פיצוי אובדן כושר עבודה / וביטוח לאו

mikid3

New member
פיצוי אובדן כושר עבודה / וביטוח לאו

בס"ד שלום לך ,מס' שאלות ברשותך, 1, לאחר פגיעה בעבודה מנפילה מסולם,ולאחר פניה למל"ל להכרה בתאונת עבודה קיבלתי מהמל"ל תשובה ,שאין שיכות למקרה לתאונת עבודה, 2, לאחר דין ודברים עם המל"ל,נאמר לי להגיש תביעה לנכות כללית,לאחר הגשה והמתנה כ שנה,בגמר ההליכים ומספר ועדות, קיבלתי קיצבה לנכות כללית,ולאחר מכן נודע לי מחברים שאני אמור לקבל גם מחברת הביטוח הפרטי פיצוי אם יש לי אובדן כושר עבודה מעל 3 חודשים רצופים שאני במחלה, 3, לאחר מס' חודשים ניגשתי לסוכן הביטוח וידעתי אותו למצבי הרפואי,נאמר לי להביא תעודות מחלה וכן אישור מרופא תעשיה שאינני מסוגל לעבוד בפרק זמן מסויים,לאחר השלמת מסמכים נישלחתי לבדיקה ע"י חב' הביטוח לרופא מומחה,ולאחר קבלת תשובה מהם אישרו לי פיצוי רטרואקטיבי,שנה וחצי והמשך תשלום כל חצי שנה לאחר המצאת מסמכים מרופא מומחה ( לציין הם היום דורשים כל חצי שנה, לגשת לרופא ממומחה מצידי ולהמציא אישור שאנני מסוגל לעבוד בכלל) למרות ששלחתי להם את פרוטקול ועדה רפואית של המל"ל כולל אחוזי הנכות,% 100 אובדן כושר עבודה. האם? המסמכים של המל"ל לא תופסים עבורם לגביי אי כושר? 4, לאחר כ שלוש שנים קיבלתי מהמל"ל טופס עידכון פרטים לגביי אם אני מקבל קיצבת רנטה,ואם אני מקבל עוד קיצבה מכל מקום שהוא,מבטחים . מח' ביטוח כל שהיא. עניתי שאני מקבל אובדן כושר עבודה מח' ביטוח,ומה הסכום שאני מקבל לפי שאלת המל"ל, לאחר מס' חודשים מופיע לי בתלוש של המל"ל,חוב של 56.000 ש"ח ,לאחר בירור באופן עצמאי במוסד לאומי,הפקידה אמרה לי שעכב זה שקיבלתה פיצוי וכן ממשיך לקבל אובדן כושר,מורידים לך שקל תמורת שקל מח' הביטוח,וכן היום מקזזים לי כל חודש כ 500 ש"ח ע"ח החוב, האם יתכן הדבר ? הריי זה ביטוח פרטי לא ? 5, היום לפני 10 חודשים,לאחר ועדה רפואית אחרונה לצמיתות במל"ל,קיבלתי % 86 נכות רפואית, וכן % 100 אובדן כושר, וכן ש,ר,ם % 100 , לציין לפני הועדה האחרונה לצמיתות ,קיבלתי % 100 רפואי , וכן % 100 אובדן כושר זמני , היתכן שהיה לי % 100 רפואי ולאחר חצי שנה בהגיעי לשלוש שנים של זמניות האחוז הרפואי יורד אוטומטי ? לציין ,, עד לפני שבעה חודשים ההיתי מתהלך עם קביים ,ומאז מצבי הדרדר ולצערי היום אני מרותק לכסא , האם היום יש שוני על החמרה ? ועוד דבר ששחכתי לציין לאחר ועדה לניידות השבוע קיבלתי % 80 ניידות. מתנצל על מכתבי הארוך ,רציתי להסביר בכללי, ברשותך האם תוכל לפרט ,כל פרט בעינינו, בתודה על זמנך ותשובתך הכנה , מיקי.

