פיצה קצת אחרת:

שרי 55510

New member
פיצה קצת אחרת:

לאחר שהכנתי בשנה האחרונה ,פיצה מאוד טעימה על בסיס-כרובית,
היום ניסיתי להכין מאפה בטעם פיצה על בסיס זוקיני,שיצאה מאוד טעימה.
וכך הכנתי:
להכנת הבסיס השתמשתי ב:
5 קישואי- זוקיני- מגוררים,
(יתרונם הגדול שאינם מכילים הרבה נוזלים,לעומת הקישוא הרגיל.)
לגרידת הזוקיני הוספתי בצל גדול מגורר ,
2 ביצים,
ותבלינים:חצי כפית מלח, מעט פלפל-שחור ,כפית אורגנו,
ו- 2 שיני שום כתושות.
מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת עם ניר אפייה.
אופים כ-35 דקות, יוצקים על המאפה רוטב-עגבניות .(רוטב-פסטה.)
ומעליו מפזרים:
רצועות דקות גמבה,
חופן גדושה גבינה צהובה מגוררת,
זיתים מגולענים,
כפית אורגנו , כפית פטרוזיליה -יבשה ,וקצת מלח.
מחזירים את המאפה עם הרוטב לתנור,ואופים עוד 15 דקות,
(180 מעלות חום.)
לאחר כיבוי התנור,ומשאירים את המאפה בחום התנור עד שמתקרר.
לאחר מכן,חותכים למשולשים מחלקים לצלחות ומגישים.
 

yair_bar

New member
מנהל
רעיון מצויין. מתאים להבנתי לנמנעים או למפחיתים בפחמימות

 

רוני1955

Active member
יש משהו שאני לא מבין.

מה הקשר בין זה לבין פיצה? למה לקרוא לזה פיצה?
ואין כל קשר לגבי הטעם. אני מאמין שזה אכן טעים.
 
בדיוק!! לא מצליחה להבין את הנושא

למה לקרוא לזה פיצה?
כמו כל התחליפים הטבעוניים
מה זה שניצל צמחוני?
מה זה שווראמה טבעונית??
מה זה פיצה כרובית??

מאפה ירקות לא מספיק מפתה ??
 

TCHM

New member
אבל מאפה ירקות לא נשמע מפתה מספיק...


פיצה נשמע מענין גם אם זה לא קרוב לפיצה וזה
בקושי מאפה.
 

פוקסי99

New member
אני מכין כך

קונה קישואים. בוחר דווקה את הגדולים .חותך לאורך בעובי ס"מ אחד
מניח על פלנצה לדקה שתיים מורח על הקישוא את אותם החומרים כמו לפיצה ומכניס לתנור יחד עם תבנית הפיצה וכך מי שנמנע מפחמימות נהנה גם
 

ybo4

New member
תודה על הרעיון

אשמח לאמץ. גם אם לא מדובר בפיצה למהדרין
 
למעלה