פיצויים

פיצויים

אני עובדת במשך שנה ושלושה חודשים במשרד עו"ד בתל אביב ובכוונתי לעזוב באוקטובר לאוניברסיטה בבאר שבע לשם לימודים. בתקופה זו סיכום עבודתי פה יגיע לשנה ותשעה חודשים, האם מגיעים לי פיצויים כלשהם? דגדגנית שמתפדחת לשאול את הבוס

yagelfed

New member
חסרים פרטים

יש חוזה עבודה? מה רשום בו? מה סיכמת מכלתחילה ? האם את מתפטרת מרצונך? וכדו´

המממממ.....

אין חוזה עבודה, אני עובדת אחת מתוך שתיים והדבר היחידי עליו דיברנו אי פעם היה שכר עבודתי. לא דיברנו מעולם על עזיבה, אבל הוא יודע שאני מתכוונת לעזוב לאוניברסיטה, אז כן, אני מניחה שזוהי התפטרות מרצון. יש שתי סיבות לכך שאני שואלת בקשר לנושא: 1. הבנתי שיש איזה שהוא משהו בחוק שמדבר על עזיבת מקום עבודה למקום שנמצא למעלה מ-40 ק"מ ממקום העבודה הנוכחי. 2. סיבה קצת יותר מפגרת - לא נראה לי הגיוני שאני אעבוד במקום כלשהו במשך כמעט שנתיים ולא אצא ממנו עם כלום. אודה לתשובה מלומדת, כיוון שברצוני להיות בטוחה. תודה מראש, דנית.

yagelfed

New member
תגובה

אני לא מומחה גדול אבל ללא חוזה עבודה וללא אפילו הסכם בע"פ על איזה הסכם לגבי פרישה . אין לך הרבה מה לעשות , מצטער אבל זו האמת היית צריכה להתעקש על חוזה עבודה לפני שנכנסת לעבוד שם . הכל תלוי עכשיו בכמה נחמד יהיה המעסיק שלך , ואת האמת לא נראה לי שתקבלי איזשהם פיצויים . סורי , משתתף במצבך !

paulgg50

New member
כן -מאחר ואת עוברת יותר מ-60 קמ

שלום מאחר ואת עוברת למרחק של יותר מ 60 קמ ,את מתפטרת ,ועדיין תהיי זכאית לכל התנאים של מפוטרת ,רק מה,עליך להודיע להם חודש מראש. לשם השלמה ,גשי להסתדרות במקום מגוריך,והם ידריכו אותך איך לעשות זאת. בהצלחה

יא

New member
סטודנטית לעתיד

שלום רב, חוק פיצויי פיטורין, תשכ"ג-1963 קובע, בין השאר, כי עובד שעבד למעלה משנה זכאי לפיצויי פיטורין בסך משכורת חודשית אחת לכל שנת עבודה אותה עבד, ולחלק היחסי בגין חלק משנת עבודה. עוד קובע החוק (בסעיפים 6 עד 11א), כי קיימים מקרים בהם עובד המתפטר יהיה זכאי לפיצויי פיטורין כאילו פוטר. על פניו נראה כי המקרה שלך אינו נופל לאף אחת מהקטגוריות הקבועות בחוק לזכות לפיצויים במקרה התפטורות, ואולם מומלץ לך לעיין בסעיפי החוק הרלוונטיים. בברכה, יהודה

למעלה