינק פלויד ללא ווטרס היא לא אותה הלהקה,לא אותו האופי,ומבלי להיות בהופעה שלהם-גם לא אותה הופעה. ועוד נקודה באספקט הזה-אין צורך במאתיים נגני ליווי ושבעים זמרות-עדיף בהרבה לראות רק את ארבעת חברי הלהקה על הבמה.רק כך נרגיש שאנו צופים בהופעה של פינק פלויד באמת.

itaikuskus

New member
צודק

בפולס נגיד אפילו היה עוד מתופף בשביל מה.. זה כבר לא פינק פלויד... יותר כיף לשמוע דברים כמו בוטלגים של דרק סייד אוף דה מון בלייב רק ארבעתם מאשר לשמוע את כל ההפקה הזאת שהם עצמם כבר לא עושים הרבה (גם לגילמור ורייט יש גיטריסטים וקלידנים שיחפו עליהם/ילוו אותם)

למעלה