פיענוח תוצאות שקיפות

פיענוח תוצאות שקיפות../images/Emo53.gif

שקיפות עורפית 1.2 כפולות חציון 1.20 711 , כפולות חציון 0.72 PAPP-A 17.9, כפולות חציון 0.52 FREE BETA HCG סיכון ללידת עובר עם תסמונת דאון ע"פ הגיל שלי - 1:620 סיכון ללידת עובר עם תסמונת דאון ע"פ גיל ובדיקת דם 1:8900 עזרה בהבנת הנקרא - מה זה אומר ?

mika06

New member
נשמע לי בסדר גמור ומציעה

על כל מקרה שתפני את השאלה לפורום רופאים- כי זה הכי בטוח. אני נעזרתי מס' פעמים בפורום של הריון ולידה של אתר "סטרמד".

מעולה!

זה אומר, שלפי גילך בלבד, הסיכון שלך היה 1 מתוך 620 מקרים. כלומר, מתוך 620 נשים בגילך, לאחת אמור להיות עובר עם דאון. השקלול עם הבדיקה הוריד משמעותית את הסיכון וכעת לאחת מתוך 8900 נשים בגילך ועם תוצאות כמו שלך אמור להיות תינוק עם תסמונת דאון.

אש"פ בוקר טוב

זוהי הפעם הראשונה שאני עושה שקיפות ולא מצליחה להבין את האחוזים האלה מאיזה רמת יחס מספרי צריכים להתחיל "לחשוש" ?

אלו לא אחוזים, זו הסתברות.

1:620 מייצג וודאות של 99.83% שאין דאון. 1:8900 מייצג וודאות של 99.98% שאין דאון, כך שבוודאי מדובר בסיכון נמוך (אבל קיים). ערכי השקיפות העורפית הנמדדת באולטרהסאונד במ"מ נחשבים נורמטיבים (=תקינים) עד 3 מ"מ, וככל שהערך גדול יותר הסיכון עולה. למעשה, כל ערך מעל 2 מ"מ נחשב "לא יפה" (אם כי תקין) ורוב הרופאים יהדקו את המעקב אחר העובר בערך כזה. רובם ימליצו על מי שפיר בערך משוקלל שנחשב תקין, אך גבוה מ2 או 2.5 מ"מ. (כלומר, מכיוון שהסיכון תלוי בגיל, אישה צעירה יכולה לקבל ערך משוקלל תקין גם עם תוצאה של 2.5 מ"מ אבל סביר שהיא כן תגיע למי שפיר). הערכים שמופיעים ככפולות חציון (או ערכי MOM) הם סוג של מדד שדומה לממוצא. ערך ממש ממוצע יופיע ככפולת חציון = 1 ככל שהערך שונה מאחד (כלפי מעלה או מטה) הוא חריג יותר (ולפעמים זה לטובה. למשל, ככל שה FREE BETA HCG נמוך יותר הסיכון פוחת. אצלך הוא נמוך מן הממוצע (כפולת חציון 0.52) ולכן ירד לך הסיכון). מבחינת משרד הבריאות ערך לא תקין הוא ערך חריג בלפחות אחד מן המדדים (לכל מדד נורמה משלו) או סיכון משוקלל המייצג סיכון הגבוה מ1:380. בערך זה מקבלים אוטומטית מימון של משרד הבריאות לביצוע מי שפיר (שימי לב שגם אז רוב מוחלט של הסיכויים, 99.73%, שהכל בסדר, אבל אז הסיכון מתאזן עם הסיכון שבבקידה פולשנית ומצדיק אותה).

אם תוצאת השקיפות יצאה לי 1:170

אז אני זכאית למימון מי שפיר? חשבתי שזה כך רק עם תוצאות של חלבון עוברי.

כן. זה לא מחייב מבחינת התקנות

אבל סביר שאם תגשי ליועץ גנטי הוא יתן לך אישור למימון הדיקור, מכיוון שבפועל זו בדיקה מדוייקת יותר מהתבחין המשולש ("חלבון עוברי"). אם את מעוניינת בדיקור כדאי שתפני כבר כעת, כי יתכן שאם תוצאות התבחיןם המשולש תהיינה טובות, הוא כבר לא יתן מימון. בנוסף, זה יחסוך לך זמן כי תוכלי לבצע תבחין משולש ומיד, בלי להמתין לתשובות לבצע דיקור (כלומר, לבצע דיקור בשבוע 17 ולא 19).

למעלה