פיצוי לדוגמא? או זיכוי קטן?

azaria

New member
פיצוי לדוגמא? או זיכוי קטן?

בקצרה: הודעתי טלפונית לחברת סלולאר על ניתוק הקו היחיד שלי אצלם. ומיד שלפתי את הסים מן המכשיר וחדלתי מלהשתמש בו.
להפתעתי גיליתי בחשבונית הבאה שעדיין גובים ממני את הכמה שקלים על דמי תכנית.
בתמיכה הסבירו לי שבטעות שכחו (אעלק!) לבצע את הניתוק למרותשכן מתועדת להם הבקשה שלי וזו פשוט טעות אנוששל הפקידה. וכמובן שהפקידה הנוכחית מיד מבצעת ניתוק על המקום, והכל בסדר.
לשאלתי מה יהיה על החיוב המיותר - הסכימו למחול לי עליו ברוב טובם.

רק שאני מכיר את נושא פיצוי לדוגמא. שלפיו רשאי לקוח לתבוע בגין אי ביצוע ניתוק סכום של עשרת אלפים שח, (כן כן... 10,000) ללא צורך בהוכחת נזק.

מיד כשאמרתי זאת הועברתי מדרגה לדרגה, ולבסוף חזרו אלי עם תשובה מן "המחלקה המשפטית" שקבעה שיש לזכות אותי במאתיים שקלים.
הם גם ציינו שהחובהשלהם לנתק היא רק כשיש הודעה בכתב.

אשמח לחוות דעתכם, ולסיפורים מנסיונכם.
האם לקבל אתההצעה "הנדיבה" (אעלק) שלהם?
או לסרב ולדרושהרבה יותר? (כמה הגיוני שיסכימו?)
או לאחל להם בהצלחה בבית המשפט, ופשוט להגיש תביעה על מלוא העשרת אלפים שח?

efibau

New member
קח מה שנותנים וסגור ענין.

שלום AZARIA.
כל מה שכתבת - נכון.
טעויות קורות. לא בדקתי את החוק מבחינת הפיצוי. אני מניח שאם רשמת 10,000ש"ח, כנראה שבדקת.
לא הייתי עושה גלים כדי לדרוש כסף שלא ממש מגיע לי..
ואם הזכרת בית משפט, תיזהר. יש שופטים שלמרות שיש חוק ברור במקרה זה, יגידו שאתה מייצר פרובוקציה ומנסה לקבל כסף על לא דבר.
עזוב את הענין והמשך בחייך.
זו המלצתי.
כמובן, תוכל לפנות לפורום תביעות קטנות ולבדוק את הענין משפטית.
אבל ביקשת תשובה ממרומי גילי וניסיוני- וקבלת..

azaria

New member
ממרומי גילי ונסיוני הכסף לא בשבילי, אלא קנס.

אני אסתדר גם בלי הכסף שלהם. החוק במכוון קבע סכום גובהה וכבייכול לא מידתי לנזק שיכול להיגרם - וזאת במטרה להרתיע את החברות מלנסות את שיטת מצליח.
הם "יתבלבלו" אצל אלף לקוחות, עשרה יתלוננו, חמישה ינופנפו על ידי בירוקרטיה מכוונת, ועוד חמישה יקבלו כמה גרושים. - ובחשבון הסופי החברה מרוויחה כסף רב בדרך פסולה.

לכן אני חושב על הקנס של 10,000. כדי ללמד אותם לקח לטובת כולנו.
כי אם אני אוותר ואקח כמה מאות שקלים, זה נכנסלהם יופי בתיכנונים והם ממשיכים לצחוקעל כולנו, כל הדרך לבנק.

efibau

New member
אכן אמת וקיים.

ובכל זאת, אנ דבק בתשובתי הקודמת. איך אמרה הפולניה:
"אני את שלי אמרתי".

החוק קובע פיצוי לדוגמא בסכום של 10,000 ש"ח.

זאת בד"כ במקרים בהם הדעת על בקשת הניתוק בכתב. בכל מקרה - הם היו חייבים לנתק אותך גם אם ביקשת בע"פ.

עם זאת, אם תצליח לבוכיח כי ביקשת להתנתק, או אם אין על זה מחלוקת, תוכל לדרוש גם את הפיצוי לדוגמא. כך נפסק בת"ק 8569-09-09:

נשאלת, איפוא, השאלה מה משמעותה של דרישת הכתב האמורה. האם מדובר בדרישה מכוננת?