אנסה להשיב

1. קצת מאוחר לומר זאת, אך אני מקווה שאת אירוע התאונה ביררת עד תומו והשתכנעת שאכן לא אירעה לך תאונת עבודה. 2. תשלום מכוח פוליסת ביטוח מהווה "הכנסה" לענין זכאות לקצבת נכות. 3. אחוז הנכות הרפואית אינו יכול לרדת באופן אוטומטי. ודאי התייצבת בפני ועדה רפואית של הביטוח הלאומי וזו קבעה את שקבעה לאחר שבדקה אותך. אם הקביעה אינה סבירה בעינך ומכיוון שיתכן שבירידת דרגת הנכות, זכויות שונות שלהן אתה זכאי תאבדנה, כדאי להתייעץ עם רופא מומחה לליקוייך, ולברר האם אכן הקביעה של 86% היא סבירה. אם לאו, אזי יש מקום לערער על ההחלטה לועדה רפואית לעררים, באופן מסודר ומנומק. לא הבנתי אם היתה לך שאלה לגבי הניידות.

mikid3

New member
לגביי פיסקה 3 אחוז נכות הרפואית

קודם ידידי הנכבד , מודה לך על תשובתך , לגביי פיסקה 1 ,אכן לא ציינתי את מהלכו,הייתי מטופל אצל עו"ד לאחר בירור עם רופא ממומחה בנושא ,נאמר לי שיש לי סיכוי רק עם עו"ד שמבין בנושא המל"ל,לאחר ששוחחתי עם העו"ד נאמר לי שאינו בקי בביטוח לאומי,אז אמרתי לו חבל שלא אמר לי מהתחלה,ואז נשאר לי 4 ימים להגשת ערעור לבית הדין, שאלתי מה עושים עכשיו הוא אמר לי אני אשלח אותך לעו"ד אחר ,לאחר ששלמתי לו את טיפולו עד כה ,ניגשתי לעו"ד שנשלחתי אליו ומסרתי לו את התיק ,לאחר בדיקה נאמר לי לחתום על טופס הסכמה,כי אין זמן להגיש עירעור,שאלתי מה קורא לגבי שכר טירחה ? נאמר לי כרגע נגיש קודם לבית הדין ,ואין לך מה לחשוש, לאחר שנה התקשרו אלי ונאמר לי לאשר את שכר הטירחה, ומה אני רואה פיסקה 1 אם אני אקבל פיצוי חד פעמי אני אצטרך לשלם % 22 לא כולל מע"מ % 17 ,ולא כולל הוצאות נילוות אגרת בית דין וכל הכלול מסביב , פיסקה 2 אם אקבל פיצוי חד פעמי + קיצבה חודשית ,אני אצטרך לשלם שכר טירחה % 22 לא כולל מע"מ % 17, מפיצוי חד פעמי. ולאחר מכן מהקיצבה למשך 10 שנים כל חודש צמוד .?% 22 לא כולל מע"מ, ביקשתי לבדוק עם המשפחה לפני שאני חותם ,אמרו לי אין לך ממה לחשוש ,שאלתי מה האחוזים של הנכות שאתם תוציאו לי .נאמר לי בין % 19 -ל % 22 , ביקשתי שוב להתיעץ ,לאחר יעוץ נאמר לי שלא ישאר לי מין הקיצבה הרבה למיחיתי ,לאחר שביקשתי שירדו משכר הטירחה כמה אחוזים נאמר לי זה מה שיש ,לאחר שלא הסכמתי ביקשו ממני אם אני רוצא לצאת מין העיסקה שאני אשלח להם פקס,שאני לא מעונין להמשיך,אז שלחתי להם ולאחר שבוע ימים קיבלתי מעטפה עם מסמך שבית הדין ביטל את התביעה , לאחר בירור בכדי ללכת לעו"ד אחר נאמר לי שאין אפשרות לתבוע כי העו"ד חסם אותך ברגע ששלחתי לו את הפקס.אני לא יכול להגיש שוב טביעה נגד המל"ל שוב. לגביי פיסקה 3 . אחוז נכות זמנית לפני ועדה אחרונה לצמיתות. כאשר היתה לי ועדה רפואית קיבלתי % 75 נכות זמנית לאחר 8 חודשים זימנו אותי שוב לועדה ,ולציין מצבי לא השתפר. לאחר הועדה קיבלתי העלאה של אחוזי הנכות הזמנית ל-% 100 רפואי + % 100 אי כושר, כעבור שישה חודשים זימנו אותי לועדה אחרונה ,ומה הפלא נהיתי בריא ?( זרקתי את הקביים שאני מתהלך עמם והתחלתי לרוץ מרתון ? ) לאחר הועדה קיבלתי את פרוטוקול ובו מצוין שהנכות היא לצמיתות ומה הפלא הנכות ירדה ל% 86 רפואי , ואי כושר נשאר % 100 ,ולאחר כחודש שביקשתי לזמן ועדה לש,ר,ם ,קיבלתי % 100 ש,ר,ם שאלתי ? לאחר שיחה עם חברים נאמר לי שלא לערער היום הם יכולים להוריד לך את האחוזים שוב ,למרות שאני היום מרותק לכסא גלגלים.הרי אין צדק שם? מה דעתך בנושא ? בתודה מקווה לתשובתך, מיקי

