פיצוי כספי

JulieKo

New member
פיצוי כספי

שלום, הסיפור שלי הוא כזה: סבא שלי בא ממשפחה עשירה מאוד מבילורוסיה. רוב רכושו הסתכם ב-2 כדים של זהב. במהלך המלחה הוא נקרא לשרת בצבא, והשאיר את הזהב אצל אמו. כאשר הוא היה בצבא, אמו נלקחה למחנה השמדה ולקחה את הכדים איתה. אנו משערים שהגרמנים לקחו ממנה את הכדים. השאלה שלי היא אם יש סיכוי לקבל פיצוי כספי על האבדה, למי צריך לפנות ואיזה מסמכים יש להציג. תודה מראש לכל העונים!

את האמת, לא ידוע לי, אבל

האם יש לך בכלל מסמכים או רק שמיעה מסיפורים? או למשהו בפורום יש פתרון.

deebeebee

New member
שאלה פרובוקטיבית

נראה לך שהגרמנים חילקו אישורים/קבלות ליהודים מהם הם שדדו רכוש יהודי?

פיצויים

פיצויים לנפגעי הנאצים מחולקים במסגרות סטטוטוריות מסוימות.מי שלא מוצא מסגרת לא יכול להגיש תביעה. ואלו עיקרי הדברים: חוק נכי נפגעי הנאצים (משרד האוצר. רק לאנשים החיים בישראל כיום, או לאלמנים/ות), קרן סעיף 2 (רק לאנשים שבחיים גם בישראל וגם בתפוצות) וקרן הסיוע של ועדת התביעות (כנ"ל. תשלום חד פעמי של כ 10000 ש"ח), פיצוי על פגיעה בבריאות על פי חוק הפיצוים הפדרלי הגרמני ( Bundesentschaedigungsgesetz ) גם כן משולם רק לאנשים החיים או לאלמנותיהם, הקרן השוויצרית, פוליסות ביטוח באמצעות "אייצק". ליהודים שהיו בעת המלחמה אזרחי מדינה מערב אירופה היתה אפשרות גם לתבוע באמצעות תביעה נגד אותה מדינה. ליהודי אוסטרים יש זכויות מול גוף אוסטרי הנקרא Pensionversicherungsanstalt. אין שום מסגרת חוקית שאפשר להגיש את התביעה שאת חושבת עליה, מה גם שנכונה מאוד ההערה של כי לא תצליחי להוכיח דבר. ישראל קוריס, עו"ד

לכבוד האדוני המלומד

שלום לך למרות שאינני עו"ד יש לציין את הדיוק הרב שלך אם יורשה לי לומר גם ילדים שהיו מוסתרים בזמן מלחמה ,כמוני למשל , לפי חוק גרמני אינני זוכר שמה ,מקבלים מקבלים רנטא חודשית בערך 300 אירו או 500 DM לשעבר . אני ילדי 1940 בכבוד רב סבא אריה

פיצוים

אנשים רבים מקבלים רנטה מועדת התביעות סעיף2. (שזה בעצם ממשלת גרמניה) גובה הרנטה היה 500 מארק לחודש כיום זה 270 אויורו לחודש, והויאל והם משלמים כל 3 חודשים האנשים מקבלים כ 810 אוירו פעם ב 3 חודשים: 10.01 לערך 10.04, 10.07 ו 10.10 גם ילידי 1940 ואופילו במקרים מסוימים 1941 ו 1942 זכאים לפיצוים, בתנאי כמובן שהיו בארצות הכבושות או שבחסות גרמנית

ועוד השלמה

יש מקרים שגם מי שעלה ארצה ב 1939 זכאי לפיצוים. חוץ מזה ילידי גרמניה שעלו ארצה החל מ 1933 (נניח תינוק שנולד שם ב 1932 וןעלה עם הוריו בגיל שנתיים) עשוים גם לקבל, למרות שעלו ארצה הרבה לפני פרוץ המלחמה. ישראל קוריס, עו"ד

שלום ידידי המלומד

כול מילה מדויק ואין מה להוסיף למזלי היה ברשותי הצהרה של המסתיר שלי בשפה גרמנית אושר ע" נוטריון בלגי ועד כמה מסמכים נכון אני יליד 1940, בלגיה ללא ספק היה תחת כיבוש נאצי וגם אחותי ילידת 1942 מקבלת בו נגיד שהאירו עלה קצת אז זה כבר 280 אירו אני מאחל לידידי המלומד הטוב שבעולם בכבוד רב סבא אריה

ועדת התביעות

סכום של כ 270 וקצת יורו לחודש משלמת ועדת התביעות (קרן 2 ), הנקראת גם jewish claims conference against Germany הקרן פועלת ממשרדים בתל אביב וניו יורק, אך מחוברת תקציבית לממשלת גרמניה (והכסף מועבר מפרנקפורט לחשבון של הזכאים) כיום לא רק אנשים כמוך זכאים לפיצוי אלא גם לעיתים גם מי שהיו ילדים או תינוקות במדינות שלא נכבשו אלא היתה בהם השפעה גרמנית (רומניה, בולגריה)

masorti

New member
כהערה קטנה...

בשלב הראשון של החרמת רכוש מהיהודים, הגרמנים המסודרים תיעדו הכול בכתב. נדמה לי שהיהודים אפילו קיבלו קבלות על הרכוש שהם מסרו לשלטונות. Ordenung muss sein. אבל זה נכון רק להחרמות בגרמניה (ומן הסתם גם באוסטריה) עוד לפני המלחמה.

למעלה