פיצוי בגין עבודות שיפוצים

eee27

New member
פיצוי בגין עבודות שיפוצים

שלום לכולם
לפני כארבע שנים רכשנו דירה מקבלן. במשך הזמן התגלה ליקוי באריחי הרצפה- האריחים החלו להתרופף. פנינו לקבלן והוא מצדו תיקן את הליקוי אלא, שבכל פעם הבעיה צצה במקום אחר בבית. לאחר מספר פעמים בהם תיקנו את הליקוי החלטנו כי אין טעם להמשיך בביצוע תיקונים בכל פעם מחדש מאחר והבעיה אינה נפתרת ובנוסף, הדבר כרוך בהפסד ימי עבודה וכל המשתמע מביצוע שיפוץ בדירה. לפיכך, דרשנו מהקבלן החלפת כל האריחים בדירה. לאחר סחבת של יותר משנה הסכים הקבלן להחליף את כל הריצוף בדירה. במצטבר הפסדנו לא מעט ימי עבודה בגין כל התיקונים, מהלך החיים התקין שובש בכל פעם שנכנסו לבצע תיקון במיוחד בהחלפת כל אריחי הדירה, נגרמו לנו הוצאות בגין חומרי ניקוי ואריזה, המון טלפונים, עצבים, עגמת נפש וכו'.
האם לאור השתלשלות האירועים הנ"ל, קיימת עילה לתביעות קטנות וסיכוי סביר לקבל פיצוי סביר ? ( הקבלן אינו מוכן לפצות בכלום ).
תודה למשיבים

ipv6

Member
הנחה שמדובר במספר מכובד של ימים

הייתי בהחלט תובע אותו.
אתם תצטרכו להוכיח איכשהוא ש
1. נהרסו מספיקים אריחים ובמצב כזה נדרשת החלפת רצפה אולי אפילו חוו"ד של קבלן אחר שאומר שבמקרה כמו זה מבצעים החלפת רצפה כוללת מההתחלה או כל דבר מאיש מקצוע שיבוא ויעיד לטובתכם שההתנהלות של הקבלן לא סבירה.
2. קשר בין ימי החופש שלכם לימים שבוצעו גם התיקונים וגם החלפת הרצפה הכוללת
3. שהוא גרר את הבקשה שלכם להחלפת רצפה בכוונה ובנתיים עוד ועוד אריחים התרופפו וכתוצאה מהסחבת שלו איבדתם ימי עבודה כסף וכו'.
4. כמה זמן גרתם בדירה במצב של שיפוצים? האם זה כולל סופ"ש\חגים? אם מדובר במספר ימים "סביר" לדעתי יש עוגמת נפש.

במקומו של הקבלן הייתי טוען: שכמות האריחים שנשברה בגלל בלאי הייתה קטנה ורובם נשברו בגללכם (יש לכם ילדים? משהו שעלול להשפיע)
ושהחלפת הרצפה הייתה לפנים משורת הדין והיא בעצמה מהווה פיצוי לכל המצב. כמו כן הובהר לכם את כל ההשלכות של החלפת רצפה שאינה נדרשת במצבכם ובכל זאת לחצתם עליו להחליף אותה כשהובהרו לכם ההשלכות (שהבית יהיה בשיפוצים). סתם שתתכוננו מה אתם עלולים לקבל בחזרה.

ipv6

Member
וכמובן

הייתי אומר שהאריחים שנשברו הם ליקויים נקודתיים שתוקנו לשביעות רצונכם ומבקש מכם להוכיח את שכל הרצפה הותקנה בצורה כושלת.

eee27

New member
תודה על התייחסותך

סוג הנזק שנגרם אינו שבר אלא חוסר הדבקות האריח לטיט, הבעיה הייתה קיימת במספר דירות בבניין ובהם גם הוחלף כל הריצוף כלומר, הנזק לא נגרם בגלל שימוש בלתי סביר אלא אולי פגם בייצור או משהו כזה. אנו מצידנו חתמנו על שביעות רצון בכל פעם שבוצעה עבודה אצלנו בדירה ובזאת לפי דעתי לא ויתרנו על זכויותינו אלא הסכמנו שהעבודה שבוצעה לשבעות רצוננו. כמובן שיש לנו קבלות והתאמה בין ימי חופש מהעבודה לזמן בו בוצעו תיקונים סה"כ כעשרה ימי עבודה, נאלצנו לשלוח את הילדים לסבתא ואנו גרנו בבית עם כל הבלגן . מה דעתך כעת? אודה על תשובתך

ipv6

Member
על פניו נראה שיש פה בשר לתביעה

בבית משפט אזרחי מספיק שצד אחד ישכנע את השופט בסבירות של 51% ומעלה שהוא צודק. ככה אמר השופט במשפט מסוים שהייתי בו.