רותם1112

New member
לעו"ד גרונפלד- דומני שתשובתך

בסעיף 2 אינה מושלמת. לגבי קצבת נכות כללית, קבלת קצבת אובדן כושר עבודה מחברת בטוח פרטית, שוללת רק את תשלום קצבת תלויים. תקן אותי באם אני טועה, זו תשובה שקיבלתי מעורכת דין המנהלת פורום משפטי מקביל.

אבדוק זאת שוב ואתקן במידת הצורך

אני מודע לפסה"ד בעניין מנקר (עבל 65/96) אבל בהחלט יתכן שהחוק שונה ואתה צודק. תודה על ההערה

ניכוי הכנסות מגמלאות

כפי שכתבתי קצבה המתקבלת מחברת ביטוח ובמיוחד אם היא מתקבלת בעבור אותה הנכות, נחשבת כ"הכנסה" לעניין קצבת נכות כללית. אולם, לא תנוכה מסכום קצבה חודשית מלאה והקצבה הנוספת וזאת בהתאם להוראות סעיף 202 לחוק הביטוח הלאומי. תודה רותם שהבאת אותי לידי דיוק.

mikid3

New member
ערב טוב לך ידידי המלומד

בס"ד מתנצל לא הבנתי את הפירוש שלך. אולם , לא תנוכה מסכום קצבה חודשית מלאה והקצבה הנוספת וזאת בהתאם להוראות סעיף 202 לחוק הביטוח הלאומי . ברשותך האם תוכל לפרט בבקשה ,לא מובן לי. בתודה מקרב לב ,על התיחסותך ועבודת הקודש בצידך. מיקי.

ניכוי מקצבת נכות כללית

הנה נוסח החוק, בסעיף 202: (א) בסעיף זה, "הקצבה הקובעת" – סכום השווה לקצבה חודשית מלאה, ואם שולמה לנכה קצבה חודשית נוספת, סכום השווה לקצבה חודשית מלאה בצירוף הקצבה החודשית הנוספת. (ב) עלתה קצבה של נכה על הקצבה הקובעת (לעודף זה ייקרא בחוק זה – יתרת הקצבה), ינהגו כך: (1) כל הכנסה שהיתה לו לא תנוכה מסכום השווה לקצבה הקובעת; (2) היתה לו הכנסה חודשית לפי סעיף 2(1), (2) או (8) לפקודת מס הכנסה בסכום העולה על 40% מהשכר הממוצע, ינוכו מיתרת הקצבה 60% מההכנסה העודפת; (3) היתה לו הכנסה חודשית שלא לפי סעיף 2(1), (2) או (8) לפקודת מס הכנסה, תנוכה הכנסה זו מיתרת הקצבה. ההכנסה מקצבת ביטוח מתאימה לסעיף קטן (3). שר"ם הוא דוגמה טובה ל"יתרת קצבה".

למעלה