פיצויים

מצב
הנושא נעול.

NoFear21

New member
פיצויים

פיצויים
שלום רב, אני עובד כשנה בשירות לקוחות, במסגרת הסכם קיבוצי שנקרא "דור 2000" - התחייבתי לשנה עם קנס של 1000 ש"ח במידה והייתי מתפטר. (התחייבתי לעבודה במשרה מלאה). עכשיו בדיוק עברה שנה, אני לא יכול להגיע לכל המשמרות בעבודה, עקב אילוצים שונים, ובעבודה לא מוכנים להוריד לי את אחוז המשרה, וטוענים שזה ייחשב לי כהעדרות אם לא אגיע למשמרות שלי. שאלתי היא קודם כל, האם יכולים לחייב אותי בקנס על הימים האלה? (גם ככה לא משלמים עליהם)? ואם כן אם אני אגיע לשעה ואלך אז לא יחייבו אותי בקנס (וזה בהתחשבות שמשמרת היא 7 שעות). שאלתי האחרונה- אם מפטרים אותי יש מצב שאני לא אקבל פיצויים (כי זה מסיבת בעיות משמעת- לא להגיע למשמרות)? בתודה מראש !

אי אפשר לחייב אותך לשלם קנס...

פיצויים
שלום רב, אני עובד כשנה בשירות לקוחות, במסגרת הסכם קיבוצי שנקרא "דור 2000" - התחייבתי לשנה עם קנס של 1000 ש"ח במידה והייתי מתפטר. (התחייבתי לעבודה במשרה מלאה). עכשיו בדיוק עברה שנה, אני לא יכול להגיע לכל המשמרות בעבודה, עקב אילוצים שונים, ובעבודה לא מוכנים להוריד לי את אחוז המשרה, וטוענים שזה ייחשב לי כהעדרות אם לא אגיע למשמרות שלי. שאלתי היא קודם כל, האם יכולים לחייב אותי בקנס על הימים האלה? (גם ככה לא משלמים עליהם)? ואם כן אם אני אגיע לשעה ואלך אז לא יחייבו אותי בקנס (וזה בהתחשבות שמשמרת היא 7 שעות). שאלתי האחרונה- אם מפטרים אותי יש מצב שאני לא אקבל פיצויים (כי זה מסיבת בעיות משמעת- לא להגיע למשמרות)? בתודה מראש !
אי אפשר לחייב אותך לשלם קנס...
אלא אם נקבע כך בהסכם קיבוצי שחל עליך. העדרות מהעבודה בלי רשות, יכולה להביא לפיטוריך. אלה פיטורים בגלל הפרת משמעת ואז המעביד יכול לטעון שהוא לא חייב פיצויי פיטורים. אם יש הסכם קיבוצי שחל עליך או בענף שבו אתה עובד - יבדקו את הטענה לפי ההסכם הקיבוצי. אם אין הסכם קיבוצי - אז מי שמוסמך לקבוע אם לקבל את טענת המעביד, יהיה ביה"ד לעבודה. בדרך כלל, על הפרות משמעת כאלה של העדרות מהעבודה, לא שוללים פיצויים.

איילאיל

New member
תשובה:

פיצויים
תשובה:
1) חוק הגנת השכר אוסר על ניכוי קנסות מעובד ללא הסכמה מפורשת שלו בכתב, בין באמצעות חוזה עבודה אישי או הסכם קיבוצי. לכן, ככל שלא חתמת על הסכמה מעין זו (שלכשעצמה, לטעמי, אינה חוקית כיוון שלדעתי היא נוגדת את תקנת הציבור) - המעביד אינו רשאי לקנוס אותך. די "שהקנס" שלך מתבטא בהפסד יום השתכרות. לגבי האופציה שתגיע לשעה ותלך - אני לא יודע מהם נהלי העבודה במקום עבודתך והאם זה מקובל ואפשרי; לכשעצמו נראה לא תקין ןהמעסיק יכול לטעון שנטשת את מקום העבודה ולמעשה התפטרת לאלתר ללא הודעה מוקדמת - כדאי לגלות זהירות. 2) שלילת פיצויי פיטורים אפשרית מכוח הסכם קיבוצי שחל על הצדדים ושמאפשר אופציה כזו, לפי הקבוע בהסכם. ככל שלא חל על הצדדים הסכם קיבוצי - יחול ההסכם הקיבוצי שחל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף (ככל שיש הסדר שלילת פיצויים. ככל שלא חל באותו ענף הסכם קיבוצי, רשאי ביה"ד לקבוע שנסיבות פיטוריו של עובד הצדיקו שלילה מלאה או חלקית של הפיצויים, כאשר את ביה"ד ינחו הכללים שבהסכם הקיבוצי שחל על המספר הגדול ביותר של עובדים (הסכם זה קרוי "תקנון המשמעת" שנחתם בין התאחדות התעשיינים וההסתדרות). יודגש, כי בתי הדין אין ממהרים לשלול חלק מהפיצויים, כל שכן שלילה מלאה, שכן לגישתם העובד נענש בעצם פיטוריו ושלילת הפיצויים, כולם או חלקם, מהווה ענישה נוספת ומיותרת (בדר"כ אישרו שלילת פיצויים מלאה או חלקית עקב הפרות משמעת ואמון חמורות - כגון - גניבה, או גרימת נזק במזיד; גם אז נתן ביה"ד משקל לותק של העובד לרמת שלילת הפיצויים או הגיע למסקנה ששלילה, מלאה או חלקית, מוצדקת). אני לא יודע מהן הסיבות שבגינן אתה לא יכול להגיע לכל המשמרות, אבל תבדוק את חוק פיצויי פיטורים - אם אתה עונה על אחת העילות שמאפשרות התפטרות וזכאות לפיצויים - השתמש בחוק. אם לא, נסה לבדוק אם עובדים אחרים שעבדו במשרה מלאה הצליחו להקטין את היקף המישרה שלהם בנסיבות דומות. חוץ מזה, נסה לדבר על ליבם של הממונים, אם עבודתך יקרה לך. אייל

מצב
הנושא נעול.
למעלה