פיצויי פיטורין עקב מעבר לתפקיד מרוחק

זוהר5

New member
פיצויי פיטורין עקב מעבר לתפקיד מרוחק

ידוע לי שאם המעביד מעביר אותי לתפקיד המרוחק ממקום מגוריי אני רשאי להתפטר ולקבל פיצויים. שאלתי היא : 1. מהו המרחק המדובר ומאיפה לאיפה. 2. עברתי לתפקיד המרוחק לפני כשנתיים (מרצון) ,האם אני יכול להתפטר כיום על בסיס הטענה הנ``ל? 3. באם איני רשאי למשוך את הפיצויים מה קורה להפרשות שהפריש המעביד לקרן? האם הן נשמרות בקרן או נצברות לזכותי איכשהו?

תשובות מסויימות.

אין מרחק קבוע ומה שכתבת ש``ידוע`` הוא לא בהכרח נכון. אתה זכאי להתפטר ולדרוש פיצויים אם חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, ולא כל העברה היא כזו. אם במשך שנתיים עבדת באותם תנאים, יהיה לך קשה מאד להוכיח שההתפטרות הנוכחית באה בגלל אותה הרעה, אפילו אם תוכיח שאכן מדובר בהרעה מוחשית. בשביל לענות על שאלות בענייני כספים שנצברו בקרן - חשוב לדעת איזה סוג קרן זאת, ומה מוסכם בינך לבין המעביד בענין הקרן או איזה הסכם קיבוצי או צו הרחבה חל עליך. באופן כללי, הכלל הוא שבמקרה שאתה לא זכאי לפיצויי פיטורים, אתה לא זכאי למשוך כספים שנצברו על חשבון פיצויי פיטורים, אך זה לא פוגע בזכויות בענין כספים שנצברו לפנסיה. אם תרצה - תוסיף פרטים על הענף שבו אתה עובד ועל סוג הביטוח.

לא.

הנתונים שהוספת לא מספיקים כדי לדעת. תלוי בעיקר מה הוסכם בין קרן ``מקפת`` לבין המעביד. רוב הסיכויים שאם אתה לא זכאי לפיצויי פיטורים - גם לא תהיה זכאי למשוך מהקרן את הסכום שהופרש על חשבון פיצויים (6%), אך תהיה זכאי להמשיך את זכויותיך הפנסיוניות (6% על חשבון המעביד ועוד 5.5% על חשבונך). אתה יכול לברר פרטים טובים יותר בקרן מקפת או אפילו במחלקת כח אדם של אותה ``רשות ממשלתית`` שאתה עובד בה.

למעלה