פיצויי פיטורין לאחר חופשת לידה

קארין29

New member
פיצויי פיטורין לאחר חופשת לידה

שלום רב ! אני סיימתי את חופשת הלידה בסוף יוני , עבדתי חודש נוסף עד סוף יולי (לאחר לחץ מסיבי ממקום העבודה לתת חודש חפיפה) והתפטרתי לצורך טיפול בתינוק החדש. סה"כ עבדתי שנה ושמונה חודשים באותו מקום עבודה. אני מבינה שהחוק רואה אותי במקרה זה זכאית לקבל פיצויי פיטורין על תקופת ההעסקה (משכורת בסיס ברוטו * שנה ושמונה חודשים). קיבלתי הודעה טלפונית ממקום העבודה שהמעביד מוריד מעצמו חלק מהפיצויים ואני צריכה לפנות באופן עצמאי לקרן הפנסיה במבטחים כדי לקבל את אותו חלק שהמעביד לא מוכן לשלם. האם זה חוקי ? האם הדבר עלול לפגוע בזכויותיי העתידיות במבטחים ? אני זקוקה נואשות להסבר בנושא , אשמח לקבל תשובה בהקדם. קארין

g a n i

New member
אני עד היום לא סגורה על מה שקרה

בתור צעד ראשון הייתי פונה למבטחים עצמם, לקבל הסבר מקיף על הפוליסה שלך באופן ספציפי. צעד שני - פני לפורום דיני עבודה פה בתפוז. יש שם המון אינפו' כללית. תתכונני בעזרת זה לשיחה עם מבטחים ואח"כ תוכלי להתייעץ איתם עלייך אישית (יצא לי צעד ראשון|טמבל) וטיפ: לא לחתום על שום טופס מסוג "קיבלתי את כל מה שמגיע ואין לי תביעות" עד שלא תהיי בטוחה (אולי להתייעץ עם רו"ח? לא כבר לא היה כח אבל אולי שווה תמורת % קטן, ע"מ להבטיח שתהיה לו מוטיבציה לחפש עוד סעיפים...) הם לא אוהבים את זה אבל תהיי אסרטיבית: זו זכותך ע"פ חוק. אצלי הם לא רצו למסור את הצ'ק אז אמרתי שאין בעיה, אני רוצה לקחת את הפירוט לבדיקה ולא אכפת לי שהצ'ק יישאר אצלם בנתיים. הם התקפלו.

בתור מבוטחת מבטחים שפוטרה

קבלתי רק 28% לשנה (ועבדתי שם שלוש שנים) יש הסכם כזה איתם.

sipor

New member
אם את מתפטרת בתוך 9 חודשים

מיום הלידה של התינוק שלך מגיע לך פיצוי פיטורים מלאים. הוא לא יכול לקחת שום חלק שלו, את אמורה ורשאית לקבל את מלוא הפיצויים.

למעלה