פיצויים אחרי חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

friend9

New member
פיצויים אחרי חופשת לידה

פיצויים אחרי חופשת לידה
העסקתי עוזרת בית במשך כמה שנים, 4 שעות בשבוע בשעות הבוקר. בכל השנים היא עבדה במקום עבודה מסודר וכתוספת עשתה ניקיון אצלי ובעוד בית אחד. היא ילדה במז"ט ולאחר חופשת הלידה הודיעה שהיא מוכנה לחזור לעבודה אצלי רק בשעות אחר הצהריים, דבר שאיננו אפשרי מבחינתי. לכן הפסיקה לעבוד אצלי. אחרי חודש נוסף הודיעה לי שהתפטרה מעבודתה הראשית והיא מחפשת עבודה אחרת בלשכת העבודה. שאלתי: האם עלי לשלם לה פיצויי פיטורין? (נראה לי שמקום העבודה הראשי הקודם לא שילם לה פיצויים, ואולי אף מעסיק אותה עכשיו במשרה חלקית.)

שיר ורד

New member
אין קשר למקומות עבודה אחרים

פיצויים אחרי חופשת לידה
העסקתי עוזרת בית במשך כמה שנים, 4 שעות בשבוע בשעות הבוקר. בכל השנים היא עבדה במקום עבודה מסודר וכתוספת עשתה ניקיון אצלי ובעוד בית אחד. היא ילדה במז"ט ולאחר חופשת הלידה הודיעה שהיא מוכנה לחזור לעבודה אצלי רק בשעות אחר הצהריים, דבר שאיננו אפשרי מבחינתי. לכן הפסיקה לעבוד אצלי. אחרי חודש נוסף הודיעה לי שהתפטרה מעבודתה הראשית והיא מחפשת עבודה אחרת בלשכת העבודה. שאלתי: האם עלי לשלם לה פיצויי פיטורין? (נראה לי שמקום העבודה הראשי הקודם לא שילם לה פיצויים, ואולי אף מעסיק אותה עכשיו במשרה חלקית.)
אין קשר למקומות עבודה אחרים
אם את מפטרת אותה , את חייבת לשלם לה פיצויים. אם היא מתפטרת לצורך טיפול בילד (בתקופה של עד 9 חודשים מהלידה) , גם אז את חייבת לשלם לה פיצויים. אם היא מתפטרת למטרות אחרות (למשל עברה לעבוד במשרה מלאה) לא מגיעים לה פיצויים. לכן נשאלת השאלה, מה הסיבה שהיא מוכנה לעבוד רק אחה"צ, אם זה כדי לטפל בילד שלה בבוקר, זכותה לקבל פיצויים. אם לא, היא זכאית לחל"ת (3חודשים כנגד כל שנת עבודה ועד שנת חל"ת) לאחריה יהיה עליה לשוב לעבוד בשעות הבוקר או להתפטר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה