פיצה קצת אחרת:
לאחר שהכנתי בשנה האחרונה ,פיצה מאוד טעימה על בסיס-כרובית,
היום ניסיתי להכין מאפה בטעם פיצה על בסיס זוקיני,שיצאה מאוד טעימה.
וכך הכנתי:
להכנת הבסיס השתמשתי ב:
5 קישואי- זוקיני- מגוררים,
(יתרונם הגדול שאינם מכילים הרבה נוזלים,לעומת הקישוא הרגיל.)
לגרידת הזוקיני הוספתי בצל גדול מגורר ,
2 ביצים,
ותבלינים:חצי כפית מלח, מעט פלפל-שחור ,כפית אורגנו,
ו- 2 שיני שום כתושות.
מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת עם ניר אפייה.
אופים כ-35 דקות, יוצקים על המאפה רוטב-עגבניות .(רוטב-פסטה.)
ומעליו מפזרים:
רצועות דקות גמבה,
חופן גדושה גבינה צהובה מגוררת,
זיתים מגולענים,
כפית אורגנו , כפית פטרוזיליה -יבשה ,וקצת מלח.
מחזירים את המאפה עם הרוטב לתנור,ואופים עוד 15 דקות,
(180 מעלות חום.)
לאחר כיבוי התנור,ומשאירים את המאפה בחום התנור עד שמתקרר.
לאחר מכן,חותכים למשולשים מחלקים לצלחות ומגישים.
לאחר שהכנתי בשנה האחרונה ,פיצה מאוד טעימה על בסיס-כרובית,
היום ניסיתי להכין מאפה בטעם פיצה על בסיס זוקיני,שיצאה מאוד טעימה.
וכך הכנתי:
להכנת הבסיס השתמשתי ב:
5 קישואי- זוקיני- מגוררים,
(יתרונם הגדול שאינם מכילים הרבה נוזלים,לעומת הקישוא הרגיל.)
לגרידת הזוקיני הוספתי בצל גדול מגורר ,
2 ביצים,
ותבלינים:חצי כפית מלח, מעט פלפל-שחור ,כפית אורגנו,
ו- 2 שיני שום כתושות.
מערבבים ויוצקים לתבנית משומנת עם ניר אפייה.
אופים כ-35 דקות, יוצקים על המאפה רוטב-עגבניות .(רוטב-פסטה.)
ומעליו מפזרים:
רצועות דקות גמבה,
חופן גדושה גבינה צהובה מגוררת,
זיתים מגולענים,
כפית אורגנו , כפית פטרוזיליה -יבשה ,וקצת מלח.
מחזירים את המאפה עם הרוטב לתנור,ואופים עוד 15 דקות,
(180 מעלות חום.)
לאחר כיבוי התנור,ומשאירים את המאפה בחום התנור עד שמתקרר.
לאחר מכן,חותכים למשולשים מחלקים לצלחות ומגישים.