פיפי של חתול זכר מסורס

Moti 54

New member
פיפי של חתול זכר מסורס

שלום.
תולי שלי מידי פעם מוצא לו פינה להשפריץ או להשתין בכל מיני מקומות.ניילונים עיתונים מסמכים.השבוע שהחלפתי מצעים גיליתי כתם של שתן על המזרן למרות ששמתי מראש מגן מזרן. מה הסיבה? איך מנקים את המזרן?
תודה

נגהל

New member
החתול שלך מסמן את הטריטוריה שלו

הוא לא מסורס, נכון? אם לא, כדאי לעשות זאת במהרה לפני שהסימון הופך להרגל.
אם הוא כן מסורס ומשתין בכל מיני מקומות כדאי לשלול בעיה רפואית כמו דלקת בדרכי השתן.
ואין לי מושג איך מנקים מהמזרון...

נגהל

New member
סליחה, עכשיו ראיתי שהוא מסורס

כדאי ללכת לוטינר לשלול בעיה רפואית.
לי יש חתול מסורס בן 16 וחצי שאוהב לסמן כבר שנים למרות שאינו סובל משום בעיה.
יש גם כאלה...

Yukita

Active member
מנהל
גם זכר מסורס יכול לסמן

אם הוא עומד, מרעיד את הזנב ומשפריץ ככה ישר על משטח מאחוריו - הוא מסמן.
&nbsp
אם הוא לא עומד אלא כורע כמו בארגז חול, הוא לא מסמן אלא משתין. אם הוא משתין - וזה לא במקום הרגיל שלו שהוא בדרך כלל משתין בו - יש בהחלט סיכוי משמעותי שמדובר בבעיה בריאותית. אין 100% בחיים, ולכן גם כאן לא כל המקרים הם מסיבות בריאותיות, אבל אחוז כל כך גבוה כן שכדאי בהחלט לבדוק אם אין דלקת בדרכי השתן או בעיה אחרת שגורמת להשתנה במקומות לא מתאימים.
&nbsp
אם הוא מסמן, קשה יותר לפתור את זה. חתולים מסמנים מסיבות שהן התנהגותיות ומיניות. בדרך כלל סירוס בגיל מתאים מונע תופעה של סימון בהגעה לבגרות מלאה, אך מצבי לחץ מסוגים שונים יכולים לדחוף חתול לסמן. חתול שסורס רק אחרי שהתחיל לסמן והוא פשוט ממשיך בסימון - ההרגל נטבע בו וקשה מאוד למחוק את הדפוס הזה, אם בכלל.
&nbsp
כתמים על בד כדאי לנקות עם מים שבהם מהלו אבקת כביסה ביו. זה בדרך כלל הכי יעיל. אקונומיקות למיניהן בדרך כלל אינן יעילות, כי כנראה יש בהן אלמנט המושך את החתול לחזור ולהשתין במקום.

Moti 54

New member
השתנה

תודה רבה למשיבים.
תולי בן ארבע.סורס בגיל חצי שנה.עבר טראוומה של תקיפת עי חתול בוגר.חיי עם שתי נקבות.יש ארגז חול.חופשי לצאת לגינת הבית.פשוט מטריף שמשתין בכל מקום במיוחד על ניירות עיתונים וניילון. תפסתי אותו לקחתי למקום שהשתין במקלחת על הרצפה נגעתי עם פיו ואפו בשתן וכעסתי עליו. מקווה שזה ימנע קצת.הנקבות לא עושות בבית.או בארגז או בחוץ.
הוא היה עולה לשיש ומזליף מהצד של מטהר המים אן על דלתות המטבח.
זה מתחיל להציק לי.לא תמיד אני נמצא בבית ולחזור ולגלות.או גילוי מאוחר.לא נעים לי בלשון המעטה...אנסה לשתף את הווטרינר.
תודה ויום טוב

Yukita

Active member
מנהל
לא לחזור

לא לחזור על עניין התפיסה ודחיפת האף והפה לשתן. את החתול זה לא מלמד כלום, זה רק נותן לך עצמך איזו תחושה שעשית משהו להוציא כעס אישי שלך. אותו זה לא מלמד דבר וסתם מהווה פגיעה בו.
&nbsp
אמנם מאוד מתסכל לחיות עם מסמן בבית, אך תגובות אגרסיביות כאלה פשוט לא יפתרו את הבעיה.

למעלה