פיצויי פיטורין

jordan_23

New member
פיצויי פיטורין

הועסקתי כמאמן כדורעף במשך 8 שנים באגודה מסוימת , לאחר התחלפות אנשי ההנהלה הודיע לי יו"ר האגודה כי אין אני ממשיך לעבוד בשנה הבאה. יש לציין כי פרק הזמן בו עבדתי בכל שנה היה 10 חודשים (עובד עונתי). כתבתי מכתב בו פירטתי את זכויותיי לפיצויי פיטורין אולם נעניתי ע"י היו"ר כי מאחר וחידוש החוזה הנו בכל שנה (דבר שאינו נכון מיסודו) אינני זכאי לפיצויי פיטורין. מהם החוקים בפיצויי פיטורין של עובד עונתי והאם כלל הטיעון של היו"ר הנו טיעון קביל בפיצויי פיטורין ?

יו"ר האגודה לא צדק.

אם מדובר ב"עובד עונתי", אז מספיק שהוא יעבוד שתי עונות ברצף כדי שהוא יצבור מספיק זמן לזכאות לפיצויי פיטורים. גם אם לא מדובר ב"עובד עונתי", אז הפסקה בת חודשיים כל שנה - לא מנתקת את הרצף המזכה בפיצויים. השאלה העיקרית היא - אם היית "עובד" של האגודה או לא. בהנחה שהיית עובד - אתה זכאי לפיצויי פיטורים.

jordan_23

New member
טיעון היו"ר

היו"ר טוען כי האגודה חידשה עימי את חוזה ההעסקה כל שנה במשך 8 שנים ולכן אני לא זכאי לפיצויי פיטורים. האם הטיעון הזה (שאינו נכון לגמרי) בהיבט האגודה מקובל ופוטר אותם מתשלום פיצויים?

jordan_23

New member
מה לעשות?

1. מה עליי לעשות באם אקבל תשובה שלילית? 2. באם אפנה לבית דין לעבודה עליי לעשות זאת באמצעות עו"ד?

למעלה