פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין

מה אומר חוק על מועד לתשלום פיצויי פיטורין - במקרה של חברה לביטוח או לא תודה תודה

הסבר

נניח שפוטרתי ב 1.1.2001 ומגיע לי פיצויי פיטורין הפיצויים שולמו לי ב 1.1.2002 איחור בתשלום הלנת שכר מחייב בפיצויי הלנה שכר האם יש מוסג "פיצוי הלנת פיצויי פיטורין" ואם כן, לאחר איזו תקופה של זמן תודה מראש

יש מושג כזה .

אני לא הבנתי מה ששאלת בשאלה המקורית בקשר לחברת ביטוח. אבל בקשר לפיצויי פיטורים - בדרך כלל עובד שפוטר זכאי לקבל את הפיצויים ביום שבו פוטר. אם המעביד משלם לו את זה תוך 15 ימים מיום הפיטורים - אין שום פיצוי נוסף. אם המעביד משלם לו את זה בזמן שבין 16 לבין 30 ימים אחרי הפיטורים - יש פיצוי הלנה ששווה להפרשי ההצמדה למדד. אם המעביד משלם לו את זה בזמן שבין 31 ימים לבין שנה מיום הפיטורים - יש פיצוי הלנה בגובה הפרשי ההצמדה למדד ועוד שיעור של 20% מסכום הקרן והפרשי ההצמדה, על כל חודש איחור מהמועד המקורי לתשלום או חלק יחסי מזה לחלק מחודש. אם הפיצויים (או חלקם) נמצאים בחברת ביטוח או בקרן פנסיה או משהו כזה, המעביד לא יהיה חייב בפיצוי הלנה על החלק שנמצא שם, אם הוא נתן מכתב שחרור על הכספים תוך 15 ימים מהיום שבו היה עליו לשלם את פיצויי הפיטורים.

למעלה