פיצויי פיטורין

r5scn

New member
פיצויי פיטורין

אני מורה בב``ס מזה ארבע שנים קיבלתי מכתב פיטורין למרות היותי הרה בועדה של משרד העבודה הצלחתי להוכיח כי הפיטורים הם על רקע היותי הרה ולכן משרד העבודה לא התיר לפטר אותי אך מיד לאחר הדחיה קיבלתי מכתב מהמנהלת כי לאחר ארבעים וחמישה יום מתום חופשת הלידה אני מפוטרת ברצוני לשאול אם יש לי בסיס לתבוע בבית דין לעבודה פיצויים מוגדלים בטענה שאילו פיטורים שלא בתום לב וכן מאחר ופיטורים באמצע שנה``ל לא מאפשרים לי להשתלב בשום בית ספר אחר (ברצוני להדגיש כי פיטורי מורים הם עד ה-31 בחודש מאיובמקרה שלי זה היה בסוף אוגוסט)ובעצם עם תום חופשת הלידה אני נותרת ללא עבודה וללא פרנסה

כן.

אני לא יודע מה המניעים לפיטורים שלך, אבל אם זה בחוסר תום לב, אז וודאי שאת יכולה לתבוע על כך שזה בחוסר תום לב. חשבו לדעת גם מי המעביד (האם זה משרד החינוך, רשות מקומית, רשת חינוך (כמו אורט או עמל) או גוף פרטי כלשהו). אם זה גוף ציבורי אז הפיטורים לא יכולים להיות מסיבה כלשהי אלא חייבים להיות פיטורים מסיבה פדגוגית או משמעתית והכל לפי הסכמים קיבוציים שארגוני המורים חתמו עם אותם גופים. הענין של פיטורים באמצע שנת הלימודים, לכשעצמו, לא יביא לביטול הפיטורים אבל יחייב את המעביד שלך לשלם לך שכר עד 31 באוגוסט. לא כדאי לך ללכת על זה לבד. כדאי לך להיעזר או בארגון מורים שאת חברה בו (ארגון המורים או הסתדרות המורים) או בעורך דין.

קייג

New member
עוד משהו

חוק עבודת נשים תוקן לאחרונה, ויש להוסיף הודעה מוקדמת (30 יום או יותר, אם יש הסכם בעניין), על 45 ימי ההמתנה שאחרי סיום חופשת הלידה.

למעלה