פיצויי פיטורים דרך קרן פיצויים

אנדרי ז

New member
פיצויי פיטורים דרך קרן פיצויים

יש לי כמה שאלות בנושא זה: 1. מתי בפועל מגיע הכסף לחשבון הבנק שלי אחרי הפסקת העבודה, ומה הפרוצדורה מבחינת שחרור הכסף ע"י המעביד ומשיכתו על-ידי? 2. על כמה עומדת היום תקרת המס השנתית? 3. מה האפשרויות העומדות בפניי לגבי הסכום שלא פטור ממס, כמו שמירתו לפנסיה או פריסת המס לכמה שנים, ומה הנהלים בעניין זה? תודה.

עופר

New member
פיצווי פיטורין , כמעט הכל .

1. בעקרון כאשר הכסף בקרן פיצויים , הם אמורים להעבירו אליך תוך 30 יום מרגע קבלת המסמכים , היום אפילו קיצרו את ההליך . אגב אם הכסף בקופת פיצויים אישית , נניח בביטוח מנהלים או בקרן פנסיה , יש להם אפילו קצת יותר זמן 2. תקרת הפטור לכל שנת עבודה עומדת היום על 9,890ש"ח , נניח אפילו 10,000 . כלומר אם עבדת בשכר של עד התקרה תוכל לקבל פטור מהמס על הפיצויים עד לתקרה זו , אפילו אם הרווחת נניח 6,000 ש"ח ועבדת באותו מקום זמן רב , נניח 8 שנים בסמכות פקיד שומה , לתת לך פטור , מעבר לאוטומטי של 6000 ש"ח לכל שנה , עד 10,000 ש"ח לכל שנה . 3. לגבי פטורים : תוכל לקבל פטור אם לא תקח את הפיצויםם ותפקיד אותם מייד לקופה אישית ותוך שנה תמצא מעביד שיהיה מוכן להמשיך את אותה קופה או אם תפקיד אותם לפני עזיבתך ליעוד קיצבה לגיל פרישה כמו כן בהתחשב בתקופת העבודה תוכל לקבל פריסה של חוב המס זה כדאי אם אתה יודע שלא יהיו הכנסות או שהן יהיו נמוכות מההכנסות לפני כן . עוד שאלות ?

אנדרי ז

New member
תודה!

קודם כל למען הבהרת העניין אציין שמצאתי כבר עבודה ואני מתחיל לעבוד מיד עם סיום העבודה הנוכחית. המשכורת החדשה תהיה גבוהה משמעותית מקודמתה. האם זה משנה את מה שכתבת לי לגבי פריסת המס? מה שאמרו לי על שחרור הפיצויים הוא שבמקרה של סיום עבודה ושחרור הקרן עד ה-15 לחודש אני מקבל את הכסף בחודש שאחרי, ואחרת יש לי עוד חודש לחכות. האם זה גם מה שאתה יודע? כשאתה מדבר על קופה חדשה אתה מתכוון לקופת פיצויים חדשה או גם השקעה מסוג אחר? מתי למעשה אני אוכל להשתמש בכסף שנצבר בדרך זו?

למעלה