פיףפאף

סיר חע

New member
פיףפאף

מה דעתכם לגבי המשפט הבא? - "העיסוק בפילוסופיה משמעו ללמוד למות." קיקרו

Shira Esther

New member
הפוך

העיסוק בפילוסופיה משמעו ללמוד לחיות. יש את אלה שטוענים שהמטרה בחיים זה להתכונן למוות- גישה שמופיעה הרבה בדתות ופילוסופיות, ולכן בעקיפין המשפט נכון.

סיר חע

New member
ולמשל

האם ללמוד לחיות משמעו ללמוד למות? (בלי קשר לשורות הבאות שכתבת, כאן אני מתייחסת למוות לא רק כאל תופעה, אלא כאל מטאפורה).

kaenar

New member
לפעמים כן.

לדעתי ללמוד לחיות זה לפעמים ללמוד למות, כמו שפתחו כאן דיון "למה לחיות" וכל סיבה לא שיכנעה , אז לפעמים חשיבה לעומק גורמת לך לחשוב על המוות בכיוון אחר, כי מרוב שאתה בתוך החיים, בתוך לחקור ולהבין הכל על החיים, אתה מגלה אמת (או שקר) וזה גורם לך להבין כמה אני טיפש. ככל שאתה מבין יותר ויודע יותר, אתה חושב כמה אתה טיפש שלא חשבת לשאול את השאלות האלה בקשר לפילוסופיה לפני.. בקיצור כשמתקרבים לתשובה בפילוסופיה גם מדברים על המוות וזה נותן הרגשה שאתה דווקא לא כל כך רחוק מזה כמו שחשבת, הוא אפילו ממש "לידך", ברמה כזאת שאתה חוקר אותו. אתה חוקר את החיים ומגיע למוות (לא מוחשי, מטאפורה)..

yaakii

New member
המשפט נכון, אם נבין אותו נכון...

"העיסוק בפילוסופיה משמעו ללמוד למות." כשאני לומד פילוסופיה אני מרגיש שאני לומד את האמת. האמת מורה על כל צעד בחיים. בין השאר על איך למות..

סיר חע

New member
../images/Emo204.gif

למרות שמדובר על תחושה אישית, ממתי פילוסופיה היא האמת? או לחילופין למידת האמת? וד"א, התעלמת לגמרי מהמילה "העיסוק". (אוף, לשון). "משמעו ללמוד למות" מתייחס ל"עיסוק בפילוסופיה" ולא ל"פילוסופיה".

למעלה