פיצויים

מצב
הנושא נעול.

תכף אמא

New member
פיצויים

פיצויים
התחלתי לעבוד בתאריך 1.7.03 ויצאתי לחופשת הלידה בתאריך 18.6.04 שאליתי היא האם אקבל פיצויים ואיך יחושבו הפיצויים עקב התפטרות לאחר לידה

איילאיל

New member
חוק פיצויי פיטורים

פיצויים
התחלתי לעבוד בתאריך 1.7.03 ויצאתי לחופשת הלידה בתאריך 18.6.04 שאליתי היא האם אקבל פיצויים ואיך יחושבו הפיצויים עקב התפטרות לאחר לידה
חוק פיצויי פיטורים
מקנה זכות לפיצויי פיטורים לעובדת שהתפטרה במהלך 9 החודשים שלאחר הלידה על מנת לטפל בילדה. פיצויי הפיטורים יחושבו כמקובל (משכורת אחרונה כפול מס' חודשי עבודה חלקי 12), אלא אם נקבע או מקובל חישוב אחר במקום העבודה שמיטיב עם העובד. אייל

תכף אמא

New member
הבהרה

פיצויים
הבהרה
א. האם מגיע לי פיצויים גם אם עבדתי 11 חודש+שבועיים? ב. המשכורת האחרונה היתה רק חלקית מכיוון שילדתי באמצע החודש. האם יחושבו הפיצויים על בסיס החודש שקדם ללידה או בכל זאת המשכורת האחרונה?

איילאיל

New member
יחסי העבודה

הבהרה
א. האם מגיע לי פיצויים גם אם עבדתי 11 חודש+שבועיים? ב. המשכורת האחרונה היתה רק חלקית מכיוון שילדתי באמצע החודש. האם יחושבו הפיצויים על בסיס החודש שקדם ללידה או בכל זאת המשכורת האחרונה?
יחסי העבודה
עם המעסיק שלך עדיין חלים, ז"א שאם ילדת באמצע יוני, את אמורה לשוב לעבודה במהלך ספטמבר (כך ששנת עבודה מלאה תושלם באותו מקום עבודה). לעניין המשכורת, אני מניח שהחישוב אמור להיות לפי המשכורת המלאה האחרונה ולא החלקית (חישוב אחר יפספס את מטרת חוק פיצויי פיטורים, חוק עבודת נשים והשכל הישר). אייל

התקופה של חופשת הלידה ...

יחסי העבודה
עם המעסיק שלך עדיין חלים, ז"א שאם ילדת באמצע יוני, את אמורה לשוב לעבודה במהלך ספטמבר (כך ששנת עבודה מלאה תושלם באותו מקום עבודה). לעניין המשכורת, אני מניח שהחישוב אמור להיות לפי המשכורת המלאה האחרונה ולא החלקית (חישוב אחר יפספס את מטרת חוק פיצויי פיטורים, חוק עבודת נשים והשכל הישר). אייל
התקופה של חופשת הלידה ...
נחשבת כתקופת עבודה לצורך חישוב תקופת העבודה לגבי חוק פיצויי פיטורים. לומדים את זה מתקנה 10(3) בתקנות פיצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), ששם כתוב: "לענין קביעת סכום הפיצויים לא יבואו במנין: (1) ... (3) תקופה של חופשה או פגרה שלא בשכר כאמור בסעיף 2(5) לחוק העודפת על 14 יום לשנת עבודה, למעט תקופה כאמור שבעדה זכאית העובדת לדמי לידה...".

מצב
הנושא נעול.
למעלה