פיצה - תכנית סקירה בערוץ 10

פיצה - תכנית סקירה בערוץ 10


שלום
אמש (23/01) שודרה תכנית על הפיצה בישראל.
נבדקו: 10 פיצות רשת מהגדולות בארץ.
נבדקו פיצות קפואות מהסופר.
להלן המסקנות:
הפיצות הקפואות: לא ברור מה זה. אובף של חומרים מתועשים כמעט ללא גבינה (4%) ועם אינסוף חומרים שאינם קשורים. שומר נפשו ירחק.
פיצות: ברוב הפיצריות הפיצה מחומרים לא נכונים (או איכותיים)!
בעיקר:
הרבה מלח.
פיצה האט מוסיפה לפיצה משפחתית מצקת שמן!
חלקן משתמשות בתחליף גבינה (לא מומלץ).
לכולם הבצק מגע כפוא ומוכן! אין טרי. משרד הבריאות אוסר?
מסתבר שיש ספק חומרי גלם שמספק את הסחורה ל-"כל" הפיצריות בארץ.
הרוטב תעשיתי מדולל במים.
הגבינות במקרה הטוב גבינות צהובות ישראליות (עמק או טרה). בפיצה צריך גבינת מוצרלה. מדובר בפיצות ללא תוספות.
מחירים: לא זול. רשת פיצה שמש מוכרת משפחתי ב-20 ש"ח.
האחרות מגיעות עד 70 ש"ח.
במשולש פיצה יש קלוריות של 3 פרוסות לחם וחלבון של 2 ביצים. מי שמוריד חצי מגש (2 משולשים) שיעשה חשבון...
שורה תחתונה - הפיצה הישראלית היא ממש ג'אנק פוד.
בסקירה אחרת, לפני כמה זמן, לפני איזה אירוע ספורט הזמינו 4 פיצות מהידועים ומרובם קיבלו כאבי בטן וגרוע מכך.
התכנית ממש הוציאה לי את החשק לאכול פיצה!
 
ניתוח שוק מראה צריכה גבוהה של המוצר בארץ

שלום
על פי התכנית 20% מהישראלים (1 מתוך 5) צורכים ממנו לפחות פעם בשבוע. התעשיה מגלגלת מליארדי שקלים ומשפחות רבות סועדות פיצה לארוחת ערב (כולל הילדים) במשלוחים עד לבית.
אין ספק שבהכנה ביתית את יודעת בדיוק מה נכנס פנימה...
 

רוני1955

Active member
לא ראיתי את כל התוכנית.

נרדמתי...
בכל מקרה, אני שנים לא מזמין פיצה מפיצריה. אני מכין פיצות מעולות לבד, ואשמח לחלוק את המתכון ושיטת האפיה לכל דיכפין.
 
פיצה פיתה

שלום
אני פורס פיתה ל-2 (לאורכב (יוצר 2 פלטות עגולות של מאפה פיתה).
מורח מעל כף גדושה של רוטב פיצה (מוכנה מצינצנת)
מניח מעל פרוסות גבינה צהובה (סקנדינביה). מתבל באורגנו יבש.
ומעל תוספות:
ירק (עגבניה, פלפל חריף וכו') או נקניק סלמי דק.
מכניס לטוסטר אובן עד שהגבינה נמסה והתוספת מקבלת צבע.
 

yair_bar

New member
מנהל
תנסה פעם במקום פיתה להכין על טורטיה

זה נוח כי הטורטיות נשמרות וזמינות מאד לשימוש.
&nbsp
מוציא, מורח רוטב, גבינה ותוספות וישר לתנור.
&nbsp
מתאים במיוחד למי שאוהב פיצות דקות ואין פירורים כמו בחיתוך פיתה. גם הקוטר יותר גדול ואפשר לגוון עם תוספות בנוחות
 

oritta17

New member
אני הכנתי לאחרונה פיצה קצת- אחרת,,ללא קמח,,

פיצה קלה להכנה,על בסיס- כרובית, (מתאימה לנמנעים מקמח-בגלל בעיות בריאות,)
וגם מתאימה מאוד לפסח, אני מכינה אותה גם בימי-חול, לפי בקשת בני-המשפחה.
&nbsp
אופן ההכנה:
כרובית קטנה מפרקים לפרחים,מגוררים את פרחי-כרובית הנקיים והטרייים -
לגרגרים בגודל פתיתים. (הכי נוח וקל להשתמש במעבד המזון ,עם להב -הפלדה.)
&nbsp
את פירורי -הכרובית שהתקבלו,מעבירים לקערה,
טורפים ביצה אחת ,לערבב עם תבלינים: מלח פלפל,אבקת שום,כפית אורגנו-יבש ,
ולהוסיף - 3/4 כוס גבינה-צהובה מגוררת,ולערבב עם פירורי-הכרובית לתערובת אחידה.
&nbsp
משמנים תבנית קטנה ,(אפשר חד-פעמית) עם ניר -אפיה משומן קלות,
יוצקים את תערובת הכרובית לתבנית- ומיישרים.
אופים כ- 40 דקות עד ליציבות והשחמה,והופכים בזהירות בעזרת ניר האפייה-לצד השני
ל -20 דקות אפייה, עד למרקם יציב ומוזהב מ-2 הצדדים,
ומכבים את התנור.
&nbsp
בזמן שהמאפה בתנור,מכינים רוטב -עגבניות סמיך ומתובל,(כמו לפסטה,)
ולאחר שמתקרר ,מורחים אותו על בצק הכרובית האפוי.
מפזרים מעל הרוטב תוספות שרוצים כמו,זיתים מגולענים ,טבעות-בצל ,
חצאי-פטריות מוקפצות במחבת עם בצל קטן קצוץ ושן -שום קצוצה,
אפשר לקצוץ גמבה ושאר ירקות שאוהבים, ולתבל בתבלין אורגנו,
ומעל הכול לפזר גבינה צהובה מגוררת,כמות שמעדיפים.
ומחזירים לתנור בחום בינוני 180 מעלות ל-10 דקות עד להמסת-הגבינה.
&nbsp
אגב,
את פיצת -הכרובית אוכלים בצלחת כמו פשטידה,
לעומת הפיצה עתירת-הקלוריות עם הקמח,שאפשר להחזיק ביד.
&nbsp
אפשר להשתמש בפרחי כרובית -קפואים ,(לא להפשיר ,אלא לקצוץ במעבד -מזון עם מנוע חזק- כזה שכותש קרח לפירורים- עם להב -הפלדה.)
(הכנתי גם מפירורי-כרובית קפואה וזה יצא טעים -כמו עם הכרובית הטרייה.)
&nbsp
&nbsp
 

yair_bar

New member
מנהל
לא ראיתי את התחקיר

אין סםק שפיצות קפואות הן לא גליק גדול
&nbsp
כל מי שאכל מימיו פיצה האט יודע שהיא מלאה בשומן. התחושה היא בין פיצה לסופגניה. יש אנשים שמכורים ליפצה הזו ולא מוכנים להחליף אותה בשום פיצה אחרת.
&nbsp
קבלת בצק קפוא יעילה מכמה סיבות:
&nbsp
1. מכינים במטבח מרכזי ולא מבזבזים נדל"ן. אותו דבר לגבי העובדים, האחסון וכו'. הרבה פעמים גם פיצריות שכונתיות (שאינן רשת) קונות בצק קפוא מאחרים שמייצרים.
&nbsp
2. תוצאה אחידה בכל הרשתות. להכין בצק של פיצה זו לא מלאכה קלה ויש מעורבות ידנית גדולה. בנוסף נהוג קודם להכין ולעשות חצי התפחה, אחר כך להכניס להקפאה. משם למקרר הפשרה ואחר כך (בחלק מהמקומות) מעבירים לעוד מקרר עם טמפרטורה גבוהה יותר ששם הבצק לא רק מפשיר אלא מתחיל תפיחה נוספת. הדברים האלה דורשים מקריים רבים וזו בעיה בעסק.
&nbsp
3. מונע בעיה שמכונה מתקלקל ואז אין בצק ואפשר לסגור את העסק עד שמגיע טכנאי וכו'
&nbsp
4. קנייה מורכזת של החומרים, הובלה ואחסון.
&nbsp
אין לי שום בעיה לאכול פיצה שעשויה מגבינה ישראלית אמיתית. פעמים רבות התוצאה עם טעם עשיר יותר מאשר רק מוצרלה. בכלל - מעדיף שילוב גבינות. בכל אופן לא תחליפים שבהם משתמשים בגלל המחיר והאלסטיות של הגבינה אחרי אפייה.
&nbsp
מאד מאד מאד אוהב פיצה
 
פיצות קפואות ובכלל

שלום
כמי שחי תקופה בחו"ל, יש פיצות קפואות טובות! של מותג Delissio (חברת בת של Nestle) https://www.madewithnestle.ca/delissio/delissio-rising-crust-pepperoni
מחיר פיצה (גודל משפחתי, גדול בהרבה משל מעדנות) עלה 7.79$ CAD, אך כל חודש היה מבצע של 2 ב-10$ (שזה 28 ש"ח!)
פיצה אחרת הייתה של Dr Oetker's pizza
https://www.google.co.il/search?q=D...mH6PDYAhWOh7QKHRMhCdcQsAQILQ&biw=1751&bih=922
זו פיצה קטנה יותר ודקה, אך טעימה. גם פה היו מבצעים שבהם היה שווה לקנות 4-6 פיצות ולשנים במקפיא.