התשובה הראויה לכך, לאור תכלית החקיקה של התיקון לחוק משנת תשס"ח ושל החוק בכללותו, הינה כי אין מדובר בדרישה קונסטיטוטיבית אלא בדרישה ראייתית במהותה.

אין משמעות הדבר כי יש לאפשר שמיעת ראיות והתרשמות ממהימנות טענותיו של צרכן פלוני כי אכן הודיע לעוסק בעל פה, שכן במקרה כזה תושם לאל מטרת הדרישה, שהיתה כמובן למנוע מחלוקות או ספקות שיצריכו התדיינות בנוגע לעצם מתן ההודעה, ובמיוחד – לעניין עיתוי ההודעה.

אולם משמעות הדבר היא כי אם אין מחלוקת לגבי המועד בו נמסרה ההודעה, גם אם בעל פה (או אם יש בידי תובע להביא ראיות קונקלוסיביות שאינן עולות כדי הודעה בכתב אך אינן מותירות מקום לספק בדבר מתן ההודעה ומועדה), אזי גם אם לא מוצגת בדיון הודעה בכתב ניתן לפסוק פיצויים מכוח סעיף 31א. לחוק.

azaria

New member
נהדר! כבר הודו בשיחות מוקלטות. כולל מספר פניה

ותאריך של בקשת הניתוק הראשונית שלי. אז נראה לי שלא תהיה בעיה לתבוע.

האם הפיצוי לדוגמא קבוע על 10,000 או שיש לנתבעת אפשרות להקטין את הסכום?
האם זה תלוי במדדים אובייקטיביים או רק במצב הרוח של השופט?

עד 10,000 ש"ח. לרוב לא נפסקים 10,000.

כדי לקבל את הפיצוי המקסימלי, חשוב להציג את העניינים בצורה נכונה, שמבהירה למה מגיע לך את הפיצוי המקסימלי.

השיחות המוקלטות הן אצלך או אצלם?

azaria

New member
אצלי. הם אמנם אומרים שמוקלט, אך מתערבים שאבד?

החל מרגע מסויים התחלתי להקליט בעמצי את השיחות, כי למרות שהם מכריזים בפתיח שלהם שהשיחות מוקלטות - לא אתפלא אם במקרה היתה תקלה נקודתית והשיחות האלה איכשהו לא הוקלטו, או הלכו לאיבוד או נמחקו, או מכל סיבה אחרת בלתי ניתנות להאזנה או לשיחזור...

שלח להם פקס בזו הלשון:

"יש בכוונתי להגיש תביעה. אנא שימרו את כל ההקלטות על מנת שתוכלו להציגן בבית המשפט. לתשומת ליבכם, על פי ההלכה, צד אשר יש בידיו ראיה, ונמנע מלהציג את אותה ראייה בפני בית המשפט, יראו אותו, שאם היה מציג את אותה ראיה, ראיה זו הייתה פועלת לרעתו".

יש לך צידה לדרך. צא לקרב

azaria

New member
תודה. נהדר! שמע משפטולוגי לחלוטין. אולי אתרגם

אולי אתרגם למשהו בלשון בני אדם. נניח משהו כמו:
"הצעתכם המזלזלת אינה מקובלת עלי. כנראה שאאלץ ללכת על הערוץ המשפטי ולתבוע אתכם. נא וודאו שהינכם שומרים היטב את כל הקלטות השיחות שלי איתכם, כי סביר שנידרש להן כראיות. אני בטוח שאינני צריך להזכירכם שאתם מצהירים שהשיחות מוקלטות. ובמקרה אחר לחלוטין אף נעשה שימוש בעבר בהאזנה של נציגיכם לשיחות ישנות שלי לצורך בירור עובדות לאשורן.
טענה שלכם שלפתע אין באפשרותכם לספק הקלטות בכלל או רק באופן חלקי - תיהיה מאוד תמוהה ועשויה לשמש נגדכם."

מה דעתך? דיאומר אותו דבר, לא?
(אני שואל בשיא הרצינות. חבל שאפספס ניואנס או נקודה חשובה רק בגלל בורותי. אבל באמת אינני רוצה לשדר להם "תזהרו, יש לי עו"ד כריש!!!")

וכמובן, המון המון תודה!

למעלה