פיצה קריספית כשרה לפסח

פיצה קריספית כשרה לפסח

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=744&aId=38740

החומרים

¼ 1 כוסות קמח תפו"א
1 כוס קמח מצה
קמצוץ (קצת פחות מכפית) מלח
½ כף פלפל שחור
1/3 כף סודה לשתיה
½ שקית אבקת אפייה
1 ביצה
½ 2 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן רגיל

אופן ההכנה

בקערה לשים את כל החומרים היבשים כולל התבלינים, ולערבב.
להוסיף את השמן ולערבב
להרתיח את המים, להוסיף לקערה ולערבב היטב
להקציף ידני את הביצים (חלבון+חלמון) כמה דקות
אחרי הקצפת הביצים להוסיף לתערובת ולערבב עד שהכל הופך לעיסה.
לקמח בקמח תפו"א משטח עבודה.
בידיים רטובות לאסוף את העיסה מהקערה ולהניח מעל משטח העבודה המקומח.
בעזרת הידיים לשטח מעט את העיסה.
לפזר עוד קמח תפו"א מעל העיסה ועם מערוך לפתוח עלה דק.

לשמן תבנית אפייה ולהניח מעל את העלה בצק. אני אפיתי על משטח סיליקון.
למרוח מעל כמו בפיצה רגילה, קודם רסק עגבניות ואחר"כ מה שרוצים
אני מרחתי רסק מדולל במים, מעל זה שמתי סלט מטבוחה, מילאתי בעגבניות מיובשות (הושרו בשמן), הוספתי פלפלים קלויים שהיו מתובלים בשום עשבי תיבול ושמן זית וזיתים שחורים ניתן להוסיף מעל גבינה צהובה מגוררת ומעל פיזרתי זעתר.

הערה - חשוב מאוד שהבצק יהיה דק.

לאפות בחום 200 מעלות (אפשר בטורבו) עד להשחמה של המילוי בערך 30 דקות.


מקור המתכון - 1מדינת ישראל

 
למעלה