כמו שאני רואה המקרה שלכם מתחלק ל-2 חלקים : 1. אובדן ימי עבודה כתוצאה ישירה מתיקונים שבוצעו. 2. עוגמת נפש בגלל שגרתם במצב של שיפוצים.

באופן כללי בית המשפט אוהב דברים שאפשר להוכיח ללא צל של ספק ונזק שאפשר לכמת.
אם תוכיחו ש:
1. הנזק שהיה בדירתכם הוא אך ורק פרי ידיו של הקבלן (או הפועלים שלו) ללא שום קשר אליכם או משהו שאתם עשיתם.
2. כל התיקונים שנעשו אצלכם הם ההכרח \ מינימום של מה שעושים במצב כזה
3. כל ימי החופש שהפסדת בגלל התיקונים, באמת נדרשו.

כנראה שתקבלו פיצוי.
בשביל להוכיח את 1 הייתי חובר לשכנים (תגישו את התביעה יחד) או לפחות מביא אותם להעיד שהנזק בדירה שלהם דומה.
בשביל להוכיח את 2 יכול להיות שתצטרכו איזה חוו"ד של מומחה או משהו מתחום הבנייה. הקבלן תמיד יכול לטעון שהוא צ'יפר אותך בתיקון קוסמטי על חשבונו או כל דבר אחר שמתשמע ממנו שהרווחתם תיקון בחינם כשלא היה צורך ממשי לכך. באופן כללי בית המשפט מתרשם מעדות של אנשי מקצוע אובייקטיביים שמגישים דוח ובאים להעיד.
3. הקבלן יכול תמיד לטעון שהוא הציעה לתקן לכם בשעה הנוחה לכם , אפילו בסופ"ש או בערב בנוסף לכך שהתיקונים היו מאד קצרים והוא הציע להיות שם בעצמו כדי להשגיח על העבודה, אתם רכבתם על כל תיקון כזה כדי לעשות שופינג בדיזינגוף.אני בכוונה מקצין..

קחו בחשבון שקבלן זה לא איזה פראייר שיבהל מזה שהוא לא בסדר או מזה שתובעים אותו אלא יתן גרסה יפה משלו שתצטרכו לסתור. מה העמדה שלו בסוגייה? יש לכם מושג מה הוא הולך לטעון? שווה להתחיל איזה סוג של תקשורת איתו איתו (כמובן להקליט הכל) כדי לקבל מושג על מה הוא הולך לטעון ואם יש לכם דרך אפקטיבית לסתור את זה.

לגבי העוגמת נפש, באופן כללי קשה לכמת את זה. זה באמת נשמע כמו מקרה של עוגמת נפש ולא "טכנאי שמאחר בחצי שעה", לצערי אין פה משהו מוחשי או כמותי שאפשר להראות אז אני לא יודע איך שופט יבלע את הסעיף הזה. אם באמת תביאו מומחה כלשהוא, אולי שווה שהוא יתייחס למצב הדירה בזמן החלפת ריצוף ואיך זה לחיות ככה שבוע.

לא עו"ד, אבל יש לי ניסיון מסויים בתחום של תביעות קטנות.

eee27

New member
תודה רבה על תשובה מפורטת...

נראה שהשקעת זמן לא מבוטל באריכות תשובתך ועל כך תודתנו. נשמח אם בנוסף ישיב גם עו"ד מהפורום שיעזור לגבש את החלטתנו באופן סופי, ושוב תודה.

אחלה תשובה, ותודה על הגיבוי

אכן, על מנת לתבוע פיצוי צריך להוכיח את הטענות שלכם. אתם יכולים להוכיח הפסד ימי עבודה? זה לא מאוד מסובך, אגב - דו"חות נוכחות, מכתב מהמעסיק, התכתבויות עם הקבלן ועוד.

אגב, גם עוגמת נפש צריך להוכיח. יש שני מאמרים שלי לגבי הוכחה של עוגמת נפש (ניתן לאתר בגוגל).

למעלה