פיצויי פיטורין

אדם 08

New member
פיצויי פיטורין

קבלתי 10K פיצויי פיטורין מהמעסיק שלי. התשקר אלי היום סוכן הביטוח שלי (מבטח סימון) והסביר לי ש9K מתוכם פטורים ממס. ו1K חייבים במס. הוא שאל אותי אם אני רוצה להשאיר את הכפסים לקרן הפנסיה שלי או להוציא חלק מהם. אני חשבתי להוציא את החלק הפטור ממס. ולהשקיע אותו בצורה כלשהי. אם כתוספת להשקעה (דירה, מכונית או מה שלא יבוא בעתיד) או אפילו להשקיע אותו בפוליסת חסכון של מגדל - שזה אומר השקעה בדיוק כמו פוליסה פנסיונית רק שהכסף נזיל בכל שעה ואני יודע באיזה אפיק (סולידי או סיכוני) הוא מושקע. אבי התייעץ היום עם סוכן פנסיוני מהעבודה שלו - שהסביר ש 6% מהסכום הזה הוא רכיב פנסיוני ו2.5% ממנו הוא מחוץ לרכיב הפנסיוני.הוא המליץ להשאיר רק את החלק הפנסיוני מהסכום בפוליסה ואת השאר להוציא. זאת כדי לא להקטין לי את הפנסיה שלי. הוא דיבר באופן כללי על פיצויים עכשיו ובעתיד. ולאו דווקא על הסכום הנוכחי שיש על הפרק. לי זה נשמעע מגוחך. אבל רציתי להתייעץ איתכם. כי נגיד אם עוד כמה שנים ארצה לקנות דירה - כל שקל שאני מוריד מהמשכנתא יחסוך לי ריבית דריבית. לא? שאלה אחרת ולא קשורה- בעבודה שלי ממנים 700 ומשהו שקל לחודש לארוחות לעבודים. הרבה עובדים מביאים אוכל מהבית ולא מנצלים סכום זה בלבד. הם הסבירו משהו על שווי מס או דרגת מס. יש איזה הסבר הגיוני לתופע? חריגה מהסכום (אותה אני משלם מהמשכורת שלי) פוגעת בריבית דריבית איכשהו במשכורת שלי? תודה לכל העונים

למעלה