פיצות בישראל: רוב הפיצות לא טעימות במיוחד והן גם מגיעות עם כאבי בטן או מיחושים אחרים אחרי...פיצות יחסית טובות מצאתי ברשת טרנטינו (למרות שהם לא מצליחים לאפות את הפיצה במרכז ושם הבצק חי! ופיצה רפאלו. גם ויוינו ברוממה בסדר.
שמעתי גבוהות על פיצה לינגה. הם בסדר אך לא יותר מזה. היה במרכז הכרמל פיצה לוציאנו (סגרו) שהיתה להם פיצה מעולה עם פפרוני והלופיניו.
פיצה טורינו במרכז הכרמל: אשפה! זבל בהתהבותו (אחרי ביס אחד - לפח).
פיצה האט: לא ברור לי למה להוסיף כ"כ הרבה שמן (ולא שמן זית) לפיצה.
פעם היו בסופר פיצות 1/2 מוכנות מאיטליה (יבוא 1997-2000):
בחבילה היו 2 בסיס בצק אפוי כדי 2/3. שתי שקוית שמן זית איטלקי (מעולה) ושקית רוטב עגבניות נפלא. הרעיון היה להוסיף גבינה טריה צהובה מגורדת ותוספת ולתנור. מישום מה הפסיקו להביא את המוצר.
 

shlang

New member
כדי לדעת את כל זה, לא היה צורך בתוכנית

הכי טוב ובריא זה פיצה שאתה מכין בעצמך, אבל זה לא רק הפיצה, כמעט כל מוצר מזון מוכן שאנו קונים גרוע יותר מזבל
 
זה לא סוד שהמזון התעשייתי בארץ זבל

שלום
אבל התכניות האילו (לפני שבועיים על הפלאפל והשבוע על הפיצה) ממחישות עד כמה מזון רחוב זמין ו-"נפוץ"! מכיל כ"כ הרבה תחלואים.
מזכיר לי סיפור של חבר עו"ד, שיצג לקוח בדר"א והציג בפני השופט שהנתבע משקר. הוא חזר והביא עוד ועוד דוגמאות. השופט עצר אותו מלהמשיך ואמר לו: טוב, הבננו שהוא נוכל. ענה לו חברי: אני יודע, אני רק מנסה להראות עד כמה הוא נוכל ושקרן. אז כך גם התוכניות האילו בערוץ 10.
צעירים (נוער וצפונה) לא מודע לאוכל שהם צורכים. טעים להם, או שזה IN אצל החברה, אז אוכלים. אילו ליצמן היה מורח את החוק, היצרניות היו חייבות לסמן כבר את המוצרים שלהם בסימון מיוחד על כמות הסוכר, המלח והשומן, עם אזהרה מעל התקן של המשרד. אבל אצל ליצמן, כמו אצל ליצמן. לא לעבודות ברכבת בשבת, ועל זה להתפטר, אבל בחוק המרכולים, פקחים יהודיים בשבת באשדוד זה
לגמרי בסדר. מה שמראה לנו שהמניע לא בשמירת השבת אלה באיום על הקואליציה, למטרות כוחנות.
 

michal@gal

Active member
מנהל
לפיצה האט שני סוגי פיצה

בפיצה עם בצק עבה בהחלט מרגישים את השמן בתוך הבצק.
כשמזמינים עם בצק דק, הפיצה לא שומנית.
 
נאמר במפורש ע"י עובד ברשת שהוא מוסיף מצקת שמן לפיצה

שלום
הראו ממש בצילום מקרוב מה גודל המצקת שמן לפיצה אישית ומה גודלה לפיצה משפחתית. אין לי ספק לגבי אמיתות המידע, לאור הכרותי את הפיצה של המותג (שוחה בשמן!).
והוא לא מכין מתכון אישי. זו רשת פיצה האט! האם אתם יכולים להסביר למה?
אל תתחבאו מאחורי מוצר אחר, שיש בו פחות או שאין בו שמן.
תסבירו למה יש כזו כמות (מצקת מרק גדולה וגדושה בשמן) בפיצה שלכם?
 

yair_bar

New member
מנהל
לא הבנתי, למי אתה פונה?

לגולשת בפורום שהסבירה לך שיש שני סוגים? תטעם פעם את שניהם ותראה שבצק אחד אכן "ספוג" בשמן והטעם מזכיר סופגניה והפיצה הדקה שונה בהקשר הזה
&nbsp
&nbsp
 
הסבר

שלום
חשבתי שמעצם התגובה המגוננת על המותג, יש לגב' קשר.
לא מעניין אותי מוצרים אחרים של פיצה האט. זה להטות את הנושא ואת הזרקור מהבעיה:
פיצה האט מוסיפה לפיצה משפחתית מצקת של שמן (לא זית) שלא לצורך.
כן, יש מוצר אחר ויש מותג אחר ויש פורום אחר, אבל זה לא הנושא.
שיבואו מפיצה האט ויסבירו מה הקטע שלהם עם כ"כ הרבה שמן בפיצה שלהם?
בדיוק כמו שהפלאפליות נדרשו לסוגיה של קמח בקציצה, כמויות מלח מטורפות וחידקי קוליפורמים וגרוע מזה.
צריך להבין מה המשמעות של תשובות מסוג זה (ראה תשובתה ותשובתך) כאשר נשאלת שאלה נוקבת על מחדל ענק במוצר משווק של מותג.
 

michal@gal

Active member
מנהל
אני לא קשורה למותג

אני קונה פיצות שלהם לפעמים ולכן מכירה את ההבדל.
&nbsp
אני מניחה שיש מספיק קונים לפיצה ספוגת השמן שחושבים שזה יותר טעים. כמו כל מותג, אם לא היו קונים היו משנים את המתכון.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה